Amc protocol

#1
Hoi,
3 maanden geleden heb ik mijn hand tussen de deur gehad. Het vreemde is dat mijn vingers er tussen kwamen maar dat ik nu aanhoudende pijn aan mijn pols heb. Inmiddels ben ik een heel aantal doktersbezoeken verder en is er geconstateerd dat ik een zware ontsteking in mijn pols heb en dat mijn zenuwen bekneld zitten waardoor ik veel pijn heb. Hier heb ik inmiddels injecties voor gehad. Mijn chirurg heeft als behandeling voorgesteld therapie volgens het AMC protocol. Niet dat dit nodig is tegen de ontsteking maar wel om mijn kracht in mijn hand terug te krijgen! Deze is namelijk totaal verdwenen doordat ik eerst spierscheuringen had en daarna dus deze ontsteking waardoor ik al 3 maanden rust moet houden...
Amc therapie houdt volgens mij in dat je al therapie krijgt terwijl je nog veel pijn hebt, waardoor je klachten eerst verergeren maar na een bepaalde periode verminderen. Maar hoe het verder in zijn werk gaat weet ik niet. Heeft iemand ervaring met het AMC protocol? Of weet iemand hoe het werkt en hoe pijnlijk het is?

Alvast bedankt!

Groetjess muffin

Re: Amc protocol

#2
Beste Muffin,

Ik ben niet bekend met het AMC protocol. Ik vermoed dat dit protocol in het AMC ziekenhuis is opgesteld. Je kan wat meer uitleg vragen van je specialist of een goede handtherapeut in de buurt zoeken. Dat lijkt me erg aan te raden, je hand functie is toch wel van groot belang voor de rest van je leven.

Succes