scheenbeen

#1
hoi
ik heb al iets van 3 week van me linker scheenbeen (sinds ik weer ben begonnen met alles) tijdens het sporten en na intensief sporten doet het vaak ook nog pijn
het word steeds erger. het word ook erger als ik op een plek druk langs me scheen. als ik een tijdje rust heb gehad gaat het wel. enig idee wat het kan zijn?
vrouw 16 jaar

Re: scheenbeen

#2
Beste anoniem,

Wat vervelend van je klachten. Heb je een tijdje niks gedaan? Welke sporten ben je gaan oppakken? Zoals je het nu kort omschrijft denk ik het meeste aan https://www.hierhebikpijn.nl/aandoening ... s-syndroom Herken jezelf hierin? Als dit het is, adviseer ik wel er wat aan te doen. Ten eerste rust, daarna het sporten geleidelijk op te pakken. En eventueel naar een fysiotherapeut om te kijken of er niet een andere oorzaak achter zit? Heb je eerder een blessure gehad van jou linker been? Enkel? Knie? Heup?

Succes ermee!

Re: scheenbeen

#4
Beste,

Zit de pijn alleen rondom jou scheenbeen of heb je ook pijn aan je kuiten?

Ten eerste rust, dus niet hardlopen of springen. Je mag wel fietsen of zwemmen. Daarnaast goed kijken naar de stand van je voeten. Een makkelijke oefening om alvast zelf te doen is op je tenen gaan staan en weer terugzakken. En dit veel herhalen. Voor specifieke oefeningen adviseer ik je toch naar een fysiotherapeut te gaan. Die kan gerichte oefeningen voor jou geven.

Succes!