BBCode staat AAN
[img] staat AAN
[flash] staat UIT
[url] staat AAN
Smilies staan UIT

Voorafgaande berichten

Bevestigingscode:

Om geautomatiseerde registraties te voorkomen, vragen wij je om onderstaande uitdaging op te lossen.


Re: Terugkerende pijn Schaambeen/Lies

hoi Sebastiaan,

Wat een vervelend probleem. Wat voor operatie heb je gehad?
Als het aan het "zakje" ligt kun je er niets aan doen. Dat is misschien heel vervelend, maar het is alleen een cosmetisch probleem dan. Het kan ook geen kwaad.

Heb je hier iets aan?

Bult bovenbeen

Geachte ik heb een vraag ik heb al een lange tijd een flinke bult in me bovenbeen zitten precies in het midden in rust zie je niks voel je niks als ik me been optrek en half strek komt de bult tevoorschijn ik heb scans en echos gehad niks op te zien wel op de scan maar moeilijk alleen wanneer k hem aanspannden zagen ze dat ie omhoog kwam maar verder niks nu zeggen ze dat tijdens een eerdere operatie wss het zakje van me spier hebben geraakt waardoor nu als k hem bui en optil de spier een stuk uit het zakje komt wat kan ik hier tegen doen

Re: Terugkerende pijn Schaambeen/Lies

Hoi Mark,

Wat vervelend van je klachten en het is inderdaad een rot blessure/ klacht. Verstandig om niet een MRI te doen, hier is vermoedelijk weinig op te zien. Alleen echte grote ziektes zijn hierop te zien. En hoe vervelend je klachten ook zijn, daar heb je geen aanwijzing voor. Zeker nadat ook een echo niets is gekomen.

Ergens moet de balans tussen spanning en ontspanning weer terug komen. Voor de ene werkt yoga, de ander krachttraining, of voetbal, of core stability oefening. Maar als je moet ontspannen is het verstandig om de buikspieren (vooral de onderste) te laten voor wat ze zijn. Rekoefeningen rondom je bekken/ heupen/ onderrug (maar dat zullen de yoga achtige oefeningen zijn) kunnen ook verlichting geven. Het is altijd echt zoeken wat voor degene werkt. Helaas weten we dat inderdaad pas na een paar weken of zelfs maanden. Dus heel goed dat je jezelf tot september geeft, volhouden hierin is het belangrijkste.

Zo te horen ga je er wel heel goed me om, hoe vervelend het ook is.

Succes, hopelijk heb je in september significant minder klachten.

Re: Terugkerende pijn Schaambeen/Lies

Ik herken de klachten ook. Loop er al een jaar mee. Het lijkt een bekken probleem te zijn met te veel spanning. Heb een echo gehad en hier was niets op te zien. MRI zou de volgende stap zijn maar daar heb ik weinig vertrouwen in dat er iets zichtbaars komt. Die bekken problematiek mond zich uit in teveel (bij mij dus) spanning. de bekkenfysio voelt dan door er met een vinger achterin te gaan of te weinig of te veel spanning is. Ik heb ontspanningsoefeningen gekregen Yoga-achtig. Wel merk ik dat wanneer ik sport, (ook voetbal op een acceptabel niveau) juist het laatste gedeelte van de training de pijn minder wordt. In het begin moeilijker dan op het laatst van de training zeg maar. Alsof de doorbloeding dan eindelijk gewoon optimaal is. Ik smeer ook dat gebied in met Midalgan Magnesium plus extra warm. Dit helpt.

De yogaoefeningen sta ik deels open voor maar heb ook sterke twijfels bij een aantal.
Ik ben nu bezig met fitter worden in het algemeen rondom bekkenbodem. En heb zooltjes voor een verkeerde houding. Ook dat kon een rol spelen Ik probeer
Rug flexibeler maken. Gepast buikspieren verbeteren.
Ik denk namelijk dat de klachten kwamen na een leg raise oefening.. wel buikspieren dus maar Niet TE.. Rompstabiliteitsoefeningen en ook bovenbenen. Met name hamstrings. Dit houd ik vol tot september en dan kan ik zien hoe de zaken ervoor staan.

Een gigantische rotblessure die invloed heeft op veel dagelijkse dingen.

Re: Terugkerende pijn Schaambeen/Lies

Beste Jonathan,

Wat vervelend van jou klachten. Heb je er met voetballen zelf last van? Tegen een bal aantrappen? Zit de pijn in de jou liesregio? Hier staat een stukje over verschillende soorten liespijnen. https://www.hierhebikpijn.nl/klachten/liespijn

Weet jij of er specifiek gekeken is naar "sporters hernia" Of liesbreuk. Dan wordt tijdens druk zetten (hoesten, niezen, persen) de druk op de onderste buikwand te groot en ontstaat er een uitstulping richting de lies. Dit is wel te voelen. Heel hard op de achterkant van je handblazen, dan kun je deze uitstulping voelen met je andere hand op de pijnlijke locatie.

Andes zal ik denken aan liespijn die deze klachten kan veroorzaken.

Succes!

Re: Terugkerende pijn Schaambeen/Lies

Hallo allemaal,

Ik heb de afgelopen maand last tijdens een (intensievere) inspanning op een plek ongeveer mid-links boven op de schaamstreek. Ik kan de pijn als stekend achtig beschrijven. Indien ik geen inspanning doe komt de pijn zich niet voor behalve bij het niezen of hard hoesten kan ik het wel voelen. Ook indien ik mijn linker been naar binnen duw komt het voor dat ik de pijn voel, voor de rest alleen bij een wat intensievere inspanning ( tempo loop ). Nu heb ik een echo laten maken, hierop was niet direct iets te zien, ook een CT-scan is gemaakt om te zien of het wat met mijn organen te maken had maar alles blijkt oke te zijn (ook mijn blaas wat zich daar het dichtst bij situeert). Heeft iemand ervaring met deze blessure of weet iemand mij raad te geven wat te doen? Ik voetbal op redelijk niveau en kan echt geen lange tijd uit liggen ( rust nu al bijna 2 weken ).

Groetjes Jonathan

Re: Terugkerende pijn Schaambeen/Lies

Beste Rene,

Een week is echt te weinig rust. Het is wel fijn dat je al gemerkt hebt dat de klachten wat verminderd zijn. Minimaal 3-4 weken helemaal rust is meestal aanbevolen. Daarnaast zijn er paar oefeningen die je kan doen. Voornamelijk gericht op jou bekken stabiliteit.

Even niet hardlopen is lastig, maar neem de klachten wel serieus en herstel er goed van.

Succes!

Re: Terugkerende pijn Schaambeen/Lies

Goedeavond

Ik heb ook last van pijn of steken in het schaamgebied,en vooral tijdens het hardlopen de dokter zegt ik kan
Blijven hardlopen maar minder km maken.. heb het een week rustig aangedaan zonder ff geen hardlopen..maar voel dat het toch niet helemaal over is..wil ik te snel of moet ik meer rust...en zijn er oefeningen hiervoor

Rene

Re: Terugkerende pijn Schaambeen/Lies

Beste Hans,

Je blaas ligt tegen de bekkenbodem aan, dus dit kan zeker van invloed zijn. Uhm dat is wel bijzonder, dat je door die activiteiten last hebt gekregen. Het kan een overbelasting zijn van het os pubis, soort ontsteking rond dat gebied. Daar komen de twee bekkenhelften bij elkaar. Hierdoor kan wat instabiliteit ontstaan.

oefening:
- ruglig, met gebogen knieeen en voeten op de grond. Een bal (of je vuist) tussen de knie klemmen. Dus druk zetten tegen je vuist bijvoorbeeld. Dit is een basis oefening. Geef even aan of dit de klachten opwekt.

Re: Terugkerende pijn Schaambeen/Lies

Ik ben nog vergeten om te antwoorden of ik weet wat de oorzaak is. Het enige waar ik aan kan denken is dat ik het afgelopen jaar meer ben gaan wandelen. Ik wandelde elke dag ongeveer 3 km naar mijn werk en ik heb in augustus ook een aantal weken intensief gesport. Voornamelijk hardlopen, fietsen en crosstrainer. De klachten ontstonden nadat ik rust nam. Dus tijdens sporten of wandelen heb ik geen last.

Groeten,

Hans
cron