Pijn pols

#1
Hoi,
Omdat mijn fysiotherapeut helaas twee weken op vakantie is, zou ik jullie om advies willen vragen.
Ik heb na een flinke enkelblessure de afgelopen 5 maanden met krukken moeten lopen.
Hierdoor had ik regelmatig wat last van mijn rechter pols. ( het is mijn linkervoet waar ik niet op kon staan en ik ben linkshandig, dus ik steunde als ik ergens mee bezig was steeds op mijn rechter kruk).
Nu mag ik sinds 3 weken binnen weer wat meer zonder krukken lopen,buiten mag dit nog niet,waarschijnlijk volgt er eerst nog een operatie aan de enkelbanden.
Ik dacht dat dit voor mijn pols gunstig zou zijn,minder krukken,maar hij bleef toch zeuren. Volgens mijn fysio overbelasting, we zouden na zijn vakantie kijken hoe het dan gaat en kijken of misschien een polsbrace zinvol zou zijn als de pijn nog steeds aanwezig zou zijn.
Maar gistermorgen wilde ik mijn sok aantrekken en toen schoot er een enorme pijnsteek door mijn pols en kon ik hem even helemaal niet meer bewegen . Als ik hem nu stil houd,gaat het,maar als ik mijn duim beweeg of de pols wil buigen of draaien,doet het vreselijk veel pijn.
Gister heb ik meerdere keren gekoeld,dit verlicht even een beetje. En gisteravond heb ik hem ingesmeerd met een sportgel en heeft mijn vriend er een verband omheen gedaan,zodat ik hem niet per ongeluk kon bewegen vannacht.
Dit hielp gelukkig om de pijn wat te verminderen.
Vanmorgen het verband er af gehaald om te koelen en te smeren,gelijk was de pijn 3 dubbel terug,helaas. Ik kan nog steeds mijn pols niet bewegen,buigen of draaien of er kracht mee zetten.
Dus ook niet op mijn kruk steunen,ook met het verband er weer om niet.
Als ik de test op jullie forum doe,geeft hij een roeierspols aan,overbelasting dus.
Wat kan ik doen om hier zo snel mogelijk vanaf te komen? Zodat ik mijn krukken weer kan gebruiken? Want 1 dag helemaal zonder krukken was voor mijn enkel eigenlijk toch al te veel.
Is het verstandig om nu alvast een polsbrace te gaan gebruiken? Of om er in elk geval het verband om te laten zodat hij de pijnlijke bewegingen niet kan maken?
Ik hoop dat jullie mij kunnen adviseren tot mijn fysio terug is,ik zou graag weer wat mobieler zijn!
Groetjes Elise