BBCode staat AAN
[img] staat AAN
[flash] staat UIT
[url] staat AAN
Smilies staan UIT

Voorafgaande berichten

Bevestigingscode:

Om geautomatiseerde registraties te voorkomen, vragen wij je om onderstaande uitdaging op te lossen.


Re: Ingeklemde zenuw schouderblad

Beste,

Ja het kan, maar het kan ook andersom. Dat een instabiele schouder een zenuwbeklemming veroorzaakt.
Ja een zenuwverrekking is zeker nog te herstellen. Zolang een zenuw niet helemaal kapot is, en dat is bij jou niet het geval. Anders had je andere klachten. Maar het is wel handig om te weten wat de oorzaak is, zodat de oorzaak aangepakt kan worden.

Succes!

Re: Ingeklemde zenuw schouderblad

Dank voor uw reactie.
De oorzaak van mijn blessure is onbekend. 5 jaar geleden een valpartij op deze arm, waarbij ik mijn pols brak, is het enige wat er ooit gebeurd is. En een auto-ongeluk meer dan 20 jaar geleden, geen letsel. Fysio denkt aan overbelasting bij wellicht al aanwezige verborgen blessure.
Mijn sport is wielrennen en tafeltennissen.
Kan een zenuwinklemming/verrekking een instabiele schouder veroorzaken?
En is een zenuwinklemming/verrekking nog te herstellen als deze al lang aanwezig is?

Re: Ingeklemde zenuw schouderblad

Beste Paulina,

Wat vervelend van jou klachten. Weet je hoe ze zijn gekomen? Doe je aan sport?
Door een zenuwbeklemming van de n. subscapularis kan desbetreffende spier in omvang en dus kracht verminderen. Deze beklemming kan komen door een cyste, na een schouderluxatie, beklemming door een spierscheuring, maar meestal komt het voor bij bovenhandse sporters (honkbal, volleybal etc.) Soms is het een anatomische afwijking van het schouderblad. De zenuw loopt namelijk door een tunneltje. En de beklemming zit meestal rond dat gebied.

Dit is met een MRI kan gekeken worden of er een cyste of iets anders zit, met een EMG kan de zenuw gemeten worden.

Triggerpoints ontstaan als gevolg. Het is nooit de oorzaak. Als de spier niet goed functioneert en heel hard werkt ontstaan er triggerpoints, die kun je weghalen. Maar het neemt de zenuwbeklemming niet weg. De zenuwbeklemming kan niet komen door triggerpoints.

Dus bij vermoeden zal ik zeker adviseren om verder onderzoek te verrichten. Vaak zal daarna de behandeling toch fysiotherapie zijn. Maar bij cystes of inklemming door andere structuren kan dit eventueel operatief verwijderd moeten worden.

Succes!

Ingeklemde zenuw schouderblad

Ruim een half jaar heb ik nu schouderpijn dag en nacht.
In eerste instantie werd een instabiele schouder met pees irritatie geconstateerd door de fysio.
Ook na oefeningen en schoudermobilsatie gaat het beter maar bleef de pijn aanwezig.
Er is toen een echo gemaakt en daaruit bleek dat de pezen weer oké waren maar er was een duidelijke vermindering van de spierbuik aan de achterkant van de schouder te zien. Om deze te versterken oefeningen met een elastische band gekregen. Arm in 90graden tegen lichaam en dan naar buiten draaien. Helaas lukt deze oefening niet, gaat na drie keer pijn doen. Ik blijf het proberen ook zonder band.
Een andere fysio wees me erop dat er een zenuwinklemming/verrekking op schouderblad aanwezig lijkt te zijn. Behandeling triggerpoints geeft verlichting maar nog geen blijvende vermindering van de pijn.
Zelf denk ik erover om een MRI te laten maken. Pijnstillende injecties worden afgeraden ivm vermindering spierbuik.
Heeft iemand tips voor mij, hoe nu verder? Of moet ik gewoon meer geduld hebben