Pijn enkel

#1
Goedemiddag,

Ik heb een vraagje en hoop dat jullie mij advies kinnen geven....
Gistermorgen heb ik mij verstapt tijdens het hardlopen.
Toen schoot het als het ware in mijn enkel,ik verzwikte hem voor mijn gevoel niet volledig.
Rennen ging niet meer,maar ik kon wel rustig naar huis lopen.
Thuis heb ik even rustig gezeten en ging het eigenlijk wel weer,zolang ik maar voorzichtig liep en mijn voet niet te veel bewoog.
De rest van de dag bleef mijn enkel aan de buitenkant pijnlijk.
Vanmorgen toen ik opstond, schoot er weer zo'n scherpe steek door heen en kon ik er niet meer normaal op lopen. Alleen op mijn hak,zonder de enkel te bewegen.
Daarom heb ik de huisarts gebeld, die zei dat ik het tot dinsdag aan moet kijken en een beetje rustig aan moet doen,maar wel moet proberen te blijven lopen. Omdat de voet anders stijf wordt.
Bij de apotheek kon ik pijnstillers halen en een steunverband,wat ik een aantal dagen mag gebruiken zolang ik veel pijn heb,daarna moet het eraf omdat de spieren anders lui zouden worden.
Het verband helpt wel een beetje,omdat het voorkomt dat mijn enkel beweegt,maar lopen gaat nog steeds nauwelijks.
Als ik de test hier op jullie site doe, zou ik verrekte of gescheurde enkelbanden hebben of een breuk in mijn enkel.
Volgens mijn huisarts ( alleen telefonisch contact)is er niks stuk,omdat ik nog naar huis kon lopen.
Wat kan ik zelf nog doen om sneller van de pijn af te zijn?
En is het echt wel verstandig om gewoon door te lopen tot dinsdag? Ik loop niet veel,dat doet te veel pijn,kan ook geen schoen aan door de pijn,maar toch.
Ik heb eerder enkelbanden gescheurd,toen was mn hele enkel hartstikke dik,nu zit er alleen wat zwelling op de plek waar de pijn zit,onder het enkelbot aan de buitenkant. Dat is ook precies
de plek waar de pijn zit.
Ik hoop dat jullie mij advies kunnen geven wat ik nu het beste kan doen, groetjes Anouk

Re: Pijn enkel

#2
Hoi Anouk,

Wat ontzettend vervelend, zo'n kleine verstapping en zoveel last. Helaas kan dit wel gebeuren. Als je naar huis kon lopen is de kans op een breuk heel en heel klein. Ook gezien het maar een kleine verzwikking was.
Waarom je nu zo heftige pijn hebt kan ik moeilijk beoordelen. Probeer goed te koelen eventueel en eerste dagen rust te pakken. Probeer morgen of dinsdag een afspraak bij een fysiotherapeut te maken als je zorgen maakt.

Dat je spieren lui worden is echt een fabeltje, dus daar hoef je niet bang voor te zijn. Als je met verband of tape beter kan lopen, moet je dit zeker doen. Vaak neemt de pijn na 2-5 dagen voor 90% af.
Probeer je enkel wel in beweging te houden (rondjes draaien) zonder de pijn op te zoeken.

Hopelijk herstel je snel

Re: Pijn enkel

#3
Dank je wel voor je reactie!
Het is nu 4 dagen geleden en de pijn is nog niet bepaald afgezakt helaas.
Ook is de zwelling een heel stuk toegenomen,mijn hele enkel en voet zijn nu goed dik,waardoor ik nu zelf toch wel denk dat er wel wat met mijn enkelbanden gebeurd is. Ook omdat ik ook nog steeds niet weer kan lopen,tenminste niet meer dan een paar stappen. Dan kan ik alleen op mijn hak steunen,de enkel zelf kan ik niet bewegen.
Klinkt dit toch als enkelbanden? Het lukt niet een foto toe te voegen,maar het ziet er nu wel zo uit als toen ik mn enkelbanden gescheurd had,qua zwelling.
Ik ga morgen de fysio bellen,bedankt voor de tip!
Groetjes Anouk

Re: Pijn enkel

#5
Hoi,
Ik ben dinsdag bij de fysio geweest,hij denkt dat ik mn enkelbanden idd wel gescheurd heb.
Er zit nu tape om en na een week rust en er helemaal niet op staan of lopen moet ik weer komen.
Dan hoopt hij dat de zwelling weer wat afgezakt is,anders moet ik alsnog foto's of een mri laten maken om te kijken of er meer aan de hand is.
Gelukkig is de pijn wel wat minder geworden,via de huisarts heb ik ook pijnstillers gekregen,in combinatie met de tape maakt dat het wel een stuk prettiger!
Dus even volgende week donderdag afwachten hoe het verder gaat.
Groetjes Anouk