BBCode staat AAN
[img] staat AAN
[flash] staat UIT
[url] staat AAN
Smilies staan UIT

Voorafgaande berichten

Bevestigingscode:

Om geautomatiseerde registraties te voorkomen, vragen wij je om onderstaande uitdaging op te lossen.


Re: CAM Impingment

Hoi Timon,

Wat vervelend van je klachten. Heeft de orthopeed een verklaring gegeven voor het knappen in je heup? Het kan natuurlijk van alles zijn, maar ik hoop dat jou orthopeed wel een verklaring kan geven, wat de knap is. Dat het geen kwaad kan, dat is fijn maar het lijkt me dat hij het wel moet kunnen verklaren. Misschien is het gewoon litteken weefsel, of heeft het tijd nodig.

Na een jaar moeten al deze klachten wel weg zijn. Dus het is wel vreemd, ik zal uitleg vragen van je fysiotherapeut of orthopeed. En dat ze jou een verklaring geven, en niet alleen dat het geen kwaad kan.

Succes!

Re: CAM Impingment

Dag iedereen.
Ik heb hetzelfde probleem. CAM, beide kanten. Ben 38 jaar. Dit werd een jaar of 5 terug gediagnosticeerd. de specialist zei toen nogal cru 'op een bepaald moment zal je beginnen hinken en dat zal ik je helpen (met prothese)'... De jaren erna had ik gelukkig weinig pijn. Deze is echter heel fel opgekomen sinds een maand... Uitgelokt door een lange fietstocht op een te kleine fiets.
Ik verdiep me nu wat in dit probleem & vraag me af of een oplossing via een kijkoperatie nog mogelijk is als er al kraakbeen schade is? Verder is de pijn best fel & pijnstillers helpen niet echt. Is dit kraakbeen schade? Of zijn dit ontstekingen die ik voel? Alles gaat ook gepaard met pijn in beide knieën.
Hebben jullie gelijkaardige ervaringen?
Alvast bedankt & groetjes

Re: CAM Impingment

Ik zit nu in herstellende fase en heb ook last van die vervelende knak. Verder gaat alles nog prima !

Re: CAM Impingment

Beste,

het gevoel van 'op slot schieten' is dat er vrij acuut eigenlijk bijna geen beweging met de heup mogelijk is, deze is dan figuurlijk 'op slot geschoten'. Dat je pijn ervaart bij je been op het andere been leggen en de voet onder de bil kan mogelijk veroorzaakt worden doordat bepaalde bewegingen of houdingen negatief inwerken op de impingement klachten. Het is belangrijk dat je deze beweeglijkheid weer opbouwt door bepaalde oefeningen en/of rekoefeningen uit te voeren, een fysiotherapeut zou zich perfect lenen om van begeleiding en advies te voorzien in dit proces. Een overzicht van fysiotherapeuten in de nabije omgeving is hier te vinden: https://www.hierhebikpijn.nl/praktijken

Mvg

Re: CAM Impingement

Hallo!

Tja, wat is 'op slot schieten' ? Ik merk dat hij wel een soort van op slot zit als in dat ik weerstand voel als ik mn benen uit elkaar wil doen. Ik kan er dan wel doorheen, maar dat veroorzaakt die harde knak dus. Die doet niet zozeer echt pijn, maar is wel gevoelig. Op een schaal van 1 tot 10 zou ik 1 zeggen.
Wat ook heel raar is, is dat ik mijn been niet meer op mijn andere been kan leggen (zoals mannen vaak zitten) zonder pijn te hebben. Het begint langzaam op te komen uit de heup en straalt dan via mn been naar mn knie. Ook met mn voet onder mn billen zitten is niet mogelijk vanwege deze pijn. Is dit herkenbaar?

Re: CAM Impingment

Hoi Timon,

Als de orthopeed zegt dat het geen kwaad kan, dan is dat in ieder geval een geruststelling. Een knakkende heup komt veel voor, ook bij mensen geen heupklachten hebben. Soms kan dit in de oop van de jare verdwijnen, en soms blijft het. Maar zolang de heup niet op slot schiet en de knak niet pijnlijk is, is er meestal niets aan de hand. Dat betekent natuurlijk niet dat het geen vervelend gevoel kan zijn.

Ik ben ook benieuwd naar de ervaringen van anderen die een CAM Impingment operatie hebben gehad. Ik hoop dat meer mensen hun ervaringen hier willen delen.

Voor de volledigheid meer informatie over het heup (CAM) impingement:
https://www.hierhebikpijn.nl/aandoening ... mpingement

CAM Impingment

Hallo allemaal,

Vorig jaar is middels een MRI vastgesteld dat ik een CAM Impingment heb aan de rechterkant. Ze hebben afgelopen februari een arthroscopie (kijkoperatie) uitgevoerd en de kop van mijn bovenbeen mooi rond gemaakt en het labrum weer vastgemaakt. Het herstel ging heel goed en de fysiotherapeute was positief. Sinds de operatie knakt mijn heup ineens ontzettend vaak. Ook als ik bijvoorbeeld gewoon zit en op sta of zit en mijn benen uit uit elkaar doe. Het voelt namelijk soms alsof er iets vastzit daar. Dat gevoel is ook meteen weg zodra de harde knak is geweest. Heeft iemand hier ervaringen mee? Volgens mijn orthopeed kan het geen kwaad, maar het is wel erg vervelend.

Daarnaast heb ik ook nog steeds last van mijn bovenbeen. Als ik op een specifieke plek druk, dan is het daar nog steeds gevoelig. Ook als ik mijn been omhoog doe om bijvoorbeeld een sok aan te trekken of om mijn voeten op tafel te leggen, doet het op die specifieke plek pijn. Heeft iemand daar ervaringen mee dat het na verloop van tijd weg gaat?