Moeizame behandeling van waarschijnlijk Tarsaal Tunnel Syndroom

#1
Ik kreeg eind februari last van een doof/bevroren gevoel in mijn rechtervoet aan de onderkant, wat erg pijnlijk is waardoor ik lastig loop/wandel. Hardlopen/sporten gaat niet en ik ontwijk afstanden lopen.

Daarna heb ik diverse diagnoses en behandelingen gekregen van het ziekenhuis, te weten:
- Tarsaal Tunnel Syndroom door afdeling neurologie nav EMG onderzoek: behandeling cortisonen spuit: geen resultaat.
- Mortonse neuralgie door orthopedisch chirurg : behandeling 2x2 weken (redressiegips): zonder resultaat.
- Metararsalgie orthopedisch chirurg (hakken en rekoefeningen): geen resultaat
- Facitas Plantaris orthopedisch chirurg (spuiten): geen resultaat
Mijn rug is uitgesloten uit echo's, MRI en nog een extra spuit in zenuwwortel in mijn onderrug door private kliniek die een second opinion heeft gegeven.
Daarnaast nog de strassburg sok gedragen en acupunctuur inclusief infrarood gedaan en osteopaat en
Alles helaas zonder serieus resultaat. Van het ziekenhuis krijg ik nu gelukkig een nieuwe dokter.

Inmiddels is het november en loop ik al 8 maanden met een pijnlijke rechtervoet die mijn leven behoort beperkt, met jonge kinderen is dat erg vervelend. Mijn ziekenhuis zit met lange wachtlijsten en ik ben op zoek naar een specialist op dit gebied die me verder kan helpen met een duidelijk behandelplan.

Wie kan uit zijn of haar ervaring mijn verder helpen?
Wat is nu een logische stap? Las ook iets over shockwave therapie..

Re: Moeizame behandeling van waarschijnlijk Tarsaal Tunnel Syndroom

#6
Beste Rik,
bedankt voor jouw reactie. Onlangs heeft het ziekenhuis eens rustig de tijd genomen met een echo en ze zijn toen een tros ganglions (blaasjes met slijmerig vocht/vloeistof) in mijn tarsale tunnel tegen gekomen. Aantal van die blaasjes zat tegen nerves tibialis posterior. De ganglions zijn verwijderd (op 1 na dan). Erg pijnlijke behandeling was dit. Dit is nu anderhalve week geleden en ik hoop nu dat het beter wordt. Vooralsnog is er nog wenig progressie maar ik heb begrepen van de neuroloog dat het te vroeg is om het effect van de behandeling al te merken. Hopelijk komende weken verbetering. Want ik loop er nu precies een jaar mee en heb het gevoel dat ik in dit jaar nauwelijks heb kunnen genieten van mijn kinderen door de pijn. Mocht de behandeling van het ziekenhuis niet werken dan volg ik jouw advies op en ga ik naar Naarden.