BBCode staat AAN
[img] staat AAN
[flash] staat UIT
[url] staat AAN
Smilies staan UIT

Voorafgaande berichten

Bevestigingscode:

Om geautomatiseerde registraties te voorkomen, vragen wij je om onderstaande uitdaging op te lossen.


Re: Steken onder linkerborst

Ik heb al een tijdje steken aan de linkerkant onder de borst maar nu ook draaien als ik adem haal voelt het ook lastig aan wat zou dat kunnen zijn

Re: Steken onder linkerborst

Nanne schreef:
13 jul 2020, 09:35
Hallo, ik heb nu al best een lange tijd steken onder mn linker borst, soms gaat mn hartslag ook ineens erg hoog, weet iemand hier misschien wat dit kan zijn ik maak me er best wel zorgen om namelijk.
Groet nanne
Ik heb ook precies dezelfde klachten. Heb je al een oplossing ?

Re: Steken onder linkerborst

Hoi,

Mijn man heeft al een hele lange tijd last van steken en druk onder zijn linkerborst en ook af en toe bij de borstbeen. De steken gaan gepaard met hartkloppingen, duizeligheid, pijn en druk in het hoofd en kortademigheid. Hij is al onderzocht door een cardioloog en blijkt dat hij een gaatje heeft in zijn hart. Hij moet hiervoor worden geopereerd. Maar volgens de cardioloog hebben de klachten daar niet mee te maken. Dan vraag ik me af wat is het dan wel? Wat mijn man wel verlichting van de pijn geeft, is het masseren van de plek waar hij de steken voelt.

Graag uw advies, bedankt!

Re: Steken onder linkerborst

Hiii , wou je verhaal kwijt ..

Heb al paar weken last van een pijnlijke steek onder me linker borst. Bij sommige bewegingen doet het heel erg pijn en dan gaat het over. Ook waneer ik op een bepaalde houding zit doet het ook erg pijn. Soms tijdens het roken heb ik er ook last van. Weet oprecht niet wat het betekent

Nou bedankt voor het lezen en hopelijk reageer er iemand
Groetjes

Re: Steken onder linkerborst

Hoi Muis,

Het kan komen van je ribben. Let gedurende de dag eens op je houding hoe je zit, of je toch gedraaid zit of dat je naar links wat gebogen zit, dit kan heel subtiel zijn. Als de klachten blijven bestaan, zal ik adviseren een keer naar een manueeltherapeut te gaan om je ribben te laten onderzoeken op beweeglijkheid. Je kan eventueel hier zoeken. Www.hierhebikpijn.nl/praktijken

succes

Re: Steken onder linkerborst

Ik heb sinds een aantal weken steken onder mijn linker borst. Vooral als ik buk. Het lijkt of er een spier klem komt te zitten. Zodra ik rechtop sta ebt het weg.

Re: Steken onder linkerborst

Ik heb ook last van stekende/trekkende pijn bij de borst. Sinds een half jaar nu ongeveer. Begon een aantal jaren geleden eerst 1 x en toen nooit weer, dus er niks van gemaakt. tot een half jaar geleden. Voelt of zitten de steken dieper, niet oppervlakkig, maar echt van binnen. Kan er geen pijl op trekken wanneer, en als het gebeurd dan is het ook vaak binnen een minuut weer over, maar de pijn is wel echt heftig. Je kunt op dat moment gewoon even helemaal niks. Laatste tijd gebeurd het steeds vaker, paar x per maand en het maakt me onzeker. Nadat de pijn weg is raak ik in paniek wat er voor zorgt dat ik ga hyperventileren en dat maakt het niet veel beter…

Ben er al mee naar de huisarts geweest. Doorverwezen naar de cardioloog. Hart is verder goed, ook geen afwijkingen in mijn bloed. Geen onstekingswaardes. Misschien stress, maar ervaar dat zelf niet.
Fysio dacht misschien aan syndroom van tietze, maar vond dat niet geheel passen bij mijn leeftijd, en hoevaak ik de klachten heb. En kan me dus ook niet verder helpen.

Heb dit laatst een x gehad tijdens een avondwandeling. Waardoor ik door de hefige pijn gewoon knock out ging. Omstanders hebben toen de ambu gebeld, zij gaven aan dat het kwam omdat ik hyperventileerde, maar dat krijg ik pas na de tijd als de steken/pijn weg is. Voelde me niet echt serieus genomen.

Maargoed. Het lucht op dat het niet aan mn hart ligt. Zullen dan de spieren wel zijn, al hoewel dat vreemd is sinds ik ernog nooit eerder last van heb gehad en nu ook niks anders doe dan anders.

Hoop dat het binnekort gewoon wegebt.

Re: Steken onder linkerborst

Hoi Lina,

Ik denk dat je goed zit met je eigen gedachten. Het het alleen moeilijk te beoordelen via deze weg. Als je echt twijfelt zal ik adviseren om een keer bij de huisarts of fysiotherapeut een afspraak te maken.

Kun je achterhalen wanneer je de steken hebt? Is dit met bepaalde bewegingen, of houdingen of heel willekeurig. Als het heel willekeurig is, is de kans groter dat het met de groei te maken heeft.

Re: Steken onder linkerborst

Hoi,
Ik heb de laatste tijd een steekgevoel onder mijn linker borst, ik ben 13 dus ik ben nog aan het groeien, maar mijn vraag was heeft het daarmee te maken of iets anders?
Het is niet heel de tijd maar het speelt soms op.

Gr.lina