BBCode staat AAN
[img] staat AAN
[flash] staat UIT
[url] staat AAN
Smilies staan UIT

Voorafgaande berichten

Bevestigingscode:

Om geautomatiseerde registraties te voorkomen, vragen wij je om onderstaande uitdaging op te lossen.


Re: Zenuw elleboog

Hallo,

De operatie is gelukkig achter de rug. De pijn valt mee alleen was het wel heel erg jammer dat de plaatselijke verdoving niet lukte en ik toch onder volledige narcose moest. Zou dat kunnen komen doordat ik peesontstekingen heb ik m’n schouder? Volgende week op controle maar ik zie in de papieren dat de zenuw is verlegd naar volair. Wat betekent dat? Ook moet ik binnen 1 week al starten met therapie?

Groetjes,
Paulina

Re: Zenuw elleboog

Hoi Paulina,

Oh jah, alle operaties zijn natuurlijk uitgesteld. Helaas, maar blijf positief het zal daarna vast goed komen!

Blijf gezond

Re: Zenuw elleboog

Hallo,
Dank voor je reactie.
Ik begrijp wel dat dit niet anders opgelost kan worden maar ik zie wel op tegen deze operatie. Voorlopig sta ik, doorde coronacrisis, op de wachtlijst. Waarschijnlijk over 2 of 3 maanden aan de beurt. Hopelijk valt alles mee

Re: Zenuw elleboog

Balen dat de nachtspalk niet heeft geholpen.

Er kunnen verschillende redenen voor zijn om een zenuw te verleggen. Het gaat er meestal om of de zenuw in het gootje past. Het kan zijn dat het gootje bij jou gewoon minder diep is, waardoor je daar sneller last hebt. Of het kan aan de zenuw liggen.
De zenuw wordt ook op zijn plaats gehouden door andere structuren, als deze beschadigd zijn, kan het ook zijn dat de zenuw niet op zijn plek blijft. Dit is niet te zien op MRI's of iets dergelijks. Vandaar dat ze dit beslissen tijdens een operatie.

Het herstel is afhankelijk wat ze precies doen tijdens de operatie. Moeten ze iets hechten? Waar moeten ze hechten? Is het alleen "schoonmaken" bij hechtingen heb je het meeste rust nodig. In de eerst weken moeten de hechtingen dan vast groeien. Daarbij heeft elk ziekenhuis ook een ander protocol, heel afhankelijk van de operatietechniek die ze toepassen.

Ik zal sowieso van drie maanden revalideren uitgaan. Als de operatie meevalt kan dit wel verkorten, maar 6 weken staat altijd voor herstel na een operatie.

Succes!

Re: Zenuw elleboog

Inmiddels 8 weken verder en de nachtspalk heeft weinig geholpen. Ik sta nu op de wachtlijst om geopereerd te worden. Op het moment van opereren zien ze pas of de zenuw moet worden verlegd of niet. Wat zijn redenen om de zenuw te verleggen? Ik heb begrepen dat bij een zenuwomlegging er een langere periode van revalideren is. Heeft iemand hier ervaring mee?

Re: Zenuw elleboog

Beste Paulina,

Wel fijn dat ze een oorzaak hebben gevonden voor de pijn. Hopelijk werkt de nachtspalk.
Nee een cortisonen injectie in de schouder heeft geen uitwerking in de elleboog. Ze spuiten namelijk in het gewricht, daar blijft het dan ook zitten. Het kan wel zijn, dat als je minder last hebt van je schouder, je de elleboog ook rust krijgt. Vaak bij pijn in de schouder, ga je onbewust bewegingen compenseren. En de elleboog gaat dan veel overnemen wat kan zorgen voor een overbelasting.

Succes! hopelijk ben je snel van je klachten af

Re: Zenuw elleboog

Inmiddels is duidelijk geworden dat de zenuw te dik is geworden en daarom niet meer in het gootje past. Door 8 weken lang een nachtspalk en veel rust te nemen hopen de artsen dat de zenuw minder geïrriteerd wordt en terug past in het gootje. Anders wordt het een operatie.
Ivm schouderklachten krijg ik binnenkort een cortisoneninjectie in m’n schouder. Kan dit ook positieve of negatieve gevolgen hebben voor de elleboog?

Re: Zenuw elleboog

Hoi Paulina,

Inderdaad de onderzoeken even afwachten, maar tot die tijd zou je eventueel wel wat oefeningen kunnen doen, een voorbeeld hiervan kunnen de zogenaamde stretch-technieken van de betreffende zenuw zijn. Ik zou je absoluut willen aanraden om dit onder begeleiding van een fysiotherapeut te doen, het zijn namelijk oefeningen waarbij er veel aandacht moet zijn voor een correcte uitvoering. Ook dient er continue gekeken te worden wat de effecten van de oefening zijn, en daarbij is de hulp van de fysiotherapeut gewenst. Succes!

Groet