Fat-pad atrofie/syndroom

#1
Hallo allemaal,

Ik heb sinds 2,5 jaar fat-pad atrofie. Dit betekend in het kort dat de demping onder het hielbot kapot gaat. Meestal gebeurt dit bij ouderen en bij mensen met diabetes maar daar is bij mij geen sprake van. Ik ben pas 46 en slank van postuur. Een normaal fat-pad zou op mijn leeftijd ongeveer 18 mm dik moeten zijn, bij mij is het geslonken tot de helft en als ze er een echo op zetten en het indrukken dan blijft er nog maar 2 mm van over. Erg pijnlijk allemaal en ik heb al speciale zooltjes en extra dempend schoeisel maar toch kan je vaak aan het einde van de dag nog geen sokken verdragen. Veel doe ik al in rolstoel om het nog een beetje dragelijk te houden.
Een oplossing voor deze aandoening is er eigenlijk nog niet, er is sowieso erg weinig kennis over. ik ben bij 4 verschillende orthopeden geweest en ze hebben allemaal een andere mening.

Zijn er nog meer mensen met deze aandoening waarmee ik kennis zou kunnen uitwisselen om zo iets meer de toekomst in zou kunnen kijken. Ik hoor het graag.

Vriendelijke groet, Robert