BBCode staat AAN
[img] staat AAN
[flash] staat UIT
[url] staat AAN
Smilies staan UIT

Voorafgaande berichten

Bevestigingscode:

Om geautomatiseerde registraties te voorkomen, vragen wij je om onderstaande uitdaging op te lossen.


Re: Trochanter major pijnsyndroom? Of toch iets anders?

Beste Gast,

Wat vervelend dat je zoveel pijn hebt 's nachts. Het klinkt als een acute slijmbeursontsteking. Als een injectie daadwerkelijk in de slijmbeurs is geplaatst moet die verlichting geven.
Hoe is jou verdere gezondheid? Slik je nog ergens anders medicijnen voor?

Hopelijk gaat het al wat beter.

Re: Trochanter major pijnsyndroom? Of toch iets anders?

man 48 jr van de een op de anderedag nacht slapen werd wakker s,morgens van de pijn in m,n rechterheup kon er niet op staan of lopen met veel pijn en moeite de auto in en gebracht naar huisartsen post met de tip 4x daags 2 paracetamol van 500mg rusten en zou weggaan nee dus snachts een ondraagbarepijn misselijk is er een arts van ziekenhuis gekomen met nog zwaardere medicati tramadol met paracetamol ook 4x daags 2 caps het help een beetje maar niet de oplosseng zo,n injectie gehad hielp ook nix is er mischien iemand die hetr zelfde heeft gehad en wsat daar aan gedaan is aub reageer graag

Re: Trochanter major pijnsyndroom? Of toch iets anders?

Beste Bianca,

Ik begrijp je volkomen dat je daar angstig voor bent. Daarom adviseer ik ook om dit onder begeleiding te doen. Als alle medische oorzaken zijn uitgesloten, en de pijn dus geen gevaar betekend. Kan het er op neer komen dat je "door de pijn heen gaat" Dit dus wel onder begeleiding, en kleine stapjes voor stapjes. Niet in één keer.

Het lichaam moet wennen aan trainen en het weer goed leren bewegen. Zoals elke nieuwe sport ook pijntjes geeft, is dit ook sport voor jou spieren om het weer goed aan te leren.

Succes ermee!

Re: Trochanter major pijnsyndroom? Of toch iets anders?

Ik heb tijdens de zwangerschappen geen bekkenklachten gehad. Wél ischias.

Ook ben ik bekend met rugklachten, voornamelijk tijdens mijn jeugd. Na diverse keren spit tussen mijn 12e en 15e, concludeerde men dat mijn ene been langer was dan het andere en kreeg ik zooltjes/zoolverhoging.
Toen na jaren de klachten alleen erger bleken te worden is er uitvoeriger onderzoek gedaan.
Hieruit kwam naar voren dat door de zooltjes mijn bekken (dat wél recht stond, ondanks het verschil in beenlengte) scheef werd gedrukt.... dus toen afscheid genomen van de zooltjes.
Wel nog een jaar lang (als puber) cesartherapie gevolgd om mijn houding te verbeteren. Daarna is het eigenlijk jaaaaaren vrij goed gegaan. (Op een incidentele keer spit na).

Ik heb angst om (begeleid) de spieren te gaan trainen. Elke belasting maakt het erger.
Ik zeg bewust 'belasting': gewoon rustig wandelen (sjokken), gaat prima. Maar zodra ik in goed tempo ga lopen (stevig wandelen) is het mis.

Dat overgewicht hierop een verergerende werking heeft, tsja... dat wist ik natuurlijk. Overgewicht is nérgens goed voor helaas. Ik hoop het ooit weer onder controle te kunnen krijgen.

Re: Trochanter major pijnsyndroom? Of toch iets anders?

Beste Bianca,

Wat vervelend dat de klachten erger worden. Dat is inderdaad geen goed teken.

Heb je met jou zwangerschap bekken problemen gehad?

Wat ik vermoed gezien jou verhaal dat er juist instabiliteit in heup/ bekken regio zit. Ik vermoed dat jij jou heup niet kan stabiliseren, waardoor je elke keer een beetje door je heup zakt. Dit irriteert de peesplaat aan de zijkant. Je bekken zakt hierbij naar beneden. Door rust nemen, neemt de spierkracht nog meer af waardoor de klachten kunnen toenemen. Overgewicht is hier een groot risico op. Dus ik zal juist onder begeleiding van een fysiotherapeut de heup gaan trainen op stabiliteit. Doordat je heup/ bekken niet kan stabiliseren kan de pijn via de bekkenrand/ onderrug naar de andere kant gaan trekken. De rug spieren proberen het bekken toch recht te houden, wat zorgt voor verhoogde spierspanning aan de gehele bekkenrand.

Hier kun je eventueel een fysiotherapeut vinden. https://www.hierhebikpijn.nl/praktijken
Succes ermee!

Re: Trochanter major pijnsyndroom? Of toch iets anders?

Ter aanvulling:

vrouw
37 jaar
kinderen
geen medicijnen
geen lichamelijke of psychische aandoeningen bekend

* bij de opmerking 'nu van heup tot heup, via mijn rug' is het in de rugzone vooral de ruggengraat zelf die pijnlijk lijkt te zijn.

Trochanter major pijnsyndroom? Of toch iets anders?

Rond mei van dit jaar kreeg ik een duidelijk aanwijsbare pijn in (of beter gezegd 'op') mijn heup. Kennis van de spieren door mijn opleiding, bracht me al snel bij de conclusie 'peesplaat' en dus deed ik er (behalve rustig aan doen) niets mee. Ik las overal dat dit makkelijk enkele maanden tot een half jaar kan duren.

Begin september was ik voor mijn dochter bij de huisarts, en heb het toch even bij hem geverifieerd. En inderdaad, hij bevestigde wat ik al dacht te weten. Corticosteroïden injectie raadde hij af door het vaak averechts effect. Dus inderdaad: geen gekke dingen doen en rustig uitzingen.

Inmiddels eind september en dus 5 maanden verder. De pijnlijke plek ter hoogte van mijn peesplaat is er nog. Sinds enkele dagen echter, begint de hele bovenste rand van mijn bekken zeer te doen, van heup tot heup, via mijn rug. Alsof er een veel te strakke band rond is gespannen. Dit is het punt waarop ik me toch zorgen begin te maken. Is het wel trochanter major? Ik word met de dag stijver en kreupeler.
De pijn manifesteert vooral bij opstaan na langere tijd gezeten te hebben en bij het lopen van wat "langere" afstanden (laten we zeggen langer dan een kilometer).
Ik heb lange tijd mijn overgewicht de schuld gegeven van mijn slechter wordende mobiliteit, maar in een tijdsbestek van enkele maanden ben ik me écht een hele oude vrouw gaan voelen. Dat kan toch niet zomaar?

Kortom: ik maak me zorgen en hoop dat iemand een 'gooi' naar mijn klachten kan doen. Bij mijn huisarts durf ik niet meer aan te kloppen (die heeft mij wat te vaak gezien afgelopen jaar, en áltijd kon ik vertrekken met de woorden "kan ik niets aan doen, moet vanzelf over gaan").