Re: Mensicusletsel of botkneuzing

#21
Hallo,
Ik heb in november trauma opgelopen aan mijn knie.
Voet bleef staan knie draaide naar binnen en in mijn knieholte viel een zwaar voorwerp. Daarbij voelde ik een knak.
Röntgenfoto was geen breuk op te zien.
Na 3 weken kon ik weer normaal lopen, maar verdraaide ik mijn knie weer met een knak..
In januari een mri gehad,uitslag bone bruise en ze zag een dubieuze scheur in mijn binnen meniscus. Onlangs kijkoperatie gehad, maar daar was geen scheurtje te bekennen.
Volgens de arts zullen mijn klachten dan nog door de bone bruise komen en daar moet ik het maar mee doen... ik kan mijn knie niet (over)strekken en wat zou die knak dan geweest zijn...mijn kruisbanden en knieschijf zagen er ook goed uit met de kijkoperatie. Ik vermoed zelf dat er toch iets met een pees of knieband is. Geen idee wat ik er nog mee moet, loop al bijna een half jaar mank.

Re: Mensicusletsel of botkneuzing

#22
Hoi Desi,

Wat een vervelend verhaal. Maar een kijkoperatie is echt 100% betrouwbaar om kruisbanden of bandletsel vast te stellen. Zoals je zelf ervaren hebt is een MRI minder betrouwbaar.
Een bone bruise kan echt veel problemen geven. Weet je waar de bone bruise precies zit? Strekken van je knie is wel essentieel!!! Als dit niet kan, kan je niet niet goed herstellen. Begeleiding van een fysiotherapeut is hierin wel aan te raden (als je dat nog niet hebt) Zonder strekking kun je niet normaal lopen en zul je altijd je knie verkeerd belasten.


Je kan eventueel hier kijken voor fysiotherapeuten in de buurt. www.hierhebikpijn.nl/praktijken.

Re: Mensicusletsel of botkneuzing

#23
Bij mij in september 2021, na 3 maanden hevige knieklachten, MRI gemaakt , uitslag botkneuzing tibiaplateau en
achterste kruisband letsel. Arts zei bewegen naar geleide van pijnklachten en geduld, kan wel een jaar duren!

Na maanden rusten en fysiotherapie, klachten gekregen aan andere voet en inmiddels vorige week operatie Nortons neuroom,( had al ruim 4 jaar ernstige klachten),maar door de knieproblemen niet meer uit te houden qua pijn.

Nu week na de operatie Nortons neuroom weer klachten aan de knie, botkneuzing.

Ben in juni een jaar verder.

Kan nog steeds niet sporten op niveau van voor de knieblessure, mijn sporten waren hardlopen, skiën, spinnen, dansen en paardrijden.

Wie heeft er tips?

Re: botkneuzing en unhappy triad

#25
17juni 2022 een 3voudige scheur in knie(afgescheurde kruisband, verticale scheur meniscus, mediale band I,plus botkneuzing opgelopen door voetballen. Na 6 maanden fysio, brace etc(leeftijd 55, conservatief beleid), ben ik het zat. Second opinion aangevraagd waar nu wel goed naar mij geluisterd wordt.(volgende week opnieuw mri) omdat ik niet goed kan doorbewegen vanwege vocht in de knie. Injectie gehad in november zonder resultaat. Vreemd dat ik bij de second opinion voor het eerst geattendeerd ben op bone bruise.