BBCode staat AAN
[img] staat AAN
[flash] staat UIT
[url] staat AAN
Smilies staan UIT

Voorafgaande berichten

Bevestigingscode:

Om geautomatiseerde registraties te voorkomen, vragen wij je om onderstaande uitdaging op te lossen.


Re: Bekkenwringing komt terug

Hoi Marjolein,

Om kort en bondig te zijn; nee. Je rugklachten zullen er niet door verergeren, tenzij je de oefening structureel (langere periode) fout doet met veel kracht. Dan kun je eventueel een spanningsprobleem veroorzaken, maar als je lichtjes instabiel wordt tijdens de oefening is het juist zaak dat de core-spieren (buikspieren en rugspieren gezamenlijk) deze beweging controleren en bijsturen/corrigeren waar nodig. Dus het belang van de oefening is, wat je al goed doet, een stukje bewustzijn van welke beweging je maakt en actieve controle van de core-spieren. Deze oefening moet niet snel, juist met beleid en heel gecontroleerd. Succes!

Groet

Re: Bekkenwringing komt terug

Ik heb zojuist een oefening van de cesartherapeut gedaan. De superman wordt hij ook wel genoemd. Dus zitten op handen en knieen en dan met de linkerhand naar voren en het rechterbeen naar achteren. Ik stond niet helemaal stabiel dus ik bewoog iets teveel naar de zijkant. Ik vraag me af of mijn.Rugklachten hierdoor kunnen verergeren?

Re: Bekkenwringing komt terug

Hoi Marjolein,

Dit kan verschillende oorzaken hebben. Als je slaapt zit er minder druk op je rug en wervels. Als je opstaat dan gaat alles gedurende de dag steeds meer 'inzakken' door de zwaartekracht omdat je rechtop staat/zit/loopt. Ook maak je vanaf het moment dat je opgestaan bent allerlei bewegingen die een goede of slechte invloed op je klachten kunnen hebben. Je kunt eens aan de therapeut vragen of je bepaalde oefeningen kunt doen om te voorkomen dat de klachten steeds terug komen. Ik hoop dat je er zo vanaf komt!

Re: Bekkenwringing komt terug

Hi,

Dank voor je reactie. Wat ik me wel af vraag is hoe het kan dat het 's ochtends vaak weggetrokken is en na ongeveer een uur komt die steek dan weer terug?

Groet

Marjolein

Re: Bekkenwringing komt terug

Hoi Marjolein,

De vraag is of bekken verwringing uberhaupt bestaat, en als het bestaat kan een cesartherapeut daar zeker geen verandering in brengen. Onder manueeltherapeuten (die gewrichten kraken) is er veel discussie over dit onderwerp. En wij fysiotherapeuten, cesartherapeuten, manueeltherapeuten kunnen geen gewrichten in bekken of rug verplaatsen. Door eventueel kraken, haal je spanning rondom het gewricht weg. Maar je zet niets recht. Dat zou ook betekenen dat we iets krom kunnen zetten. We kunnen gewrichten sturing geven, zodat ze beter kunnen gaan bewegen. Maar je lichaam moet het daarna zelf oplossen.
Dus wat ze gedaan heeft is vast heel goed voor je spieren geweest, die daarna wat meer doorbloed zijn geweest en minder pijn doen. Maar dit is geen definitieve oplossing. Hiervoor moet je zelf oefenen en trainen. En vooral niet angstig worden als je steken of pijn ervaart.

Bekkenwringing komt terug

Hi,

Ik kamp een tijd met rugklachten. Nu loop ik bij de cesartherapeut. Afgelopen week had ik.last van stekende pijn aan 1 kant. De cesartherapeut heeft mijn.bekken bekeken en zag dat deze niet helemaal gelijk stond. Ze heeft dit dmv een behandeling goed proberen te krijgen. En na die tijd was de steek inderdaad weg en vrijdag had ik er vrijwel geen last van. Vandaag is het weer helemaal teruggekomen. Terwijl ik niks geks heb gedaan. Dus vraag me af hoe dit kan?