Hallux valgus

#1
Beste fysio,

Ik ben een vrouw van 21 en sinds een paar maanden heb ik last van mijn Hallux valgus aan mijn rechter voet. Tijdens het voetballen merk ik dat de klachten erger worden en vaak voel ik het ook tijdens het lopen. De klachten zijn wel draaglijk, maar wel hinderlijk. Ik ben een beetje hypermobiel en heb ook een doorgezakte voet (ik heb hier sportzooltjes voor die ik gebruik bij het voetballen). De mobiliteit van mijn rechter MTP 1 is ook minder dan links en het voelt ook stijver aan.

Wat adviseren jullie om te doen? Zat zelf te denken een podotherapeut op te zoeken. En zouden jullie een operatie aanraden gezien mijn leeftijd?

Mvg

Re: Hallux valgus

#2
Hoi Bente,

Hier fysio met twee hallux valgussen ;) dus herken je volledig. Het is normaal dat de mobiliteit wat afneemt, het is aan te raden dit wel zo optimaal mogelijk te houden. Dit heb je nodig voor een goede voetafwikkeling. Dit kun je gewoon zelf doen.

Daarnaast zal ik je adviseren naar een podotherapeut te gaan en zeker geen operatie op dit moment er zijn nog genoeg andere mogelijkheden om te proberen.