Te jong voor nieuwe knie

#1
Na een tibiaplateau fractuur 3 jaar geleden, niet geopereerd, veel fouten gemaakt, blijkt mijn knie nu compleet versleten. Dit verdict kreeg ik na een MRI van de huisarts.
Nu zegt hij dat er eigenlijk een totale nieuwe knie in zou moeten maar dit niet wenselijk is gezien mijn leeftijd ( 40 ). Enige optie voor nu is injecties en het daarmee zo lang mogelijk te rekken.
Nu zit ik daar natuurijk niet op te wachten. Ik ben 40, heb jonge kinderen met een hobby die dagelijks veel tijd en beweging vergt, ik wil weer gewoon kunnen sporten en met mijn honden wandelen. Iets dat nu gewoon niet kan. En dat staat me tegen, enorm tegen. Niet alleen omdat ik niet stil kan zitten maar ook gezien mijn gewichtstoename daardoor.
Is dit dan werkelijk de enige optie? Of moet ik gewoon "eisen" dat er een orthopeed naar kijkt?

Re: Te jong voor nieuwe knie

#2
Hoi Ukkie,

Poeh heftig verhaal. Ik zal zeker een orthopeed dit laten beoordelen. Vraag/ zoek een orthopeed die gespecialiseerd is in complexe knieklachten. Misschien zijn er nog andere opties.
Een nieuwe knie gaat tegenwoordig ongeveer 15 jaar meer. 2x een nieuwe knie is nog erg lastig. Vandaar het advies van de huisarts. Maar de enige juiste specialist hiervoor is een orthopeed.
Maar ik begrijp je volledig, je leeft nu, over 15 jaar zie je wel weer. En misschien is een 2de nieuwe knie dan al makkelijker. Of jou nieuwe knie gaat langer mee dan 15 jaar.
Tussen orthopeden zit hier ook verschil van mening in. De ene is terughoudender dan de ander.

Een injectie is altijd te proberen, lukt het om met injectie toch je hobby's uit te voeren dan is dit een mooie tussen oplossing. Maar dit zal ik zeker met een orthopeed bespreken.

Mijn jongste patiënt met nieuwe heup (wel iets eenvoudiger dan knie) was begin 30, dus het wordt echt gedaan.

Succes
cron