Pagina 1 van 6

Revalidatie na voorste kruisband operatie

Geplaatst: 15 feb 2016, 14:23
door Frits
Goedemiddag,

3-2-2016 heb ik een kruisbandoperatie gehad.
Momenteel is mijn onderbeen en dan met name vlak onder mijn knie pijnlijk.

Ik ben op zoek naar lotgenoten hoe zij dit ervaren hebben.

Groet,
Frits

Re: Revalidatie na voorste kruisband operatie

Geplaatst: 11 mar 2016, 11:28
door Fysiotherapeute
Goedemorgen Frits,

Hoe gaat het met de revalidatie? Pijn aan het onderbeen vlak onder de knie komt veel voor na een kruisbandoperatie. Kunt u vertellen waar de pijn precies zit? Heeft u ook een litteken op het onderbeen? Zit hier de pijn ook gelokaliseerd? Het kan namelijk te maken hebben met het litteken.

Ik kan u wel vertellen dat pijn in het onderbeen bij de meeste personen gedurende de revalidatie verdwijnt.

Succes met revalideren!

Re: Revalidatie na voorste kruisband operatie

Geplaatst: 18 apr 2017, 17:32
door Kristenly
Goede dag !! Ik ben in november 2016 geoprereerd aan mijn kruisband gebruikt van mijn hamstring de operatie is op zich goed verlopen heb nog wel last van me onder been en onder mijn knie een beetje dood gevoel heel raar om uit teleggen soms krijg ik ook een soort stroom schoot ook geen prettig gevoel ik loop al lang niet meer met krukken en kan al best veel fietse trap normaal op en af knie 90 graden buigen en strekken maar me been is toch niet meer het zelfde als voorheen ik heb telang in een brace gelopen ivm hele slappe spieren en dat ook na de operatie maar we zullen het zien ben 5 maanden wens iedereen heel veel sterkte met zijn revaliedatie

Re: Revalidatie na voorste kruisband operatie

Geplaatst: 08 aug 2017, 00:55
door Elleke
Ik heb 1 augustus een VKB reconstructie gehad. (Mijn verhaal kun je ook terugvinden op de site). En heb sinds dag 1 al ondraaglijke pijn in mijn kuit. Ik weet niet of dit hetzelfde is als wat u bedoeld. Gr

Re: Revalidatie na voorste kruisband operatie

Geplaatst: 06 jun 2018, 10:34
door Gast
Hoi allemaal,

Ook ik heb een vkb reconstructie gehad (28-5) waarbij ook mijn meniscus is gehecht en mijn buitenband weer gemaakt is zoals die hoort te zijn.
Ik had erge pijn na de operatie en mijn been moest extra worden verdoofd omdat ik het met medicatie niet af kon.
Eenmaal thuis, de volgende dag, viel me de pijn best mee. Maar na een dag of 2 kreeg ik pijn in mijn knieholte. Een soort van kramp, rusteloos been. Alsof je een hele lange wandeling hebt gemaakt. Met name snachts en sochtends, wanneer de pijnstilling wat is uitgewerkt, speelt het het meest op.
Herkennen anderen dit gevoel ook? Of is er iets aan de doen? Morgen komt gelukkig de fysio weer :)

Gr Bo

Re: Revalidatie na voorste kruisband operatie

Geplaatst: 07 jun 2018, 08:30
door Fysiotherapeute
Beste Bo,

Jij hebt een complexe operatie gehad. Buiten pijnstilling is er helaas weinig aan te doen. Vraag jou fysiotherapeut eventueel voor verdere uitleg. Deze heeft jou knie gezien en kan beter beoordelen waar de pijn vandaan komt. En daarna wat je eraan kan doen.

Succes met de revalidatie!

Re: Revalidatie na voorste kruisband operatie

Geplaatst: 05 jul 2018, 10:26
door Gast
Beste revaliderende sporter,

Ben jij in de afgelopen 12 maanden geopereerd aan je voorste kruisband? Of ken jij iemand die dit is? Graag zouden we je dan willen vragen om deelname aan onderstaand onderzoek

Vanuit de Universiteit van Amsterdam doen wij onderzoek naar de mentale kant van de voorste kruisband blessure. Daarom zouden we u graag willen uitnodigen enkele vragen te beantwoorden over uw revalidatieproces en een korte taak uit te voeren. Het onderzoek neemt circa 20 minuten in beslag en is geheel online.

Door op onderstaande link te klikken verkrijgt u toegang tot het onderzoek:

https://www.lab.uva.nl/lotus/avsb2/event/start

Uiteraard blijven alle gegevens anoniem en wordt uw privacy gewaarborgd.

Door deelname aan het onderzoek draagt u bij aan het vergroten van onze kennis over dit revalidatieproces en zijn we in staat in de toekomst revalidatietrajecten te verbeteren.

Namens  de onderzoekers; hartelijk bedankt voor uw tijd!

Re: Revalidatie na voorste kruisband operatie

Geplaatst: 21 sep 2018, 13:26
door Deylux
Ik ben sinds november 2017 geopereerd invb me voorste kruisband afscheurde. Ik heb 1 jaar lang kracht gedaan. Zonder kruisband met de fysio invb. Nog geen nieuwe kruiband invb me groei maar wel iets weghalen. En dat was in 2016. Dus in 2017 nov had ik een nieuwe. En toen dee ik weer kracht. En na 6 a 8 maanden was ik weer op het veld met de fysio.. En dat 2maanden lang op veld trainen. Mocht ik weer aansluiten bij de trainingen. En sinds dien doe ik gwn met alles mee. Dus ook partij. Verloopt wel prima . maar ben ik de enige die nog een beetje gevoeligheid voelt? Vooral bij mijn litteken. En wat ik ook heb dat ik minder snel er op durf te klappen... En morgen heb ik mijn eerste wedstrijd. Iemand tips??

Re: Revalidatie na voorste kruisband operatie

Geplaatst: 23 sep 2018, 11:21
door Fysiotherapeute
Beste Deylux,

Goed om te horen dat het (bijna) allemaal goed gaat. Het gevoel dat je komt veel voor. De zogenoemde huidzenuwen kunnen zorgen dat je huid en vooral je litteken anders aanvoelt.

Het vertrouwen in je knie is een ander punt, maar ook heel normaal. Hopelijk gedurende de tijd en het spelen van wedstrijden krijg je het vertrouwen weer. Als je hem nog echt ontziet en nog niet volledig het duel wilt ingaan of niet volledig vrij kan voetballen, zal ik adviseren nog wat langer door te trainen. Met angst voetballen vraagt vaak om problemen.

Kijk aan hoe deze wedstrijd gaat, voelt het niet goed probeer dan gedurende de trainingen de knie weer volledig te vertrouwen.

succes met je wedstrijd.

Re: Revalidatie na voorste kruisband operatie

Geplaatst: 02 okt 2018, 18:51
door Lex
Goedenavond,

Ik heb in okt 2017 mijn voorste en meniscus voor 2/3 afgescheurd. Ik heb tevens ook O benen.

Nu is mijn meniscus hersteld d.m.v. een kijkoperatie. Er werd toen tegen mij verteld, omdat ik O benen had dat ik geen voorstekruisband operatie kan ondertaan. Er zou eerst een standbeencorrectie moeten plaatsvinden.(zei de derde orthopeed pas)

Nu vraag ik mij af heeft iemand ooit een voorste kruisbans reconstructie gedaan terwijl die O benen had? Ze zeggen dat de kans op slagen dan minder is en dat je met voetbal er zo weer doorheen gaat..

Ik ben een sportfanaat en kan nu sinds 1 jaar niet voetballen en dat doet pijn.. alleen een standbeencorrectie dat is mij even te heftig.

Bedankt voor de reacties
Lex