Beklemming mediaan nerve in elleboog

#1
Hallo,

Vorig jaar heb ik een operatie ondergaan om de zenuw aan de binnenkant van m’n elleboog vrij te maken en te verleggen. Dat is allemaal prima verlopen en ik heb geen klachten meer vwb tintelingen ed in m’n pink en ringvinger, Helaas heb ik nu sinds een paar maanden tintelingen in de andere vingers. Afgelopen was ik bij de arts die mij geopereerd heeft en die denkt dat ik nu een beknelde zenuw (media nerve) heb in m’n elleboog. Na een paar testen blijkt dat de beknelling niet in de pols is maar ws in de elleboog, Nu een doorverwijzing gekregen voor naar de neuroloog. Hij zei wel dat als het tot opereren komt dit een lastiger iets is dan de vorige operatie. Ik ga er van uit dat een operatie nog wel even kan duren omdat er ws eerst fysiotherapie en/of brace wordt geprobeerd.
Heeft iemand hier ervaring mee? Zowel ervaringsverhalen met fysiotherapie/brace als een evt operatie zou ik graag willen ontvangen.

Re: Beklemming mediaan nerve in elleboog

#2
Hoi Ronaica,

Wat vervelend dat je nu elders klachten hebt gekregen. Hopelijk lukt het om een operatie uit te stellen. Dit is een zeldzaam probleem, dus mijn advies zal zijn. Ga naar een elleboog specialist. Die komen er gelukkig steeds meer. En anders een handtherapeut, misschien is het een reactie op een probleem in je hand/ pols die je elleboog compenseert (niet de meest logische oorzaak) Dus liefst eerst een elleboog specialist.

Succes!

Re: Beklemming mediaan nerve in elleboog

#6
Hoi Ronaica,

Ik zal ze bellen en het gewoon vragen.

movamento (zit niet in de buurt) maar die zijn gespecialiseerd op elleboog klachten. Misschien kun je ook een online intake doen bij hun voor meer duidelijkheid? Maar zal het eerst in je omgeving proberen.
Sommige schouderspecialisten zijn ook gespecialiseerd in elleboog klachten. En die zijn er wel genoeg in jou woonomgeving.

Succes met het vinden van een specialist