Mensicusletsel of botkneuzing

#1
Hallo,

Binnenkort krijg ik een mri wegens verdenking meniscusletsel. Is de meniscus intact, zal het een botkneuzing zijn volgens de orthopeed.

Ik kan weinig informatie over een botkneuzing vinden. Kunnen jullie daar iets meer over vertellen?

Mijn klachten passen het meest bij meniscusletsel. Ik kan de knie niet geheel buigen of (over)strekken en traplopen, op knie zitten en hurken is pijnlijk. Ook is de knie regelmatig stijf en heb het idee dat er vocht in zit door beperkte buig- en strekbeweging, maar niet altijd aan buitenkant zichtbaar. Zijn dit ook symptomen passend bij botkneuzing?

Alvast bedankt!

Re: Mensicusletsel of botkneuzing

#2
Beste Kiki,

Wat vervelend, goed dat er een MRI komt. Een botkneuzing kan dezelfde symptomen hebben als problemen aan de meniscus. Bij een botkneuzing is het bot dusdanig beschadigd dat het bot pijn doet bij belasten. De locatie van de kneuzing is dus afhankelijk wanneer je klachten hebt.
Overstrekken is niet echt een kenmerk die past bij een botkneuzing, maar meer bij meniscus problemen. Voor het onstaan van een botkneuzing moet een fors trauma aanwezig zijn geweest. Vaak zit een botkneuzing op de knieschijf, doordat iemand hard op de knie valt of hier een harde klap tegenaan heeft gehad. Een botkneuzing kan ook komen doordat bot heel hard op een ander botstuk klapt/ botst. Maar in de knie komt dit minder vaak voor. De meniscus beschermt het bot van het onderbeen heel goed.

Het trauma zegt al heel veel over het mogelijke letsel
Wat is er gebeurd toen je de klachten kreeg?

Hoe gaat lopen op oneffen ondergrond? Kun je op 1 been staan (met licht gebogen knie) en dan willen roteren in je knie, of een draaiing over je onderbeen maken?

Re: Mensicusletsel of botkneuzing

#3
Dank voor uw snelle antwoord!

Ik heb geen fors trauma gehad, was daarom verbaasd over dd botkneuzing.
Ik ben gaan hurken, waarbij ik voor mijn gevoel te ver door mijn knie ben gezakt. Kreeg direct een flinke pijnscheut, wilde rechtop komen waarbij het opnieuw gebeurde.
Voor mij ook een rare gebeurtenis, ben midden 20 en fanatiek sporter.

Lopen op oneffen ondergrond is pijnlijk. Het op 1 been staan en been roteren is ook pijnlijk aan de knie.

Vriendelijke groeten, Kiki

Re: Mensicusletsel of botkneuzing

#5
Het is een maand of vier geleden gebeurd.
Ik blijf in beweging door de fietsen, wat op lichte stand niet echt een probleem is. Ook wandel ik veel maar dan wordt de knie na ongeveer 10 minuten pijnlijk en stijf.
Ik kan niet meer sporten. Hardlopen gaat niet meer en ook honkballen geeft veel klachten, daarom ben ik er al een tijdje geleden mee gestopt. De klachten worden hierbij niet minder, wat ik wel verwacht had want door het sporten kreeg ik meer last.

De pijn zit ook niet op de knieschijf maar aan de zijkant en diep in de knie.

Re: Mensicusletsel of botkneuzing

#8
Beste,

Ai, dat is een vervelende uitslag. Een botkneuzing kan lang duren, tot zelfs een jaar. Weet je waar de kneuzing precies zit? De locatie is vaak bepalend voor de hoeveelheid klachten. Druk op de plek van de kneuzing geeft namelijk de meeste klachten. Naast fysiotherapie is er weinig wat je kan doen, de tijd moet het genezen. Hardlopen en sprongbelasting zal ik zoveel mogelijk vermijden. Fietsen, zwemmen, fitness, roeien zijn sporten die je gewoon zonder problemen kan blijven doen. Zo zijn er nog wel tal van sporten die nog kunnen.

Beterschap met de knie.

Re: Mensicusletsel of botkneuzing

#9
Mijn dochter heeft ook een botkneuzing
Op haar voet op haar vreef
Er is een paard op haar voet gaan staan
Ze heeft er nu al bijna vijf maanden last van
Doet haar ook pijn
Ze heeft er nu paar keer gips om gehad
Maar dat helpt ook niks
Maar het blijf dik op de voet ..we moeten 25 september weer ziekenhuis .ik weet niet wat wij moeten doen .