BBCode staat AAN
[img] staat AAN
[flash] staat UIT
[url] staat AAN
Smilies staan UIT

Voorafgaande berichten

Bevestigingscode:

Om geautomatiseerde registraties te voorkomen, vragen wij je om onderstaande uitdaging op te lossen.


Re: Pijn aan borst

Beste anoniem,

Zou je iets meer over je klachten kunnen vertellen. Pijn op de borst kan veel dingen zijn. Je ribben, spieren, het kan vanuit de schouder of bovenrug komen.

Re: Pijn aan borst

Ik heb al zon ongeveer 6/7 weken lang last van me borst (rechter kant) iemand enig idee wat dit kan zijn ik ben al bij het ziekenhuis geweest om me te laten onderzoeken alles was goed maar ben nog steeds bang dat het iets ergs is

Gr Anoniem11

Re: Pijn aan borst

Fysiotherapeute schreef:
31 jul 2019, 08:26
Beste Gast,

Zit de pijn op het borstbeen? Het kan een blokkade van het gewricht van je ribben met het borstbeen zijn. Doordat je ribben erbij betrokken zijn kan dit uitstraling geven over jou hele borst.
Ik ben bij het ziekenhuis geweest er zijn long fotos gemaakt en bloed afgenomen alles is in orde het bleek dus hyperventilatie te zijn!

Mvg
Gast1

Re: Pijn aan borst

Beste Gast,

Zit de pijn op het borstbeen? Het kan een blokkade van het gewricht van je ribben met het borstbeen zijn. Doordat je ribben erbij betrokken zijn kan dit uitstraling geven over jou hele borst.

Re: Pijn aan borst

Hoi,

Ik heb een druk plek midden op mijn borst wat gevoelig is en soms een drukkend gevoel over me hele borst waar kan dat mee te maken hebben voel me voor de rest prima.

Gr Gast1

Re: Pijn aan borst

Beste Lida,

Wat vervelend allemaal en ik begrijp dat je geen hartpillen wil. Als je op een pijnlijke punt drukt en de pijn en klachten worden minder, heeft dit het meeste weg van triggerpoints.
Tussen alle ribben zitten tussen rib spieren. Dit kan natuurlijk ook een flinke opdonder gehad hebben na de val en het "rechtzetten". Syndroom van Tietze is minder waarschijnlijk.

Vraag de fysiotherapeut die ook de dry needling heeft gedaan wat het kan zijn en of dit inderdaad de triggerpoints zijn. De gewrichten van de ribben kunnen ook nog blokkeren, deze kan de fysiotherapeut ook weer bewegend maken.

Succes!

Re: Pijn aan borst

Hoi,

Ik heb na vallen van trap wat nek en rugwervels verschoven gehad. De linker vierde rib is ook rechtgezet. Ik had toen ook last van onregelmatige hartslagen (kan geen kwaad volgens de huisarts) en na het rechtzetten leken de hartklachten ook weg. Echter na een maand ofzo kwamen de hartklachten terug.
Heb nu bij de derde rib tegen het borstbeen aan een zere plek (voelt zeurderig en bij aanraken behoorlijk pijnlijk).
Ik heb vooral bij het slapen veel last van het hart. Kan flink bonken. Op de een of andere manier heb ik nu een paar keer heel hard op die zere plek bij het borstbeen gedrukt en na plm een minuut voel je het hart rustiger gaan kloppen en blijft dan ook rustig.
Ik heb ook fibromyalgie (veel triggerpoints zijn met dry needling behandeld), maar weet niet of dit ook ermee te maken heeft.
De huisarts weet geen oplossing, ja hartpillen, bah...

Komt jullie een en ander bekend voor? Is dit ook Tietze?

Vriendelijk groet, Lida

Re: Pijn aan borst

Hoi Gast,

Het syndroom van Tietze is echt pijn op het borstbeen en voornamelijk drukpijn en eventueel wat zwelling. https://www.hierhebikpijn.nl/aandoening ... van-tietze
Pijn uitstralend van de linkerzijde/ arm moet je altijd hartklachten in je achterhoofd houden, maar dit is afhankelijk van inspanning en niet bij drukpijn. Dus de kans wordt kleiner. Naar je verhaal is het aannemelijk dat het probleem in de ribben zit of de tussenrib spieren hierbij kan een fysiotherapeut je zeker helpen. Als je toch twijfelt over je hart kun je beter eerst langs de huisarts.

Succes!

Re: Pijn aan borst

Ik vraag me af of dit kan wijzen op het syndroom van Tietze? Zelf heb ik soms ook angst voor hartklachten, waardoor het ook lijkt te verergeren. Kan ik hiervoor naar een fysiotherapeut gaan?

Re: Pijn aan borst

Beste Gast,

Wat is nu exact uw vraag? Als je wilt weten waar het vandaan kan komen, vermoed ik op dit moment dat het probleem bij de ribben zit.