BBCode staat AAN
[img] staat AAN
[flash] staat UIT
[url] staat AAN
Smilies staan UIT

Voorafgaande berichten

Bevestigingscode:

Om geautomatiseerde registraties te voorkomen, vragen wij je om onderstaande uitdaging op te lossen.


Re: Hypermobiliteit Jongen 6 jaar

Beste PBO

Heel begrijpelijk, en verstandig om hier nu al iets mee te doen. Er zijn genoeg oefeningen, vooral gericht op kracht en stabiliteit. Maar wat ik zal adviseren is om naar een kinderfysiotherapeut te gaan. Niet zozeer voor behandeling, maar voor advies hoe je hem het beste kan helpen komende tijd. En welke oefeningen het meest geschikt voor hem zijn. En eventueel behandeling als jullie zouden willen dat een kinderfysiotherapeut een tijdje met hem gaat oefenen. Dit gaat gewoon spelenderwijs, en dan kun je dit daarna thuis voortzetten.
Ook advies over welke sporten juist wel goed zijn en welke niet. Want bewegen is wel goed voor hem. en vooral om beweegangst of pijn tijdens bewegen te voorkomen.

Succes

je kan eventueel hier zoeken naar een fysiotherapeut in je omgeving

www.hierhebikpijn.nl/praktijken

Hypermobiliteit Jongen 6 jaar

Hallo,

Mijn zoon van 6 jaar heeft de diagnose hypermobiliteit. Nu is het een studentikoos type, maar wil ik graag actief met hem bezig zijn om hem nu al te kunnen helpen zodat hij op latere leeftijd minder last heeft van zijn hypermobiliteit. Zijn er specifieke oefeningen die ik met hem kan doen (verschillende keren per week) om hem te helpen. Ik merk dat alles bij hem net wat meer kracht kost, en ik wil hem natuurlijk wel aansluiting laten houden met zijn leeftijdsgenootjes. Let wel, dit is niet om hem ergens de beste in te moeten laten zijn, maar gewoon zodat hij leuk mee kan doen met zijn vriendjes en hem zelfvertrouwen te geven.

Bij voorbaat dank,

PBO