BBCode staat AAN
[img] staat AAN
[flash] staat UIT
[url] staat AAN
Smilies staan UIT

Voorafgaande berichten

Bevestigingscode:

Om geautomatiseerde registraties te voorkomen, vragen wij je om onderstaande uitdaging op te lossen.


Re: Peroneus tendinopathie

Hoi Lara,

Het klinkt inderdaad als een tendinopathie. Een tendinopathie betekent overbelasting. En dit betekent rust nemen ;) hoe graag je dit ook niet wilt. Hier kan geen rekoefening tegen op.
Rust nemen betekent alleen niet, dat je niets mag doen. Het betekent dat je even wat minder moet doen en dan vooral de bewegingen die pijn veroorzaken moet je niet meer doen. Als de pijn komt met springen, stop met springen of spring met je andere been (wel voorzichtig, dat je hier niet zelfde gaat doen. Als de pijn komt als je op je tenen loopt, doe dit dan even niet.

Probeer ondertussen wel de spier te trainen met kracht oefeningen. Dit voorkomt daarna een nieuwe overbelasting.

Ik begrijp volkomen dat dit niet het antwoord is wat je zoekt, maar dit is echt het enige wat werkt bij tendinopathieën. En nu zit je pas op 3 weken problemen, als je hier lang mee doorgaat, ga je echt problemen krijgen die nog veel langer duren in het herstel.

Succes!

Peroneus tendinopathie

Hallo,

Ik heb sinds het begin van mijn korfbaltrainingen van afgelopen zomer last aan de buitenkant van mijn onderbeen. Dit voel ik voornamelijk bij het lopen op mijn tenen, afzetten op de trap en afzetten met dat been tijdens trainingen. Ik denk dat het komt door sprong oefeningen, waarbij we zo hard mogelijk moesten afzetten met één been. Bij deze oefening voel ik ook pijn op die specifieke plek. Ik heb zelf wat rondgekeken en vond mijn klachten wel passen bij een peroneus tendinopathie. Ik heb de klachten nu al zo'n 3 weken en ik had het idee dat ze afnamen, maar nu is het toch ook weer erger geworden.
Ik vind het belangrijk dat ik kan blijven trainen en wedstrijden spelen, dus rust nemen doe ik niet graag. Er staat op internet dat er ook rekoefeningen kunnen worden gedaan, maar ik vind het lastig om deze spier te rekken, omdat ik niet goed weet hoe ik dat moet doen. Heb je daar tips voor?
Daarnaast heb ik gelezen dat je het kunt masseren. Helpt dit bij het herstel of is dit alleen pijnbestrijding?
Zijn er daarnaast nog andere adviezen?

Ik hoor het graag,

Met vriendelijke groet,

Lara