BBCode staat AAN
[img] staat AAN
[flash] staat UIT
[url] staat AAN
Smilies staan UIT

Voorafgaande berichten

Bevestigingscode:

Om geautomatiseerde registraties te voorkomen, vragen wij je om onderstaande uitdaging op te lossen.


Re: hamstring

Morgen naar de fysio. afgelopen week toch nog bij de huisarts geweest. komende weken op krukken lopen. de steek zit in het achterbeen ca 10 cm boven knie. Nu ca 10 dagen later begint de zwelling langzaam af te nemen. Mogelijk dat de grote zwelling/bloeduitstorting (ondertussen van bilstreek tot enkel) komt door veel gebruik ibuprofen (bloedverdunner) waar ik nu dus mee ben gestopt. Ben benieuwd naar mening van de fysio morgen. Gevoelsmatig heb ik nog steeds het idee dat de scheuring meevalt en dat ik momenteel meer last heb van de zwelling/stuwing. bedankt voor de reactie.

Re: hamstring

Beste Josb,

Wat vervelend van de blessure. Waar voelde je de steek? Bij de aanhechting van de hamstring (in de bilregio) of midden in de hamstringspier? Zwelling neemt in principe af na enkele dagen. Maar het kan dat dit door omstandigheden niet gebeurd. De scheur zit dieper, waardoor het minder zichtbaar/ voelbaar is in het begin. Verkeerde omgang van de klachten in de eerste dagen. Maar voornamelijk de locatie en grootte van de blessure speelt een grote rol.
Wanneer de pijn in de bilregio is geweest, kan het ook de pees zijn die gescheurd is, dit geeft een ander klachtenbeeld en vaak heftiger. Vandaar de vraag van locatie.

Hopelijk kan jou fysiotherapeut je verdere informatie geven.

hamstring

afgelopen maandag een scheur(tje) in de hamstring opgelopen (steek) bij tennis. dinsdag en woensdag weinig last gehad van been maar vanaf woensdagmiddag is been gaan zwellen. mijn eigen idee was een eerste graad blessure. Nu 7 dagen later giga zwelling bovenbeen en hele been is 1 grote bloeduitstorting. Voor zover ik weet heb ik met name last van de zwelling wat bewegen erg beperkt. Alles wat ik lees over hamstring blessure is dat zwelling gedurende de eerste 2 dagen opkomt en dan afneemt. dit gaat bij mij dus niet op. Wat kan ik het beste doen? komende donderdag heb ik een afspraak staan met de fysio. Ik wil uiteraard weer zo snel mogelijk mijn dingen kunnen doen.