BBCode staat AAN
[img] staat AAN
[flash] staat UIT
[url] staat AAN
Smilies staan UIT

Voorafgaande berichten

Bevestigingscode:

Om geautomatiseerde registraties te voorkomen, vragen wij je om onderstaande uitdaging op te lossen.


Re: Slecht lopen na val van racefiets

Hoi Mart,

Dat is een flinke blauwkleuring. Heb je in het ziekenhuis alleen een foto gehad van je bekken?
Kun je als je op je buik ligt je hak naar je bil brengen?

Zo'n blauwkleuring lijkt eerder iets weg te hebben van een spierscheuring. T.h.v. je os pubis zit ook je hamstring aangehecht. Hoe gaat het zitten? Maar ook de spieren die het been naar binnen bewegen. De zogenoemde adductoren spiergroepen zoals de adductor longus zit op het os pubis en loopt aan de binnenzijde van het bovenbeen? Waar je blauwkleuring zit volgens mij.
als je krachtverlies ervaart is het aan te raden naar een sportfysiotherapeut te gaan, of eventueel aanvullend onderzoek van de spieren aan te vragen. Vaak kan een sportfysiotherapeut hier een goede inschatting van maken of dit noodzakelijk is.

Ik zal je wel adviseren hier goede begeleiding bij te zoeken, dit lijkt me meer dan alleen een os pubis scheurtje. Wat opzich zelf al een complexe blessure is.

Slecht lopen na val van racefiets

Hoi,
Ik ben 10 dagen geleden gevallen van mijn racefiets met 30 km per uur.
Naar ziekenhuis geweest en er werd een os pubis geconstateerd, dat is een klein scheurtje in het schaambeen. Ik kwam met mijn rechterkant op het asfalt.
Nu heb ik last van uitvalsverschijnselen van mijn rechterbeen, net alsof het mij niet meer kan ondersteunen/stabiliseren.
Het leunen op mijn rechterbeen gaat wel, maar bij kleine stapjes opzij ga ik er licht doorheen en dat is ook nog pijnlijk. Aan de binnenzijde van mijn rechter bovenbeen heb ik een flinke bloeduitstorting/hematoom van 15 x 10 cm. Heeft iemand ervaring met zo’n blessure? Wat kan dit zijn?
Mvrgr.
Mart
Afbeelding