BBCode staat AAN
[img] staat AAN
[flash] staat UIT
[url] staat AAN
Smilies staan UIT

Voorafgaande berichten

Bevestigingscode:

Om geautomatiseerde registraties te voorkomen, vragen wij je om onderstaande uitdaging op te lossen.


Re: Constant kippenvel / koude rillingen

Helaas maar ook ik heb last van koudheid en kippenvel, al jaren. Vooral als het weer omslaat dan duurt het weer een aantal dagen voordat het dan ophoudt. Sinds een week heb ik het continue en vooral als ik in ruststand ben, zitten of liggen in bed. Ik ben de hele week al niet meer warm te krijgen en heb ook last van pijn in mijn rechterbovenbeen en rechterbovenarm. Dit voelt als stevige spierpijn. Mijn huid is ook eg gevoelig. In bed moet ik continue draaien omdat dan weer been dan weer arm of onderrug zeer doet en ik lig de hele tijd te rillen van de kou. Maakt weinig uit dat ik sokken, pyama, trui, sjaal en handschoenen aan heb en extra deken, het blijft koud. Heb een te traag werkende schildklier maar bloedonderzoek wees uit dat ik goed ingesteld ben met de medicijnen.

Re: Constant kippenvel / koude rillingen

Hallo,

Sinds een paar maanden heb ik ook last van bijna constant kippenvel. Ook heb ik een voos ( gevoelloos) gevoel in beide voeten, deels in het gezicht. Voeten zijn pijnlijk, dikwijls pijnlijke steken ook, dit kan doortrekken tot aan mijn heupen. Al verschillende keren naar huisarts geweest. Het enige wat ze tot hiertoe gevonden hebben is dat ik een groot tekort had aan vitaminen B. Deze neem ik nu 2x per dag al bijna een maand. Het is nog even afwachten maar mogelijks zou mijn lichaam deze niet meer goed opnemen. Ook moet ik een scan laten maken van mijn hersenen en rug. Benieuwd of daar iets uit gaat komen want ik ben dit gevoel van pijn echt beu . Ook kan ik er heel moeilijk van in slaap vallen. Het lijkt wel of het allemaal erger word als ik me neerleg. De laatste dagen ben ik ook geregeld draaierig.
Iemand die dit ook mee maakt of meegemaakt heeft?

Re: Constant kippenvel / koude rillingen

Indra schreef:
04 jan 2021, 21:39
Ik herken het helemaal. Heb er onwijs veel last van ook bij hoge temperaturen. Ik ben ook op zoek. Huisarts weet ook geen raad meer.
Wat vervelend ook, heb je al iets nieuws ontdekt?

Re: Constant kippenvel / koude rillingen

Hi,

Ik heb ook soortgelijke klachten gehad.
Op vanalles getest. Uiteindelijk Burn out.

Wellicht nagaan of je niet emotioneel overbelast bent?

Veel leuke dingen doen, kan nooit geen kwaad ;)

Succes groetjes

het zou een hernia kunnen zijn

Hoi Matthijs, jouw klachten zouden kunnen duiden op een rug-hernia. Laat het even checken bij specialist via een mri-scan (kan onderrug-, bovenrug- of (minder logisch denk ik) een nekhernia zijn). Ik heb een beginnende bovenrug hernia en ook last van rechterkant en kippenvel op alleen mijn rechterbeen.
Sterkte!

Re: Constant kippenvel / koude rillingen

Ik heb al maanden een blaas/nier infectie. Het is nu redelijk stabiel maar slik nog antibiotica. Ik heb ook als ik warm ben kippenvel en meestal op mijn linker bovenbeen. Wellicht kun je je onstekingswaarde laten prikken of je urine na laten kijken en zit er een infectie.
Beterschap

Re: Constant kippenvel / koude rillingen

Jerry schreef:
09 jun 2020, 11:16
Hi Mathijs,

Jouw symptomen komen ook dichtbij de mijne. Ook ik heb hier erg last van de laatste tijd. Al jarenlang heb ik koude rillingen tijdens het warme douchen. Ik voel het aankomen, geluid bij mijn gehoord suist weg en daarna volgt de rillingen.

Nu heb ik deze symptomen gedurende de dag. Voornamelijk als ik gewoon niks doe en thuis zit op de bank. Erg vervelend en ik wil graag dat dit stopt. Ook tijdens het typen van dit bericht heb ik ondertussen vijf keer de rillingen gekregen.

Als ik bezig ben met iets anders heb ik hier geen last van. Denk aan praten, lopen, fietsen etc.

Mijn oplossing is denk ik om er zo weinig mogelijk aandacht aan te geven. Wanneer je constant bewust ben van dit, zal je lichaam hieraan aanpassen en daardoor constant de kippenvel toepassen.


Groet,

Jerry
Hi Jerry,

Fijn om te horen dat iemand hier ook mee zit, misschien kunnen we er samen achter komen? Ik ben onderhand bij de huisarts geweest, bloed laten testen maar niks aan de hand. Nu ben ik doorgewezen naar de psycholoog, misschien is het een stress stoornis? Heb je zelf veel last van stress of sociale druk? Ik voel zelf geen directe stress (niet nerveus/stress voor bijvoorbeeld tentamens of iets), maar merk wel een soort van sociale angst als ik naar buiten ga, en nieuwe mensen wil ontmoeten. Herken jij je hier in? Ik denk dat de rillingen/kippenvel een manier van ons lichaam is om deze stress te uiten.

Ik slik nu Valeriaan, waar je in je hoofd iets rustiger van wordt, het helpt iets. Op sommige dagen is het erg (zoals vandaag), maar had afgelopen week hele goede dagen! (nauwelijks rillingen). En inderdaad, lekker afleiding zoeken bij vrienden, en niet er te veel over nadenken. Laat me weten als je nieuws hebt!

Groet,
Mathijs