BBCode staat AAN
[img] staat AAN
[flash] staat UIT
[url] staat AAN
Smilies staan UIT

Voorafgaande berichten

Bevestigingscode:

Om geautomatiseerde registraties te voorkomen, vragen wij je om onderstaande uitdaging op te lossen.


Re: Onverklaarbare pijn linker bil en lies bij belasting

Beste lezers,

Eerder genoemde problemen komen mij erg bekend voor, stekende pijn in de lies, scheefstand van het bekken (Anamnese Podotherapeut en chiropractor) doortrekkende ongemakkelijkheid tot aan bovenkant voet, druk pijn thv bovenkant bil links.

sinds 2017 bekken en SI verstevigende oefeningen Fysiotherapeut tevens hyper mobiel. 3x Neuroloog verwijzend naar SI, Röntgen geeft Dehydratie 2 schijven, 3 schijven dunner dan zou moeten, MRI geeft hernia tegen duraalzak thv S5 + annules ruptuur L4, geen kanaal stenose.
Orthopeed geeft aan dat de pijn mogelijk te verklaren is door de hernia (welke volgens de neurologen niets zeggend is).
Pijnpoli geweest voor wortelblokkade van de hernia: Geen effect
pijnpoli voor proefblokkade SI, merkbaar effect maar niet direct (2 naalden krom door spieren, uit eindelijk spieren verdoofd)

Sedert 2017 zijn de klachten aanwezig, in meer of mindere maten van pijn, echter altijd links, veel gehoord is "blijven bewegen" dit heb ik dan ook gedaan, maar bood geen oplossing tot ik in 2019 volledig werd afgekeurd voor mijn toenmalige functie en afgelopen December wederom volledig ben afgekeurd voor mijn huidige functie.

Nu ben ik van mening dat hier toch een SI dysfunctie/syndroom speelt, echter na veel zwaar werk en lange loopt tijd vanaf 2017 denk ik dat ook de spieren die er zitten dermate overbelast en aangetast zijn door het compenseren van de stand van het lichaam om pijn te verlichten wat mogelijk een verkeerde en/of zeer moeilijke diagnose met zich mee brengt. Graag zou ik hierover nader worden ingelicht indien mogelijk.

Re: Onverklaarbare pijn linker bil en lies bij belasting

Is er al iemand verder gekomen met dit probleem. Mijn moeder heeft ook een plek langs het heilgbeen , heel diep die ondragelijk veel pijn doet
Daarnaast heeft de ook foramenstenose en veel artrose in de onderrug maar de pijnpoli heeft niets geholpen.Fysio/dry needling ook niet , medicatie zoals Palexia geeft niet en andere medicijnen zoals ontstekingsremmers mag ze niet hebben vanwege haar maag
De pijn is niet meer vol te houden voor haar. Ze is 88.

Re: Onverklaarbare pijn linker bil en lies bij belasting

HC30 schreef:
01 nov 2018, 15:56
Sinds 2015 kreeg ik geleidelijk aan pijn in mijn linkerbil en lies. Zodra ik lig dan gaat de pijn weg. Bij staan, lopen en zitten wordt de pijn onhoudbaar. Zitten op het toilet geeft daarentegen geen pijn. Misschien met de onderdruk te maken? De pijn is zo erg dat ik niets anders kan dan liggen.

Ik heb destijds alle mogelijke onderzoeken gehad: foto, botscan en MRI. Niets op te zien. Ook alle mogelijke behandelingen gehad zoals fysio, dry needling, manuele therapie, Chiropractie, bekkenbodem fysio, osteopathie, orthomanuele geneeswijze (scheefstandscorrectie) diverse alternatieve therapieën en een revalidatietraject bij het Spine & Joint Centre. Ook zij konden geen duidelijke oorzaak en diagnose vinden. Het is ook een zeer vreemde klacht want testen roepen de pijn niet op. De pijn komt echt bij zitten, staan en lopen. Bij liggen trekt de pijn weg en iedere ochtend bij het wakker worden ben ik klachtenvrij. Totdat ik weer zit, sta of loop.

Uiteindelijk heb ik in de periode december 2015 tot 2017 6 cortisone injecties gehad op de pijnpoli. Deze injecties kreeg ik in de linkerrand van het heiligbeen. Ongeveer vanaf het stuitje tot aan de aanhechting piriformis. Deze injecties hebben ervoor gezorgd dat de extreme pijn verdween en het werd weer leefbaar. In oktober 2017 ben ik gestopt met de injecties op de pijnpoli en heb ik prolotherapie gekregen. Dit zijn alternatieve glucose injecties die niet beschadigend zijn zoals cortisone. Hoewel de klacht op de achtergrond aanwezig was ging het heel goed. Sinds juli 2017 ben ik weer gaan fitnessen om de belastbaarheid op te bouwen. In augustus van dit jaar kwam de pijn weer keihard terug. Wederom zonder duidelijke aanwijsbare oorzaak. Weer kan ik vrijwel alleen liggen.

De pijnpoli wil weer gaan injecteren met cortisone. Wellicht is dit de enige optie maar ik ben ook huiverig voor het aantal cortisone injecties zonder dat we nog boven water hebben wat nu daadwerkelijk de oorzaak is. Zelf dacht ik aan het volgende:
1. Piriformis probleem
veel pijn voel ik wel daar waar de piriformis aanhecht. Echter heb ik geen uitstralende pijn en is de piriformis niet drukgevoelig. Wanneer gemasseerd wordt daar waar de piriformis aanhecht aan het heiligbeen, krijg ik daarna wel meer pijn. Alsof er ook een zenuw daar enorm geïrriteerd is. Toch levert de piriformis test geen positieve uitkomst op. Rond de aanhechting van de piriformis (aan het heiligbeen) is geïnjecteerd met alleen licodaine om het effect te zien, dit had geen noemenswaardig resultaat. Pijn lijkt toch soort dieper te zitten. Hoewel deze ook niet in de bekkenbodem zit.
2. SI-gewircht
Hoewel ik totaal geen pijn heb in de onderrug vraag ik mij wel af in hoeverre dit de oorzaak kan zijn. Kan er iets met het SI-gewricht zijn dat pijn geeft langs de linkerrand van het heiligbeen en in de lies? Wanneer ik bijvoorbeeld op mijn hurken zit, mijn hoofd buig en kin op de borst leg, krijg ik links een enorm stekende pijn langs heel de aanhechtingsrand van het heiligbeen. Een diepe, stekende, trekkende pijn waarvan ik 100% zeker weet dat deze in verband staat met mijn klachten.
3. Wellicht nog andere mogelijkheden die ik over het hoofd zie?

Ik gebruik nu Tens waardoor de pijn een beetje minder ervaren wordt. Ook heb ik destijds al een 2nd opinion gedaan. Ervaring leert dat je bij een orthopeed terecht komt, die geen afwijkingen ziet en dan toch weer doorstuurt naar de pijnpoli. De pijnpoli denkt eventueel aan PRF-denervatie van een zenuwknoop... Ik wil alles eraan doen om hier weer vanaf te komen maar vind de vele behandelingen zonder duidelijke oorzaak wel tricky.

Ik ben 30 en altijd gezond geweest. Ik kan niet plaatsen waar het mis gaat. Ik weet inmiddels niet meer wat te doen en hoop dat iemand wellicht nog een suggestie heeft of mee wil denken.
IK HEB PRECIES HETZELFDE! En bij mij hebben ze vandaag een Botox injectie gezet in de piriformis, ik mag tens aanvragen maar mijn hoop is ver te zoeken, ik ben 24..

Re: Onverklaarbare pijn linker bil en lies bij belasting

Vraag voor H30
Zou je mij kunnen vertellen naar welke specialist in Brussel je gaat of wil gaan?
Ik heb sinds een jaar soortgelijke klachten en zit ondertussen ook aan dokter nummer 6.
Alvast heel erg bedankt voor je antwoord en veel moed toegewenst.

Sarah

Re: Onverklaarbare pijn linker bil en lies bij belasting

Hoi Ruud,

Wat ontzettend vervelend van jou klachten, en dat je al zolang klachten hebt. Naast mijn professionele ervaringen heb ik gelukkig geen ervaringsverhaal. Goed om te horen dat het trainen wel effect heeft. Ik kan je wel vertellen dat trainen van deze spiergroep doorzettingsvermogen vraagt, zeker gezien je vanaf 2015 al klachten hebt. Dus de ups en downs heel normaal zijn in dit proces. Blijf kijken naar het einddoel en hou het echt vol, al zullen er dagen zijn dat je denkt waar doe ik het allemaal voor. De weg van herstel is een weg met veel hobbels en kuilen.

Succes!

Re: Onverklaarbare pijn linker bil en lies bij belasting

Beste H30, en Erik

H 30 Jou verhaal is exact mijn verhaal. Sinds november 2015 begon ik last te krijgen van rechter lies wat in de maanden daarna verplaatste naar het heiligbeen en ik niet meer kon zitten van de pijn. Alleen plat op de buik liggen helpt tegen de pijn, en als ik s´ochtends wakker wordt is de pijn verdwenen totdat ik weer in actie kom. Bij mij is het aan beide zijde dat ik nu pijn heb.

Inmiddels verschillende specialisten gezien en diverse behandelingen ondergaan. van Fysio, chiropractor, orthopeed, botscan, MRI, standcorrectie, osteopaat, reumatoloog, echografiepraktijk, podoloog, KPR scheef bekken, BSR, vaatchirurg, Musculatelatale arts. triggerpoint. diverse injecties en zenuwblokkades en nog wat meer. Helaas hebben alle behandelingen weinig tot niets opgeleverd. Soms wat verlichting en dacht ik dat het de goede kant op ging, maar niet blijvend.

Vorig jaar bij sportarts geweest die constateerde dat ik een instabiel bekken heb waardoor de piriformis overbelast raakt. Ben nu bezig de bil en bekkenspieren te versterken. Dit gaat met ups en downs, sommige dagen gaat het heel goed en ander dagen weer veel pijn.

Ik zou graag met jullie in contact komen om ervaringen uit te wisselen

Groet Ruud

Re: Onverklaarbare pijn linker bil en lies bij belasting

Ja. Ik heb inmiddels 9 weken niet meer gezeten. Ik merk daardoor lichte verbetering. Het voelt alsof de ligamenten door overbelasting zijn afgescheurd en zijn afgezwakt in sterkte. Ik loop dagelijks zeker 7 km om de doorbloeding op pijl te houden. Maar rustig lopen en ben daardoor ook veel minder gaan werken. Rust, slaap en lichte beweging helpt alleen verloopt alles heeeeeel langzaam.

Groetjes Erik

Re: Onverklaarbare pijn linker bil en lies bij belasting

Nee, prolo en prp heeft bij mij niet geholpen. Echter iedere klacht is natuurlijk weer anders...
Heb jij drukpijn in het betreffende gebied?

Ik wacht nog op een afspraak in Brussel maar vanwege Covid19 gaat het lang duren voordat ik terecht kan.