BBCode staat AAN
[img] staat AAN
[flash] staat UIT
[url] staat AAN
Smilies staan UIT

Voorafgaande berichten

Bevestigingscode:

Om geautomatiseerde registraties te voorkomen, vragen wij je om onderstaande uitdaging op te lossen.


Re: Anterior pelvic tilt

Beste de Boer,

Wat goed dat je bezig bent met een betere houding. Als je naar jaren de houding verandert kan dit wat "ongemaks" klachten geven in jou rug. Jou rug spieren moeten ineens heel anders aanspannen. Voornamelijk de kleine rugspieren die voorheen wat uitgerekt (lui) waren, moeten nu ineens aanspannen om jou bekken gekanteld te houden. Dit moet weer automatisme worden. Probeer niet te geforceerd 24u per dag met jou houding bezig te zijn, geef jou spieren ook de tijd om te rusten van de inspanning die je nu vraagt van de nieuwe houding.

Succes!

Anterior pelvic tilt

Hallo,

Ik vermoed dat ik een zogenaamde anterior pelvic tilt heb (verkeerde heuphouding). Ik heb er eigenlijk nooit last van gehad, waarschijnlijk omdat ik het al jaren heb en nooit bewust van was.

Nu ben ik bezig met oefeningetjes, maar ik probeer vooral aan m’n houding te denken. Als ik sta of loop span ik mijn billen en onderste buikspieren ietwat aan. Ik moet zeggen dat mijn lichaamshouding meteen al stukken gezonder lijkt. Meer definitie in de buikspieren, minder een ‘buikje’.

Mijn probleem/vraag is nu: Sinds ik er mee bezig ben ervaar ik juist wel af en toe wat rugpijn. Geen vreselijke pijn, maar ietwat oncomfortabel, kleine steekjes. Hier had ik voorheen vrijwel nooit last van. Doe ik iets fout? Of is het normaal als je eerst wat pijn/onwennigheid ervaart als je je lichaamshouding verandert na jaren?

Alvast bedankt!