Re: Ziekte van Dupuytren

#32
Na een handtrauma waarbij de band van mijn linker middelvinger was gescheurd een jaar geleden,voel ik 2 strengen en een knobbeltje in mijn handpalm.
Mijn broer en mijn vader zijn bekend met dit.
Mijn vraag is wanneer moet ik hier naar laten kijken omdat er wordt gezegd niet te lang te wachten.
Ik ben benieuwd naar uw antwoord.
Groeten
Kristen.

Re: Ziekte van Dupuytren

#33
Hoi Kristen,

Ik denk dat het inderdaad verstandig is hiermee even langs de huisarts te gaan. Deze kan je indien nodig doorverwijzen naar de specialist of je anders geruststellen als er niets aan de hand is. Het zou vervelend zijn als achteraf blijkt dat je te lang gewacht hebt.

Succes! En laat je even weten wat de huisarts gezegd heeft?

Re: Ziekte van Dupuytren

#34
Iny schreef:
02 jun 2016, 15:58
Ik heb een beginnende ziekte van Dupuytren aan mijn rechterhand met een ( soms) pijnlijke verharding in mijn handpalm. Omdat ik weinig lees over hoe je erger kunt voorkomen is mijn vraag: Heeft het zin, kan het geen kwaad om mijn hand zoveel mogelijk te gebruiken.
Ik heb wat stressballetjes gekocht, en gebruik die nu regelmatig, mijn hand is heel soepel en dat wil ik graag zo houden!
Of kun je het proces zelf totaal niet beiinvloeden en heeft het geen zin?!
Ben genieuwd naar het antwoord!
Ik volg want ik heb net hetzelfde probleem.

Re: Ziekte van Dupuytren

#35
Hallo,

Ik heb nog. 2jr last van dupuytren in mijn linkerhand. Nu doe ik krachtoefeningen voor mijn rug, daarvoor til ik dumbels. 12kg. Echter die t dat echt pijn aan mijn hand. Andere hand gaat prima, maarcwaar de verdikking zit voel ik t goed. Laatste dagen heb ik ook een vervelend/ vermoeiend gevoel in de ringvinger en pink. Kan t zijn dat ik door deze oefeningen de hand te veel belast en de knobbel te veel irriteer? Is t beter om te stoppen met deze oefening om de dupuytren niet te verergeren? Ben pas 36 en wil toch zo lang mogelijk mijn vingers proberen recht te houden. Hopelijk heeft iemand adviezen voor mij.

Re: Ziekte van Dupuytren

#36
Beste Maud,

Wat goed dat je krachtoefeningen voor je rug doet, alleen jammer dat je hand daardoor klachten krijgt.
Overleg met een trainer, fitnessinstructeur, fysiotherapeut of je deze oefeningen op een andere manier kan doen zodat je hand geen klachten geeft. Je rug kun je op vele manieren trainen. Maar hierdoor andere klachten krijgen is niet handig. En om dan te stoppen krijg je weer rugklachten, dus probeer andere oefeningen te doen.

Succes!

Re: Ziekte van Dupuytren

#38
Ik heb al een aantal jaren Fibromyalgie en sinds een half jaar ongeveer de Ziekte van Dupuytren in mijn rechterhand (Ik ben rechtshandig). Nu zag ik in meerdere berichten hier zowel Fibromyalgie als Dupuytren vermeld. Is er een verband tussen Fibromyalgie en de Ziekte van Dupuytren?

Re: Ziekte van Dupuytren

#39
Hoi Anita,

er is (voor zover ik weet) geen wetenschappelijk bewijs voor een interrelatie tussen de Ziekte van Dupuytren en Fibromyalgie. Interrelatie betekent in deze dat er geen aanwijzing is voor een oorzaak-gevolg relatie tussen deze twee. Dus ondanks het feit dat bij beide een aandoening van het bindweefsel is, is er niet direct een verband te leggen.

Mvg

Re: Ziekte van Dupuytren

#40
Ik heb ook in beide handen de ziekte van Dupytren. In mijn rechterhand heb ik het zelf weggekregen door heel veel te rekken, maar mijn ringvinger van mijn linkerhand begint nu ook krom te staan en bij het oprekken doet het enigzins pijn. Ik heb een aantal malen flink gerekt en ben door de pijngrens heengegaan en toen hoorde ik iets scheuren in de pees, waardoor mijn vinger weer recht stond. De volgende dag was deze plek blauw geworden en het deed behoorlijk zeer, waardoor ik niet meer durfde te rekken. Nu is mijn vinger wederom iets krom gaan staan en de klacht is weer teruggekomen.
Op op mijn 23ste jaar ben ik geopereerd aan Ledderhose aan mijn linkervoet door een orthopedisch chirurg. De operatie is goed gegaan en ik kan weer alles doen met deze voet. Het is niet meer teruggekomen! Het litteken is wel lang gevoelig gebleven en ik kon niet prettig over stenen lopen op het strand. De wondgenezing heeft ook wel lang geduurd, voordat ik mijn voet weer kon belasten. Nu ben ik 61 jaar oud en heb ongeveer tussen de 8 en 10 jaar Ledderhose aan mijn rechtervoet met dezelfde verdikking als mijn andere voet met een behoorlijke verdikking aan de pees onder mijn voet. Ik heb er echter geen pijn aan, maar met sporten ga ik wel eerder op de bal van mijn voet lopen, waardoor er eelt op de bal van mijn voet ontstaat en hier heb ik dan het messte last van.


Vr. gr.
R.P. van Huis
Winterkersstraat 2
3444CJ Utrecht
cron