BBCode staat AAN
[img] staat AAN
[flash] staat UIT
[url] staat AAN
Smilies staan UIT

Voorafgaande berichten

Bevestigingscode:

Om geautomatiseerde registraties te voorkomen, vragen wij je om onderstaande uitdaging op te lossen.


Re: Hamstring tendinopathie

Het is jammer dat ik alles geprobeerd heb en niks heeft geholpen om de chronische pijn weg te werken.

Bedankt voor uw feedback. En moest ik de shockwave therapie doen, laat ik het u zeker weten.

Re: Hamstring tendinopathie

Beste Fleurzefe,

Shockwave kun je proberen, het is helaas geen wondermiddel voor hamstringproblemen. De slagingskans ligt lager dan bij andere problemen, doordat de hamstring vrij diep ligt. De bilspieren liggen eroverheen.

Als je het gaat proberen en het werkt goed, wil je het dan hier even laten weten.

Succes ermee!

Re: Hamstring tendinopathie

Maakt het uit of je tijdens het knieheffen jou bekken kantelt? Hier kun je nog beetje mee variëren. Of het minder klachten geeft als je jou bekken achterover kantelt. Succes!

Re: Hamstring tendinopathie

Ik kan mijn knie van het aangedane been niet zo hoog heffen tijdens het lopen. Maximaal sprinten doe ik niet, dus loop ik telkens max. 80 à 85%. Ik probeer ook zo min mogelijk in bochten te lopen.

Hartelijk bedankt voor uw feedback. Ik hoop dat uw tips zullen helpen.

Re: Hamstring tendinopathie

Als je nog pijn hebt met bepaalde dingen zal ik de training nog niet hervatten. Hoe gaat hardlopen op zichzelf? Ik zal doorgaan met de oefeningen en deze integreren in oefeningen die voor jou atletiek belangrijk zijn. Het is fijn dat je goed kan stabiliseren tijdens oefeningen, maar je moet het uiteindelijk tijdens je sport kunnen. Een opbouwend hardloopschema is ook belangrijk in de revalidatie van hamstringpees problematiek. Maar ik vermoed dat je die al hebt.

Re: Hamstring tendinopathie

Beste,

Dus wat ik zeker moet doen, is verder doen met excentrische oefeningen + stabiliteitsoefeningen en gluteusactiverende oefeningen.
Is het dan ook verstandig om nog door te gaan met de trainingen, of zou ik me beter twee à drie weken focussen op deze oefeningen en dan pas de trainingen hervatten?

Hartelijk dank voor uw feedback.

Re: Hamstring tendinopathie

Beste Fleur,

Dat klopt de gluteus is een belangrijke spier. Maar zonder juiste positie van jou bekken en dus ook jou onderrug, kan deze nog zo sterk zijn maar werkt het niet zo goed. De koppeling tussen onderrug, bekken, bilspieren/ hamstring is belangrijk.

Succes!