BBCode staat AAN
[img] staat AAN
[flash] staat UIT
[url] staat AAN
Smilies staan UIT

Voorafgaande berichten

Bevestigingscode:

Om geautomatiseerde registraties te voorkomen, vragen wij je om onderstaande uitdaging op te lossen.


Re: Lage rugklachten

Beste,

wat vervelend om te horen over je rugklachten. Om gelijk even terug te komen op je scoliose, er is een verschil tussen een structurele en functionele scoliose. Even simpel gezegd, een structurele scoliose is het gevolg van een (aangeboren of niet-aangeboren) oorzaak in de wervelkolom. Een functionele scoliose daarentegen is in veel gevallen een manier van de wervelkolom om je postuur te compenseren en is makkelijker te corrigeren. Ik hoop dat je dit zo begrijpt, zo niet laat het even weten. Waarom ik dit wilde uitleggen: mannen zijn meestal rond hun 20-21 jaar uitgegroeid (leeftijd dat jouw klachten begonnen) en tot die tijd kan de wervelkolom ook nog van stand veranderen. Ik heb wel een vraag; zijn de klachten er zomaar in geslopen of was er een duidelijk ontstaansmoment?
Het eerste en beste advies wat ik je kan geven, ga voor een third opinion naar de fysiotherapeut (bij voorkeur een manueel therapeut, die meer gespecialiseerd is op rugklachten). Deze komt met een 'nieuw' lichamelijk onderzoek en een frisse kijk wellicht en hopelijk wel met een behandelplan die meer gericht is op jouw klachten.
Succes!

Lage rugklachten

Hallo,

Ik heb dus lage rugklachten specifiek links onderin met soms uitstraling naar de knie en middenrug.
Ik ben al langs 2 verschillende fysio's geweest al hun adviezen gevolgd 1,5 jaar later heb ik er nog steeds last van en ben er eigenlijk een beetje klaar mee.
Want ik kan maar om en nabij 30 minuten-1,5 uur zitten en daarna moet ik iets actiefs gaan doen anders gaat de pijn gewoon niet weg.
Het begint de laatste echt een beetje mijn leven te bepalen ik kan niet normaal huiswerk maken niet normaal blijven zitten op stage etc.
Voor de rest sport ik veel ik doe 3 dagen krachttraining en 3 dagen kickboksen
Iemand die me advies kan geven?
ik heb trouwens ook scoliose maar ik denk niet dat dit de oorzaak is aangezien de klachten pas op mijn 20e begonnen zijn. (ben nu 22)
Alvast bedankt!