Re: Revalidatie na voorste kruisband operatie

#61
Hallo,

De onderstaande bericht had ik 12 maart gestuurd. Ik moet helaas mededelen dat ik voor de 5e keer aan hetzelfde knie wordt geholpen. De oorzaak van niet kunnen strekken is, dat ik cyclops heb aan mijn voorste kruisband. Nu gaan ze hem verwijderen en meer ruimte maken bij de voorste kruisband. Ook zit er een kleine scheur aan de binnen menicus. Ze gaan kijken of ze een stukje kunnen verwijderen of hechten. Ook was ik vergeten er bij te vermelden dat er in het verleden een scheur zat aan de buitenmeniscus. Ze hebben toen stukje verwijderd en gehecht. Bijna alles in mijn is kapot geweest helaas.

Twee jaar geleden ben ik aan de buitenband geopereerd,omdat die te laks was. Vorig jaar november heb ik een klein ongeluk gehad waarbij mijn voorste kruisband is afgescheurd en mijn buitenband afgescheurd. Ik ben 1 maand geleden geopereerd. Hierbij hebben ze mijn voorste kruisband vervangen door een donorpees en tweede keer mijn buitenband. Ik kan mijn knie niet volledig strekken en er zit nog een speling in. Als ik mijn broek aan doe, dan voel ik mijn knie aan de buitenkant van mijn knie knikken. Ik voel die knikkend geluid en hoor hem ook. Hij knikt van links naar rechts. Is dit wel goed? En hoe lang duurt het dat ik mijn knie volledig kan strekken?

Met vriendelijke groet, Joy

Re: Revalidatie na voorste kruisband operatie

#62
Hoi Joy,

Wat een vervelende geschiedenis heb jij met je knie. Wat heftig, door heel deze geschiedenis is hier lastig wat van te vinden. Ik denk dat jou fysiotherapeut en orthopeed antwoorden hebben op jou vragen. Het knikken kan veel zijn, zeker met zo'n geschiedenis kan het ook gewoon litteken weefsel zijn. Maar bij buitenbandproblematiek ben ik altijd heel voorzichtig en zal ik dit laten beoordelen door een orthopeed. Of jou fysiotherapeut kan het uittesten of het jouw buitenband of iets anders is.

Wanneer je volledig je knie kan strekken.... hier kan ik helaas ook weinig over zeggen. Om hier een zinnige uitspraak over te doen moet ik je knie voelen. Hoe het voelt in jou strekking, zit hier nog veel ruimte in, voelt het strak etc. Na een normale operatie is de strekking bij 90% in de eerste 2-6 weken volledig aanwezig. Maar jij hebt niet echt een normale operatie met deze geschiedenis. Het scheurtje in je meniscus kan hierin ook nog een rol spelen. Dus heel veel factoren die bepalen of en wanneer je knie volledig kan strekken.

Hopelijk heb je wat aan mijn antwoord.

Succes!

Re: Revalidatie na voorste kruisband operatie

#63
Hallo

Bedankt voor uw antwoorden.
Ik krijg dinsdag kijk operatie en dan gaan ze littekenweefsel bij de voorste kruisband verwijderen en het ruimer maken, waardoor Ik straks beter kan strekken. Ik mis ongeveer 5 graden strekking. Als het goed is gaan ze dat kleine scheurtje aan de mensicus maken. Hoe weet ik niet. Ik merk wel dat die nog niet genezen is, doet nog wel eens pijn. Hopelijk gaat de orthopeed verder mijn knie onderzoeken tijdens de operatie.

Met vriendelijke groet, Joy

Revalidatie na voorste kruisband operatie

#65
Hi!

Eind 2019 heb ik mijn voorste kruisband afgescheurd tijdens een handbal wedstrijd. Eerste werd ik gediagnosticeerd met het petalle femoraal syndroom door mijn huisarts. Vraag me niet hoe ze hierop zijn gekomen... nadat ik voor dat probleem naar de fysiotherapeut ben gegaan ben ik daar eigenlijk weer vertrokken met het idee dat me voorste kruisband voor 99% zeker stuk zou zijn.

In april zou ik geopereerd worden. Dit werd uitgesteld vanwege de coronacrisis. Uiteindelijk ben ik 2 juli 2020 geopereerd. Inmiddels zit ik 3 maanden in mijn revalidatie en kan ik zeggen dat al die tijd mijn revalidatie goed is verlopen.

De laatste 2 weken heb ik alleen vreselijke pijn in de knie. Het gevoel alsof er een scherp mes ingestoken wordt met lopen. Dit is alleen zodra er druk op is komen te staan, ook is de knie niet . Ik ben terug gegaan naar de orthopeed en heb nu bloedonderzoek gedaan en een nieuwe röntgenfoto laten maken waaruit blijkt dat het boorkanaal vergroot is vergeleken met de röntgenfoto van 3 maanden geleden.

Over een week hoor ik de uitslagen en vervolgstappen.

Nu was ik benieuwd of er misschien mensen zijn die dit herkennen of hetzelfde hebben gehad. Ik ben benieuwd wat de meeste oorzaken zijn die zulke klachten veroorzaken.

Groetjes!