BBCode staat AAN
[img] staat AAN
[flash] staat UIT
[url] staat AAN
Smilies staan UIT

Voorafgaande berichten

Bevestigingscode:

Om geautomatiseerde registraties te voorkomen, vragen wij je om onderstaande uitdaging op te lossen.


Re: Klachten aan rug/billen, uitstraling.

Zijn er ook mensen zoals ik die een jaar na het vastzetten van rugwervels nog steeds elke dag pijn hebben in billen sacrum en bovenbeen. Hoe kan dat . Wat kan ik daaraan doen.

Re: Klachten aan rug/billen, uitstraling.

Drukverhoging/persen/niezen kan zeker volgens mij wat doen met de wervels, aangezien dit ook pijn kan verergeren bij bijv een hernia. Zou me dan wel ook evt gaan focussen op qat stabiliseren van de rug door specifieke oefeningen als dit zo snel bij je gebeurd. In de tussentijd misschien wat antihistamine slikken oid ;). Succes

Re: Klachten aan rug/billen, uitstraling.

Hallo,
Iemand hier bekend met het verkeerd "schieten " van een wervel door te niezen?
Dat is mij afgelopen dagen 2 x gebeurt.
Gisteren bij de osteopaat geweest, die heeft t weer op zn plek gedaan , merkte ook verschil , ik kon weer rechtop staan en beter lopen.
Vanmorgen moest ik weer niezen en leek t weer te gebeuren...in mindere mate..maar heb wel weer meer last....

Dan maar niet meer niezen?🫣🙈

Re: Klachten aan rug/billen, uitstraling.

10 maanden na het vastzetten van lage rugwervels nog steeds elke dag pijn rug,billen,stuit,bovenbenen. Lopen is geen pretje. Graag lees ik ervaringen van anderen !

Re: Klachten aan rug/billen, uitstraling.

Onderhand gaat het gelukkig al wat beter! De osteopaat heeft goed geholpen, ook al was het steeds wel pittig. Ook heb ik nu 2x een EMTT behandeling gevolgd op het rug/SI gebied. Dit is nog redelijk onbekend hier heb ik vernomen, maar ik vind dit echt een aanrader! Dit apparaat behandeld een groter gebied en kan dus ook op de rug behandelen. Het voelt als een soort kleine elektrische prikkelingen en de behandeling zelf opzich stelt weinig voor. Heb de eerste keer wel even heel erg fors napijn gehad maar de 2e keer is de sterkte wat aangepast.
Ben er zeker nog lang niet, maar steeds kan ik wat meer, eindelijk! Zou dit dus zeker aanraden voor mensen met dit soort klachten :).

Re: Klachten aan rug/billen, uitstraling.

Update: Ik heb naar een andere osteopaat kunnen gaan, wel in de praktijk waar ik normaal heen ga. Ik had er in iedergeval een heel gevoel bij. Het is een zeer ervaren osteopaat en heeft ook les gegeven. Volgens hem is het bekken en daarbij de wervels l4/L5 het probleem. Hij heeft best lang behandeld maar wel zeer voorzichtig, dat vond ik wel erg prettig. Ik heb veel adviezen mee voor oefeningen (vooral voor nu oefeningen om wat ruimte in de rug en bekken te creëren) en bewegen, hoe uit bed te stappen en te lopen. Dit weekend kon ik niet naar het eind vd straat lopen om een pak melk te halen zonder erna pijn te hebben. Over 1.5 week ga ik terug. Ben heel benieuwd..

Re: Klachten aan rug/billen, uitstraling.

Is er evt nog een advies?
Ik heb donderdag een afspraak bij een bekkenfysiotherapeut gemaakt, om even te kijken wat die ervan denkt.

De wachttijden voor de neuroloog zijn hier in DH p
Op het moment rond de 2/3(!) maanden.
Heb een afspraak ingepland in Zoetermeer, over 5 weken.

Ik probeer me aan het zo veel mogelijk in beweging blijven te houden, maar ik weet onderhand 100% zeker dat dit een trigger is. Gisteren en eergisteren heb ik wat meer bewogen en kreeg ik tijdens het lopen al pijn in de bil, gisteren ging dat oké maar kreeg ik achteraf uitstraling en krampachtig gevoel in het onderbeen/kuit (dit is weer een nieuwe, lijkt steeds verder naar beneden te gaan). Mijn spieren beginnen een eigen leven te leiden en om en om gaan allerlei spieren onwijs twitchen.

Ik weet echt niet meer zo goed wat ik moet doen..
Ik heb tegenwoordig trouwens tijdens en na het lopen ook 2 brandende voeten, beide zijde dus. Dit trekt na een uur of 2 weer weg. (Zeer apart want dit kan natuurlijk niet van hetzelfde komen?

Re: Klachten aan rug/billen, uitstraling.

Even ter aanvulling, er is altijd al een specifiek drukgevoelige plekje in de rug geweest, wat voelt alsof er een zwelling zit oid. Dit voelde voor vrijdag dus beter, dan heb ik ook minder last. Nu na mijn werk gisteren, nadat ik ineens zo veel last in de rug had en meteen een sensatie mijn been in, voel ik dit plekje weer duidelijker, van buiten af (het is een klein beetje dik) en ik voel het ook van binnenuit.
Vandaag op de scooter was het ook gevoelig.