BBCode staat AAN
[img] staat AAN
[flash] staat UIT
[url] staat AAN
Smilies staan UIT

Voorafgaande berichten

Bevestigingscode:

Om geautomatiseerde registraties te voorkomen, vragen wij je om onderstaande uitdaging op te lossen.


Tarsaal Tunnel Syndroom/nachtspalk?

Hi Allemaal, bij mij begon de pijn/doof gevoel onder mn voet en aanhoudende spierpijn in mijn kuit ongeveer 5 jaar geleden. Ik had toen een staand beroep (winkel) en heb ten einde raad ontslag genomen en overgestapt op een administratieve job waarbij ik de hele dag kan zitten. Veel geprobeerd. Zenuw onderzoek in ziekenhuis toonde geen TTS aan (zenuwgeleidingen tijdens onderzoek was normaal) maar ik heb echt alle symptomen van TTS, dus ik weet voor bijna 100% dat ik TTS heb.
Rekoefeningen gedaan, speciale zooltjes gehad en Shockwave therapie gedaan (zeker 15 behandelingen). Uiteindelijk ging het helemaal over, maar dat duurde ruim een jaar en ik denk dat de oplossing lag in het stoppen met werken in de winkel zodat ik niet meer hele dag hoefde te staan.

Helaas nu 5 jaar verder steekt het toch weer de kop op ondanks zittend werk. Het laatste jaar ben ik steeds aktiever met volleyballen (zaal + beach volleybal). Doe dit ongeveer 3x per week (dus 3x 2 uur per week). Dus nu kan ik WEER op de bank gaan zitten en niks doen en rust houden. Ik word hier zo moe van!

Ik zie het niet zitten om me te laten opereren (ik hoor hier niet heel veel goede verhalen over).
Ik denk dat ik me nu ga laten verwijzen naar een Orthopeed en wil graag nachtspalken hebben. Ik hoop dat dat gaat helpen.
Iemand die daar ervaring mee heeft? Ik merk namelijk zelf als ik pijn heb en een aantal keren een rek oefening doe in bed of op de bank (voetflex) dat het dove gevoel en de pijn wel afneemt.

Ik leeft met jullie allen mee. TTS is niet het einde van de wereld maar legt wel een beperking op je leven.
Groet Linda 54 jaar Almere

Re: Moeizame behandeling van waarschijnlijk Tarsaal Tunnel Syndroom

Hoi Wilma,

Ik was benieuwd of je al verder bent gekomen?

Mijn tussenstand is dat uit de Echo blijkt dat de ganglions inderdaad terug zijn. De plastisch chirurg wil weten of er sprake is van een zogenaamde kalibersprong in de zenuw, hetgeen inhoudt of er plotseling sprake is van verdikking of juist verdunning van de zenuwbaan. Radioloog heeft hier nog geen duidelijkheid in gegeven.

Plastisch chirurg overweegt misschien tweede operatie maar geeft wel aan dat er een lastige balans zit tussen dat elke operatie kans op druk op de zenuwen kan toenemen door littekenweefsel en succes kans / moeilijkheidsgraad van de operatie. En wellicht kans dat de zenuwen heel langzaam herstellen. Op dit moment zit er geen verschil met drie maanden geleden, dus dat is wel gek vind ik, maar misschien ben ik te ongeduldig.

Allemaal heel veel sterke en ik bid dat voor iedereen dat TTS pijn verdwijnt.
groet,
Onno van Denzen

Re: Moeizame behandeling van waarschijnlijk Tarsaal Tunnel Syndroom

Hallo Onno

Ik weet hoe vervelend dit is en de beperkingen die je heb. Zelf ben ik sinds 2015 2x geopereerd aan het tarsaal tunnelsyndroom. Ik heb daarvoor veel fysio gehad en diverse injecties wat totaal niets geholpen heeft en ik nu nog steeds veel pijn heb. Het geeft mij een enorme beperking want kan hierdoor niet ver meer lopen want dan slaat mijn voet helemaal dood. Nu ga ik nog 1x bij een fysio in het ziekenhuis langs die gaat kijken of hij iets kan betekenen, waar ik erg aan twijfel en waarschijnlijk er mee moet leren leven. Zelf heb ik het idee dat geen enkele arts dit probleem kan verhelpen omdat voor de operatie je al wordt vertelt dat ze geen garantie geven dat het slaagt dus, zint voor je begint en laat je goed voorlichten want je voet wordt er alleen slechter door.

Re: Moeizame behandeling van waarschijnlijk Tarsaal Tunnel Syndroom

Hoi Allemaal,

Ik ben wel een beetje ten einde raad. Februari 2020 kreeg ik TTS als gevolg van ganglions in mijn rechter enkel. Vanaf toen is mijn leven veranderd. Continue zenuwpijn zorgt ervoor dat je minder vrolijk wordt en vaak chagerijnig bent van de pijn en erg moe. Afgelopen 1,5 jaar heb ik het gevoel dat ik veel minder mee krijg van het opgroeien van mijn kinderen. Mijn jongste dochter weet zelfs niet beter dat je niet met papa kan dollen omdat hij last van zijn voet heeft.

Na 17 maanden ben ik eindelijk geopereerd, daarvoor eerst behandeling met naalden gehad. De operatie is nu 5 weken geleden. Na ruim 3 weken (toen de meeste blauwen plekken verdwenen) kreeg ik eindelijk wat verlichting . Helaas van korte duur want een week later werden de klachten weer erger en nu een week later weer wat erger en inmiddels zit ik weer op het oude pijnniveau. Bij de operatie hebben het glopje / startpunt van de ganglions vanaf mijn enkelgewricht niet kunnen verwijderen omdat dit te dicht een vitaal bloedvat zat. Hierdoor was de kans groter dat het terug zou komen. Ik moet nog een bevestiging krijgen middels een echo, maar dat is een formaliteit. De ganglions zijn weer terug en ik denk wel eens als ze er nu weer uitgehaald worden druppelt het gele vocht straks weer gewoon door in mijn zenuwtunnel.

Wie kan mij verder helpen in mijn proces want ik ben zoals ik schrijf ten einde raad?

groet,
Onno van Denzen

Re: Moeizame behandeling van waarschijnlijk Tarsaal Tunnel Syndroom

Beste Ron,

Ik kom graag met je in contact. Mijn e-mailadres is onnovandenzen@quicknet.nl

Mijn situatie is nu dat ik geopereerd ben in het Ziekenhuis. Dat is nu 11 dagen geleden.
Tot op heden helaas niet minder pijn maar meer pijn. Voet voelt nog kouder dan koud.
De arts geeft als uitleg dat er nu nog veel blauwe plekken rondom mijn enkel zitten waardoor herstel nog even op zich laat wachten. x
Ik hoop het zo want ik ben nu na 15 maanden wel eens toe aan iets positiefs. Het ziekenhuis wil verder geen verwachtingen afgeven omdat dit erg moeilijk is bij TTS. Zelf zou ik graag weten waar ik aan toe ben.

hoop snel van je te horen.
groet Onno

Re: Moeizame behandeling van waarschijnlijk Tarsaal Tunnel Syndroom

onnovandenzen schreef:
13 nov 2020, 23:26
Ik kreeg eind februari last van een doof/bevroren gevoel in mijn rechtervoet aan de onderkant, wat erg pijnlijk is waardoor ik lastig loop/wandel. Hardlopen/sporten gaat niet en ik ontwijk afstanden lopen.

Daarna heb ik diverse diagnoses en behandelingen gekregen van het ziekenhuis, te weten:
- Tarsaal Tunnel Syndroom door afdeling neurologie nav EMG onderzoek: behandeling cortisonen spuit: geen resultaat.
- Mortonse neuralgie door orthopedisch chirurg : behandeling 2x2 weken (redressiegips): zonder resultaat.
- Metararsalgie orthopedisch chirurg (hakken en rekoefeningen): geen resultaat
- Facitas Plantaris orthopedisch chirurg (spuiten): geen resultaat
Mijn rug is uitgesloten uit echo's, MRI en nog een extra spuit in zenuwwortel in mijn onderrug door private kliniek die een second opinion heeft gegeven.
Daarnaast nog de strassburg sok gedragen en acupunctuur inclusief infrarood gedaan en osteopaat en
Alles helaas zonder serieus resultaat. Van het ziekenhuis krijg ik nu gelukkig een nieuwe dokter.

Inmiddels is het november en loop ik al 8 maanden met een pijnlijke rechtervoet die mijn leven behoort beperkt, met jonge kinderen is dat erg vervelend. Mijn ziekenhuis zit met lange wachtlijsten en ik ben op zoek naar een specialist op dit gebied die me verder kan helpen met een duidelijk behandelplan.

Wie kan uit zijn of haar ervaring mijn verder helpen?
Wat is nu een logische stap? Las ook iets over shockwave therapie..
Goedendag Onno , ik heb dezelfde symptomen en heb zelfs nog meer procedures doorlopen maar ben je al iets verder in de eindeloze zoektocht ik hoor graag van je , groet Ron

Re: Moeizame behandeling van waarschijnlijk Tarsaal Tunnel Syndroom

Cleopatra66 schreef:
25 mar 2021, 08:21
Misschien naar voetportaal in Amsterdam, ik ben ook geopereerd bij de bergman kliniek en heeft weinig verbetering gebracht, ben nu onder behandeling bij voetportaal en daar kwamen ze erachter dat mijn kuitbenen en midden voet beentjes niet goed stonden, die kraken ze nu waardoor alle spieren en zenuwen weer vrij komen.
Goedendag even als reactie mijn verhaal en ervaringen: pijn in de buitenzijde voet en zijkant enkel , constant branden en zenuwschokjes en pijn bij lopen en slapen zelfs snachts speelt het op,
Voet voelt soms koud aan , doof gevoel vanaf de bil naar onderzijde knieholte overgaand in onderbeen, enkel Zijkant doof gevoel , geen reactie op hamertest knieschijf of achillespeesreflex, mijn history is inmiddels div mri’s waarvan ooit een kleine touchering te zien was op de zenuwwortel s1 , geopereerd in ede bij rugzorg maar zonder resultaat, drie keer een prf behandeling in Ede bij rugpijn, daarna Bergman clinic dr van Daalen div prikken met fenol en pijnbestrijding, geen enkel resultaat, daarna peperpleister behandeling bergman zonder resultaat,wederom drie maal PRF behandeling zenuwwortel in de rug aangeprikt bij bergmann clinic zonder resultaat , pijnpoli alsmede bergmann wist geen oplossing meer en heeft al mijn gegevens doorgestuurd naar het AMC amsterdam waar aanstaande vrijdag de 16e weer een prf behandeling wordt gedaan in de voet ivm mijn al inmiddels zes jaar durende verschrikkelijke voetpijn
Wens iedereen beterschap met hun pijnbehandelingen groet Ron

Re: Moeizame behandeling van waarschijnlijk Tarsaal Tunnel Syndroom

Misschien naar voetportaal in Amsterdam, ik ben ook geopereerd bij de bergman kliniek en heeft weinig verbetering gebracht, ben nu onder behandeling bij voetportaal en daar kwamen ze erachter dat mijn kuitbenen en midden voet beentjes niet goed stonden, die kraken ze nu waardoor alle spieren en zenuwen weer vrij komen.

Re: Moeizame behandeling van waarschijnlijk Tarsaal Tunnel Syndroom

Beste Rik,
bedankt voor jouw reactie. Onlangs heeft het ziekenhuis eens rustig de tijd genomen met een echo en ze zijn toen een tros ganglions (blaasjes met slijmerig vocht/vloeistof) in mijn tarsale tunnel tegen gekomen. Aantal van die blaasjes zat tegen nerves tibialis posterior. De ganglions zijn verwijderd (op 1 na dan). Erg pijnlijke behandeling was dit. Dit is nu anderhalve week geleden en ik hoop nu dat het beter wordt. Vooralsnog is er nog wenig progressie maar ik heb begrepen van de neuroloog dat het te vroeg is om het effect van de behandeling al te merken. Hopelijk komende weken verbetering. Want ik loop er nu precies een jaar mee en heb het gevoel dat ik in dit jaar nauwelijks heb kunnen genieten van mijn kinderen door de pijn. Mocht de behandeling van het ziekenhuis niet werken dan volg ik jouw advies op en ga ik naar Naarden.

Re: Moeizame behandeling van waarschijnlijk Tarsaal Tunnel Syndroom

Hoi Onno,
Wat naar! Zelf heb ik sinds 2017 een zenuw probleem in m'n enkel/voet, ook diagnose tarsaal tunnelsyndroom. Ik ben erg goed geholpen in de Bergmankliniek in Naarden (dr Bulstra), het is niet over, maar enorm verbeterd.

Groet,
Rik