BBCode staat AAN
[img] staat AAN
[flash] staat UIT
[url] staat AAN
Smilies staan UIT

Voorafgaande berichten

Bevestigingscode:

Om geautomatiseerde registraties te voorkomen, vragen wij je om onderstaande uitdaging op te lossen.


Re: Krakende nek op slot

Hoi Noraa,

wat vervelend om te horen. Het kan inderdaad weleens gebeuren dat er zich even teveel spierspanning ophoopt bij een korte beweging met de nek (bv wanneer je het zelf probeert te kraken). Dit is niet perse ernstig en zal in de meeste gevallen weer vanzelf wegtrekken. Zoals je zelf al aangeeft is het wel verstandig om er naar te laten kijken, mijn persoonlijke advies is om naar een manueel therapeut of chiropractor te gaan. Deze zijn allebei gespecialiseerd in nek- en rugklachten.
Succes!

Mvg

Krakende nek op slot

Hoi,

Ik heb al lange tijd last van nekklachten. Voorheen had ik een fysio die dry needling toepaste op spieren in mijn nek en kaken. Dat hielp vaak tijdelijk. Nu ben ik recent verhuisd en daardoor bij een nieuwe fysio terecht gekomen. Hij behandeld mijn schouders maar het heeft naar mijn idee geen effect.
Doordat de fysio weinig effect heeft ontlast ik regelmatig mijn spieren door mijn nek te kraken, ik weet dat het niet goed is maar het is elke ochtend zo stijf en gespannen anders. Afgelopen weekend tijdens het kraken (ik forceerde het niet hard) voelde ik ineens een enorme pijnscheut en schoot alles op slot rond mijn nek. Ik kan mijn met mijn oor niet meer naar mijn schouder bewegen en mijn hoofd lijkt een beetje scheef te staan. Het voelt erg pijnlijk. Ik ben wederom naar dezelfde fysio geweest in de hoop dat het wat beter zou worden. Hij heeft opnieuw dry needling toegepast in mijn schouders maar ik ben ergens bang dat er meer niet klopt. Kan het zijn dat deze fysio er niet voldoende van af weet? En waar adviseer je me dan om naartoe te gaan? Een manueel therapeut, een chiropraktor, een huisarts, een osteopaat? Ik sta voor alles open maar wil wel graag de juiste keuze maken.