BBCode staat AAN
[img] staat AAN
[flash] staat UIT
[url] staat AAN
Smilies staan UIT

Voorafgaande berichten

Bevestigingscode:

Om geautomatiseerde registraties te voorkomen, vragen wij je om onderstaande uitdaging op te lossen.


Re: CAM Impingment

Hallo iedereen,

Ik (33j) ben begin januari 2021 geopereerd aan m'n rechterheup CAM + scheurtje labrum. Na 5 maand kan ik 5km lopen, wel nog wat last/stijfheid na het lopen en de dag er na.

Die "knak" in jullie heup dat jullie soms hebben, had ik in het begin ook bij een bepaalde oefening waar ik m'n been moest heffen.
Die knak kan ik nu ook uitlokken door m'n rechterbeen zeer hoog te heffen.

Volgens mijn fysio/specialist komt dit door dat er daar een pees loopt, die soms over het bot gaat.

Re: CAM Impingment

Hoi Nathalie,

Ik begrijp je zorgen, maar het is zo goed als onmogelijk dat je kraakbeen weer is gescheurd of dat er weer een bobbel zit. Een Cam impingement is vaak aangeboren, wat kan verergeren door de tijd. Als deze bobbel is weggehaald komt het niet meer terug. Ook het kraakbeen scheurt niet door in- en uit de auto stappen. Dit is vermoedelijk gebeurd door de bobbel die tegen het kraakbeen schuurde. Dit is (als het goed is) verholpen door de operatie.
Zonder CAM scheurt het kraakbeen/ labrum eigenlijk zelden in de heup, behalve na extreme belasting (sport of ongeval). In normaal dagelijks gebruik gebeurd dit niet bij een goede vorm van de heupkop.

De diepe zeurende pijn in de lies wanneer voel je die? Wat voor auto heb je, (hoge of lage instap?) Hoe gaat het verder door de dag heen? Hoe heeft je herstel eruit gezien? Ben je nog steeds aan het revalideren?

Re: CAM Impingment

Hoi,

Vorig jaar januari geopereerd CAM impingement en labrumscheur.. Na 4 mnd revalidatie weer gestart met opbouw werken (thuiszorg) Echter zijn de klachten van voor de operatie terug. Zou het kunnen zijn dat ik vanwege het vele in/uitstappen in de auto opnieuw mijn kraakbeen heb gescheurd? Of dat er op de kop weer een bobbel zit? De diep zeurende pijn in de lies en de knie voelt precies zo zoals voor de operatie.

Re: CAM Impingment

Beste SJJ,

Geduld hierin is belangrijk ;)

Fanatiek sporten is zeker mogelijk. (ligt er wel aan welke sport) wat was de oorzaak van jou klachten? aangeboren of door blessures?

Ik heb genoeg sporters gerevalideerd die weer fanatiek konden sporten. Maar zeker ook een aantal moeten adviseren een andere sport te kiezen. Rugby is vaak niet de beste sport om weer op te pakken. Maar dit is afhankelijk van het letsel, de oorzaak en wat je wilt.

Het herstel moet je wel zeker 6 maanden geven. Als wielrennen je sport is, kan het misschien wel wat sneller.

Re: CAM Impingment

Hi allemaal, ben recent (4 weken geleden) ook geopereerd aan mijn heup. Had een impingement en het labrum is weer ‘vastgezet’ met een kijkoperatie. Herstel gaat oké, kan bijna weer normaal lopen. Weet alleen niet goed of het nu geholpen heeft omdat ik nog niet alle bewegingen kan maken.
Maar merk ook dat mijn heup nu af en toe knakt en ben bang dat dat toch verkeerd is. Lastige vind ik dus om te beoordelen of het nu goed is gegaan en geduld te hebben. Goed om hier ook positieve ervaringen te lezen. Ik hoop weer fanatiek te kunnen sporten over een paar maanden (ben 30 jaar overigens).

Re: CAM Impingment

Hallo,

Ik heb in 2008 een operatie gehad aan mijn rechterheup, Mijn heupkop was te groot voor mijn heupkom. Hij heeft er wat van af geshaved.
Mijn linker heup heeft het ook maar in mindere mate. Die komt ook nog eens een keer aan de beurt.
Deze mail komt van de orthopeed: is in 2010

Het labrum is overal intact, alleen op de overgang tussen de rand van het acetabulum en het labrum laterocraniaal
is over een lengte van bijna 2 cm interpositie van contrast zichtbaar hetgeen kan passen bij een inscheuring in het labrum. Het labrum lijkt niet volledig los te liggen. Differentiaaldiagnostisch kan gedacht worden aan een
normaalvariant. Zo'n normaalvariant is echter over algemeen iets meer anterior gelegen.
Conclusie: Verdenking op een scheurtje in het labrum aan de craniale zijde.
Normaalvariant is minder waarschijnlijk. Geen CAM impingement.

Maar nu heb ik dus reumatische ontstekingen aan de peesaanhechting van de heup. Rechts erger dan links.

Ga om de 2 weken naar de fysio, om te smeren zo noem ik het maar.

Ik heb op het moment heel veel last van mijn onderstel.


Groetjes Ange (40 jaar)

Re: CAM Impingment

Eind Februari 2021 heb ik een heupscopie gehad. Ik had een cam en een pincher impingment en een labrumscheurtje. Ik zit nu midden in de revalidatie. ( wk 6 nu) herstel gaat goed. Ik kan inmiddels weer goed wandelen (max 7 km). Voor de operatie kon ik mijn linkerbeen niet naar buiten draaien (20). Dit is nu nog niet optimaal maar al wel beter dan eerst. Hopelijk wordt dit beter met de tijd. Als ik lang gezeten heb doet mijn heup even pijn. Hij voelt nog wat stijf en de spieren moeten echt weer sterker worden. Gelukkig hele fijne fysiotherapie. Elke week gaat het beter. Hopelijk heeft iemand wat aan mijn ervaring en zijn er mensen die mijn ervaring herkennen.

Re: CAM Impingment

Ik ben 35j altijd heel fanatiek gesport en ik heb een arthroscopie van mijn rechter heup laten uitvoeren in december 2019 (toen bijne 34). Duidelijke cam + labrum voor een groot deel afgescheurd.
Ondanks de schade is het per toeval ontdekt, want Ik had er eigenlijk weinig last van. De operatie zelf is vrij goed gelukt, ik was redelijk snel terug mobiel en die knak in de heup voel ik soms ook, maar ik moet het wel uitlokken, dus tijdens het dagelijks leven heb ik daar weinig of geen last van.
Op gebied van sport kan ik terug zo goed als alles doen, je voelt soms nog wel dat eraan gewerkt is, maar andere keren lijkt het dan weer alsof er niks gebeurd is.
Enkele maanden geleden kreeg ik wat last aan de linkerkant, en ja hoor! Daar werd hetzelfde probleem vastgesteld, alleen is daar de schade nog niet zo groot. Hiervoor word ik op aanraden van de chirurg binnenkort geopereerd. Nu de schade nog niet zo groot is kunnen we misschien op latere leeftijd een prothese voorkomen.

Re: CAM Impingment

Hoi Timon,

Wat vervelend van je klachten. Heeft de orthopeed een verklaring gegeven voor het knappen in je heup? Het kan natuurlijk van alles zijn, maar ik hoop dat jou orthopeed wel een verklaring kan geven, wat de knap is. Dat het geen kwaad kan, dat is fijn maar het lijkt me dat hij het wel moet kunnen verklaren. Misschien is het gewoon litteken weefsel, of heeft het tijd nodig.

Na een jaar moeten al deze klachten wel weg zijn. Dus het is wel vreemd, ik zal uitleg vragen van je fysiotherapeut of orthopeed. En dat ze jou een verklaring geven, en niet alleen dat het geen kwaad kan.

Succes!
cron