BBCode staat AAN
[img] staat AAN
[flash] staat UIT
[url] staat AAN
Smilies staan UIT

Voorafgaande berichten

Bevestigingscode:

Om geautomatiseerde registraties te voorkomen, vragen wij je om onderstaande uitdaging op te lossen.


Re: gescheurde pees in de schouder

Hoi Bas,

wat vervelend om te horen. Om antwoord te geven op je vraag denk ik zelf dat het om een TENS-behandeling gaat. TENS staat voor Transcutane Electro Neuro Stimulatie en gaat uit van zwakke stroomstootjes om de zenuwen die de pijn geleiden. Meer informatie over deze behandeling kun je hier vinden: https://www.hierhebikpijn.nl/behandelmethoden/tens
Over hoe lang het gaat duren voor je je arm weer zonder pijn kunt bewegen is heel lastig te zeggen, dat hangt er ook echt vanaf of en hoe de behandeling aan slaat. Blijf hierover goed in contact met je fysio, ook om de alternatieven open te houden. Succes!

Mvg

Re: gescheurde pees in de schouder

Op 2 juni 2021 ben ik (42jr woon in spanje)aan mn linker schouder geopereerd ivm gescheurde pees. Nav een scan werd besloten te opereren en de pees te herstellen dmv een klein schroefje/botankertje. Tijdens de kijkoperatie bleek de schade groter en zijn er uiteindelijk 4 ankertjes geplaatst. De eerste 6 weken dag en nacht met een sling om en een grote hoeveelheid aan pillen, tot 7 per dag.
Nu is sinds 2 weken de sling af maar de pijn is nog altijd verschrikkelijk en vooral snachts. Gewoon een nacht doorslapen is niet te doen. Afgelopen nacht voor t eerst 3 uur aan 1 stuk kunnen slapen doordat ik een langwerpig kussen van onder mn oksel tot over mn borstkast had gelegd. Vorige week met fysio begonnen en tot nu toe bestaat dat uit 20 minuten met elektronen plaatjes op mn schouder en daarna een korte behandeling met infrarood. Rechtop zitten is nog altijd het pijnlijkst. Ik wil graag weer werken maar heb geen idee hoe lang dit gaat duren. Krijg hier geen duidelijk antwoord op behalve dat ze elke keer zeggen ‘ nog 2-3 weken’ . Ik had gehoopt dat de pijn nu minder zou zijn, maar zelfs bij het niks doen voel ik het de hele tijd. Ik vraag me af of de fysio op deze manier gaat helpen en of dit een gebruikelijke behandeling is. Merk dat mn omgeving er ook ‘ moe’ van wordt. Ik die zin dat zolang ik een sling droeg men ziet dat je iets hebt, maar zonder die sling lijkt is het niet zichtbaar. Ik probeer af en toe achter mn laptop te kruipen maar geef t al snel op zodra mn schouder begint te prikken en de pijn toeneemt. Weet iemand wat de behandelingsmethode is en wanneer je ongeveer weer je arm echt kunt bewegen zonder pijn? Ik kom nu niet verder dan bijna recht vooruit steken en een beetje opzij.

Re: gescheurde pees in de schouder

Hoi,

Dit kan heel normaal zijn, het herstel na cuff repair duurt 6-12 maanden. De tintelingen kunnen ook uit je nek komen, of de zenuwknoop bij je schouder. Dit kan komen door je slaaphouding, maar ook doordat je aan het compenseren bent.
Bij bewegingen boven schouderhoogte speelt de nek, en borstwervelkolom een belangrijke rol. De wervels moeten goed kunnen bewegen om deze beweging mogelijk te maken. Het kan doordat je al (vermoedelijk) lange tijd schouderklachten hebt en door de operatie (Waardoor boven schouderhoogte bewegen nog niet mag) hier beperkingen zitten.

Ibruprofen hiervoor slikken zal ik niet adviseren. De oorzaak van de tintelingen/ rare gevoel moet eerst gevonden worden. Dit zal niet door een ontsteking komen, waardoor slikken van medicijnen niet zo zinvol is.

Re: gescheurde pees in de schouder

Beste,
Ik ben geopereerd op 1 april 2021 . Cuff repair
Geën grap.
Dagelijks heb ik toch nog last boven aan de schouder , ik krijg zo prikkels precies...
Als ik 's morgens opsta dan heb ik raar gevoel in mijn hand.
Is dit normaal ?
Volgens de kiné moet ik opnieuw brufen nemen
A

Re: gescheurde pees in de schouder

Hoi Peter,

Nee, dit is inderdaad niet bekend. Een tenniselleboog is een overbelasting aandoening van een spier in de onderarm. Dus niet direct met de schouder te maken.
Deze spier zorgt voornamelijk voor de draaiing en strekking van je elleboog. Het kan wel een compensatie zijn. Als je schouder niet goed kan draaien, zal een draaiing in je arm opgevangen gaan worden door de spier die een tenniselleboog kan veroorzaken. Ook de positie van je schouderkop kan hier invloed op hebben.

De orthopeed of chirurg kan hier weinig aan doen en heeft ook zeker geen direct gevolg van de operatie. Het kan dus zijn dat je te snel bent gaan belasten. Maar het kan ook komen doordat je schouder niet helemaal goed gerevalideerd is. Bij krachtverlies, positie verandering of houding verandering kan een tenniselleboog het gevolg zijn.

Blijf hier niet meelopen en laat dit wel uitzoeken, het liefst door een fysiotherapeut gespecialiseerd in schouderklachten en elleboogklachten. Of vraag even na bij jou huidige fysiotherapeut.

succes!

Re: gescheurde pees in de schouder

Beste,

Ik heb een CUFF operatie ondergaan in mei 2020. Ik heb een herstel van 7 maanden gehad alvorens ik terug kon gaan werken. Sinds ik terug aan het werk ben heb ik last van een tenniselleboog. Ik liet dit weten aan de chirurg in december 2020. Hij liet mij weten dat dit het gevolg kon zijn van de inactiviteit van sommige spieren tijdens het herstel van de schouder. Ik bleef echter last hebben. Ik ben in april terug naar de chirurg gegaan. Nu liet hij mij weten dat ik de eerste persoon zou zijn die na een cuff operatie een tenniselleboog zou hebben. Hij betwijfelt maw dat de operatie de oorzaak kan zijn van mijn tenniselleboog. Ik heb echter nooit last gehad in mijn elleboog. Zijn er bij jullie nog dergelijke gevallen gekend? Het zou mij helpen. Bedankt al.

Re: gescheurde pees in de schouder

Hoi Eko,

Kun je wat meer vertellen over je revalidatie en je klachten op dit moment? Dan kunnen we je waarschijnlijk beter helpen. Een operatie is eigenlijk zelden zinvol (behalve wanneer er echt iets kapot is, zoals een spier en dan alleen op jonge leeftijd) Dus ik begrijp de arts wel dat hij weinig kan doen. Waarschijnlijk zit het herstel in jezelf en bij de fysiotherapeut. Want pijn moet je inderdaad niet hebben.

Succes!

Re: gescheurde pees in de schouder

Beste,
Ik ben in 2014 geopereerd geweest van mijn linkerschouder ( er staat ‘ status na rotator cuff repair ‘ ) tot eerste jaren had ik niet echt last eigenlijk maar nu laatste 2 jaar heb ik in mijn dagelijks leven al heel erg last van mijn schouder. Ben naar de specialist geweest ( nieuwe fotos gemaakt ) ze zij dat er eigenlijk niet veel aan kon doen dan spuiten. Ik moest met deze pijn mee kunne leven.. Nu vraag ik me af of ik nog kan werken, want tijdens eten voel ik al prikjes in mijn schouder en kan wordt snachts veel wakker. Ben nu 33jaar..
Afbeelding


Afbeelding

Re: gescheurde pees in de schouder

Hoi Alexandra,

Helaas is dit vaker de realiteit. Ik ben zelf fysiotherapeut en geopereerd aan mijn schouder. Artsen geven vaak geen duidelijke informatie over de problemen nadien. Dit is niet altijd zo, gelukkig worden de artsen hierin ook een stuk beter.
Mijn advies zal zijn, om eerst ook met een fysiotherapeut een gesprek aan te gaan voor de gevolgen na een operatie. Je geeft aan, de operatie anders nu niet gedaan te hebben. Maar vaak is uitstel nog een slechtere opties. Als een grote scheur in je spieren niet op tijd wordt geopereerd is het herstel daarna nog veel moeilijker. Als een operatie dan überhaupt nog mogelijk is.

Hopelijk heb je nu een goede schouderfysiotherapeut die je verder begeleid. Vertrouw hem/ haar, herstel na een operatie is het vakgebied van ons. Artsen zijn heel goed in hun vak, maar de nazorg en wat voor belemmeringen dit geeft in het dagelijks leven hebben ze weinig weet van. Maar dat is hun vak ook niet, alleen is een samenwerking met ons fysiotherapeuten dan wel heel fijn voor de patiënt. Zodat je wel de juiste informatie krijgt, en hierin zelf een beslissing kan nemen. Dit kan alleen met goede informatie.

Succes met het herstel.

Re: gescheurde pees in de schouder

Hallo, ik ben 3 weken geleden geopereerd (cuff repair) en heb de eerste twee weken de pijn onderschat. Ik heb erg veel pijn gehad en nu nog maar dat is elke dag anders. Ik slaap ook met sling, maar slaap erg slecht. Hoe kom je de nacht door, that is the question.. Ik heb fysio, en bewee om het uur, uit de sling, bungelen, hand oefenen met knijpen in klei en ook knippen met schaartje. Heel langzaam zal het herstel zijn zegt men. Alleen die lading aan tabletten komt mij de neusgaten uit. Ik slik 8 paracetamol en zo nodig diclifenac. Tramadol werkt niet voldoende zegt de arts. Als ik van te voren had geweten wat mij te wachten stond had ik een ander moment gepland want je ontkomt niet aan hulp in de huishouding, je moet aangekleed worden, enz... Dit moet je goed realiseren voordat je onder het mes gaat. Ik hoop te herstellen, en ook voor iedereen hier. Ik heb overigens goede info gemist van artsen, echt belabberde info, een tipl; YouTube zijn goede instructies te zien voor na de operatie, kijk, daar kan je wat mee.