BBCode staat AAN
[img] staat AAN
[flash] staat UIT
[url] staat AAN
Smilies staan UIT

Voorafgaande berichten

Bevestigingscode:

Om geautomatiseerde registraties te voorkomen, vragen wij je om onderstaande uitdaging op te lossen.


Re: Klapvoet na onderbeenbreuk

Dank je wel voor uw reactie. Mijn huisdokter was helemaal in paniek (waarschijnlijk omdat ze er niet veel verstand van heeft over deze zaken). Hierdoor mag ik mijn EMG volgende week al doen bij een revalidatiecentrum.

Voor mij is het momenteel afwachten, Ik gebruik nu Vitamine B12 en ontstekkingremmers en 4x per week naar de kine. Hopelijk komt het goed, dank voor uw reactie

Re: Klapvoet na onderbeenbreuk

Beste Pieterke,

Wat een ontzettend vervelende breuk. Helemaal als je zenuw erbij beschadigd is. Jou zenuw die voor jou voetsturing zorgt, loopt vlak langs je kuitbeen. Deze kan door het ongeval beschadigd zijn.
Een zenuw kan wel herstellen zolang deze niet helemaal door is, al duurt dit ontzettend lang. Ik vermoed naar aanleiding van jou verhaal dat hij niet helemaal door is. Dit gebeurd gelukkig zelden. En vaak wordt dit wel op de EHBO opgemerkt. Het kan ook komen door de zwelling in jou onderbeen. Dus probeer vooral nu nog even rustig te blijven de EMG zal alle uitwijzen hoe erg het is. Probeer in de tussen tijd wel jou voet zoveel mogelijk te bewegen. Dit kan doormiddel van een handdoek ofzo, 1 been staan, met je handen. Om de zenuw die beschadigd is zoveel mogelijk prikkels te geven. Dit kan geen kwaad. Eventueel kan een fysiotherapeut de exacte oefeningen voordoen.

En dat ze de EMG niet direct doen, zal er ook op wijzen dat het ook kan door de zwelling in het gebied. Ze zetten er niet heel veel haast achter, wat meestal goed teken is.

Succes ermee!

Klapvoet na onderbeenbreuk

Beste mensen,

Op 18 november heb ik mijn kuitbeen en scheenbeen gebroken met de voetbal, direct tijdens de match naar het ziekenhuis gebracht. De volgende dag geopereerd. Ze hebben een ijzeren staaf (pin) in mijn lichaam gebracht lopend van mijn knie tot enkel. Dit zorgt ervoor dat mijn boten en spieren mooi samen blijven en op deze manier goed kan genezen.

De operatie is goed verlopen en nu kan het opereren beginnen, gisteren moest ik naar het ziekenhuis voor controle. Nu blijkt dat ik er een dropvoet aan heb overgehouden. Er is een zenuw gekneld of misschien wel kapot. Het gevoel in mijn tenen en stukje van mijn voet is weg. Ik krijg mijn voet niet opgetild en kan mijn tenen niet omhoog doen. 7 januari moet ik EMG ondergaan en gaan ze zien of ik voor altijd verlamd ben aan mijn voet.

Natuurlijk ben ik gisteren helemaal in paniek geslagen en zit ik met deze vraag: Heeft er toevallig iemand van jullie een soortgelijke ervaring en kunnen jullie eventueel je verhaal doen.

Met vriendelijke groeten,