Problemen onderarm

#1
Hallo,

Omdat ik nogal wat problemen heb met m’n arm, met name elleboog en onderarm (problemen fijne motoriek en coördinatie), zijn er wat onderzoeken geweest. Emg, naald emg, mri elleboog. Nu was de conclusie van de neuroloog dat het geen CTs (carpaal tunnelsyndroom) is maar ws medianopathie. Opereren wordt afgeraden. Maar wat nu....... Ik heb 2 vragen, 1. wat is precies het verschil tussen cts en medianopathie? 2. wat voor mogelijkheden zijn er wel?
Ik heb over 2 weken een afspraak met m’n revalidatie arts maar ik wil me vooraf goed verdiepen wat de mogelijkheden zijn voor behandelingen of moet ik gaan dealen met hoe de situatie nu is?

Re: Problemen onderarm

#2
Hoi,

Het gaat om dezelfde beknelling. Alleen de beknelling zit op een andere plaats, vaak wat hoger in de onderarm/ elleboog of schouder. Het is afhankelijk waar de beknelling zit of opereren haalbaar is. Vaak kan wel een injectie uitgevoerd worden. Maar er zal eerst uitgezocht moeten worden waar de oorzaak van de beknelling is.

Ik begrijp dat je het wilt uitzoeken. Misschien goed om dan een keer naar een handtherapeut te gaan. Deze weten er nog veel meer van.
Je kan eventueel hier zoeken op handspecialisten. www.hierhebikpijn.nl/praktijken.

Succes