Knie,

#1
Hallo, vorig jaar ben ik heel erg hart gestruikeld en kwam daarbij met mijn linker knie keihard op een betonnen vloer.
Ik heb ondergewicht, dus ik heb niet veel "stootkussentjes".
op en rond mijn knie schijf werd het gelijk dik en ik had echt verschrikkelijke pijn.

Geregeld speelt die verschrikkelijke pijn (van 0-10 absoluut een 10) op, zoals nu ook weer, ik ben na die val niet opnieuw erop gevallen of gestoten.
Zelfs in bed, weet ik niet hoe enigszins pijnloos te liggen, een laken erop is bv al veel te pijnlijk en kan ik mij niet stilhouden, kermen van de pijn.
Er wordt in mijn omgeving gezegd dat ik een "hoge pijngrens" heb (als dat mogelijk is)

Ik ben hiervoor niet naar mijn huisarts gewest, ook niet vorig jaar voor die klap op mijn knie en eigenlijk ben ik het ook niet van plan, ik denk altijd: "wat vanzelf komt, gaat ook vanzelf over".
Toch ben ik wel aan het uitzoeken wat het kan zijn en wat ik er zelf aan kan doen (ik heb ook niet zo'n goede band met mijn huisarts.)

Vriendelijke groetjes!

Re: Knie,

#2
Hallo Caro,

Dat moet een harde klap geweest zijn als ik je goed begrijp! Er kan bijvoorbeeld een slijmbeurs die aan de voorzijde van de knie ligt ontstoken zijn, maar dan zou hij dik, rood, warm moeten zijn. Wanneer er uiterlijk niks of niet zoveel aan de knie te zien is, dan heeft waarschijnlijk het patello-femorale gewricht (het gewricht tussen de knieschijf en het bovenbeen) een behoorlijke klap gehad. Dit zou je klachten kunnen verklaren.
Veel wat vanzelf komt gaat inderdaad vanzelf over, maar de klachten duren nu wel erg lang. Wanneer je niet zo'n goede relatie met je huisarts hebt kun je de knie eens laten onderzoeken door een fysiotherapeut. Grote kans dat de huisarts je sowieso doorgestuurd had naar een fysiotherapeut.

Succes!

Re: Knie,

#3
Hallo, dank je wel voor je reactie, erg vriendelijk!

Ja....., mijn knie werd gelijk dik, rood en warm, als het weer "opspeelt", zoals ook nu weer, is het ook dik, rood en warm.
Ik weet dat dat vaak duidt op een ontsteking, maar hoe kan het komen door zo'n harde val en hoe kan het steeds terug komen.
Ik had nog 2 Prednison tabletten, die heb ik maar genomen, ook heb ik nog Diclofenac, dat neem ik nu samen met 4 x 2 paracetamol en 2 x 400 mg ibuprofen, het haalt net een heel klein beetje van de aller scherpste pijn af, maar ik kan er echt nog niets mee met die knie.

Vriendelijke groetjes van Caro.

Re: Knie,

#4
Hallo Caro,

Inderdaad, die verschijnselen duiden op de aanwezigheid van een ontsteking. Deze kan ontstaan na een val, klap of verkeerde beweging van de knie. Er lijkt echter wel een factor aanwezig te zijn die ervoor zorgt dat de klachten (regelmatig) terugkeren. Er is dus iets wat er voor zorgt dat de knie telkens geirriteerd wordt/blijft. Bij een 'simpele' ontsteking zouden de klachten na een prednisonkuur en rustperiode over moeten zijn en weg moeten blijven. Verder onderzoek naar de factor die de klachten in stand houd lijkt me dus zeker zinvol.

Re: Knie,

#5
Hallo Rudy,

heel hartelijk bedankt voor uw/je uitgebreide antwoord, ik begrijp het en na opzoeken van een slijmbeurs ontsteking, valt alles nu op z'n plekje, dat is het!

Vriendelijke groetjes van Caro.

dikke pluim voor jullie die hieraan meewerken!
cron