BBCode staat AAN
[img] staat AAN
[flash] staat UIT
[url] staat AAN
Smilies staan UIT

Voorafgaande berichten

Bevestigingscode:

Om geautomatiseerde registraties te voorkomen, vragen wij je om onderstaande uitdaging op te lossen.


Re: Pijn naast schouderblad en soms borst

Foam roller of trigger point roller heb ik niet, maar een ander cilindervormig object moet het zelfde doen lijkt me?

Die andere oefeningen kan ik in ieder geval vast beginnen :)

Re: Pijn naast schouderblad en soms borst

Superbedankt voor je snelle en duidelijke antwoord!! Ik ga de oefeningen doen, en als het niet beter word een fysiotherapeut proberen te vinden hier in Tunesië.

Heb jij ook een idee waarom het soms, bij kracht zetten in een bolle houding, juist aan de voorkant pijn doet?

Enorm bedankt!!

Marjolein

Re: Pijn naast schouderblad en soms borst

Beste Marjolein,

Wat vervelend van de klachten. Vermoedelijk heb je helemaal gelijk over de oorzaak van jou klachten. De pijn komt vermoedelijk uit jou wervelkolom, dit is redelijk makkelijk om te lossen door een manueel/ fysiotherapeut 1 a 2 behandelingen. Dus als je aan wal bent kun je dit proberen.

Er zijn ook wel wat oefeningen. Ken je foamroller/ triggerpointroller? En nog toevalliger heb je die aan boord? Dan kun je die gebruiken om je bovenrug wat los te maken. Daarnaast kun je proberen oefeningen te doen om je bovenrug los te maken.
- op je buik liggen en dan je bovenlichaam opstrekken
- op je rechter zij liggen, en dan proberen met je linker schouder achter je op de grond te komen zonder dat je bekken meedraait (en andersom natuurlijk)
- en over een rugleuning van een lagestoel/ kastje, je rug de andere kant rustig op bewegen, dus niet de bolle houding, maar allemaal oefeningen naar het strekken.

Begrijp je de beschrijvingen?

Succes! en veel plezier met zeilen

Pijn naast schouderblad en soms borst

Ik heb al zo'n 8 weken last van pijn naast mijn schouderblad rechts. Tussen mij schouderblad en m'n ruggengraat zeg maar. Het voelt alsof er iets klem zit. Als ik overeind kom uit lighouding steekt het soms ook bij m'n borstspier rechts.
Het is geleidelijk ontstaan, en het is redelijk continu aanwezig, soms iets minder en soms iet meer pijnlijk.

Ik ben al 8 maanden onderweg met en zeilboot waar ik soms een niet al te goede houding heb denk ik, af en toe pittige fysieke inspanning moet doen, mar ook veel op de computer werk.

Ik heb dit een jaar terug ook gehad, toen kon ik mijn nek amper meer draaien. Maar dat ging na een aantal weken vanzelf over. Dit keer is het minder heftig, maar het duurt wel erg lang.

Iemand een tip wat het is, en wat voor oefeningen zouden kunnen helpen?
cron