Re: Fat-pad atrofie/syndroom

#62
Hallo Allemaal,

Ik ben Ellen, 49 jaar. Normaal tot slank postuur en heb al bijna 6 jaar klachten. Het begin bij 1 voet met hielspoor. Maar ondertussen heb ik wel zo’n vier jaar gezeur onder beide hakken. Alsof je op blauwe plekken loopt… En als het echt overbelast is krijg ik brandende steken.
Alle therapieën in Nederland heb ik geprobeerd. Conclusie; niet te lang staan en lopen. Meer rust😞
Maar ik werk 30 uur in een grote kledingzaak en sport het lieft 3x per week. Dit kan ik niet meer volhouden. Ik ben me aan het omscholen zodat ik meer zittend werk kan gaan doen.
Ik las enkele weken geleden over een behandeling in Engeland of Amerika. Er zou lichaamsvet in de hiel worden gespoten. In Nederland staat niets over eventuele behandelingen/operaties van het fetpadsyndrome….

Re: Fat-pad atrofie/syndroom

#63
Ook bij mij pas door podoloog fad pad syndroom geconstateerd. Had sinds half jaar erg last van. Ben 56 jaar, en geen overgewicht. Dus dat zegt ook niets. Ben nubin half jaar tijd bij 2e podoloog. Deze heeft dit geconstateerd. Herkennen jullie ook de brandende zeurende pijn vooral als je in huis geen schoenen aan hebt? Gevoel op "botjes" te lopen...echt sjacherijnig van. Heb nu andere steunzolen, sinds 6 weken, maar kan nog niet zeggen veel verbetering. Waar ik wel in huis baat bij heb, zijn de pantoffels van brommies (op advies van podoloog) deze hebben drukpunten, verlicht pijn wat. Verder van huisarts, pijnstillers voor zenuwpijn gekregen: Pregebaline. Geeft wat verlichting, maar bijwerkingen: duizeling en veel hoofdpijn van, dus ook niet fijn. Ik hoor jullie veel over echo v voet. Hoor graag van jullie of jullie ervoor doorverwezen zijn naar ortopeed? En daar "wijzer" zijn geworden, qua evt behandeling. Want word niet vrolijk van dat er gezegd wordt dat er niets aan te doen is... Alle tips zijn welkom. Sterkte allemaal ook.