BBCode staat AAN
[img] staat AAN
[flash] staat UIT
[url] staat AAN
Smilies staan UIT

Voorafgaande berichten

Bevestigingscode:

Om geautomatiseerde registraties te voorkomen, vragen wij je om onderstaande uitdaging op te lossen.


Re: Rug/bil klachten na val

Best Gast,

Wat ontzettend vervelend van dit gehele voorval.
Hoe lang heb jij je prothese al zitten? Weet jij waar de exacte breuk zit? De locatie van de breuk kan veel zeggen of de duur, en de problemen ervan.

Ze kunnen heupen vervangen, maar doen dit ook liever niet. En dan maken ze de prothese op een gecontroleerde manier los, i.p.v. door een val. Dit maakt voor de operatie wel een verschil.
Als hij echt los zit (en dit zal echt even afwachten moeten zijn) zullen ze dit wel doen.

Ben je aan het revalideren na de val?

Hopelijk herstel je snel en zit de prothese mooi op zijn plek.

Re: Rug/bil klachten na val

Ik ben voor 4 maanden terug gevallen in de hal van de ingang van mijn flat .De schoonmaker had de vloer niet droog gemaakt en geen borden geplaatst .met gevolg een behoorlijke val .ik kon niets meer dus ambulance. breukje in mij heup naast mijn bestaande prothese .Plus dat ook mijn ribben emz enz een behoorlijke klap hebben gekregen .H et duurd lang lang lang ik loop nog steeds te hinkepinken .Terwijl ik zelf houdingverbetering heb gegeven
en mooi lopen echt een visite kaartje van me was .Is dit voor mij een ramp .mijn angst is dat mijn prothese lwat os is gaan zitten door de val .
orthopeed zegt dat hij dat niet kan controleren omdat een foto met contrast vloeistof alles rood zou kleuren door de val .En als hij echt los zou zitten dit een enorme vervelende operatie zpu zijn
mijn vraag is waarom zeggen ze dan dat je wel drie nieuwe heupen kan krijgen .Ik zou niet graag mank blijven .Of moet ik gewoon nog meer geduld hebben

Re: Rug/bil klachten na val

Hoi ellen,

Oei dat is nooit fijn, maar wat is precies je vraag?

Waar zit de pijn? Hoe ben je gevallen? Wanneer heb je pijn?

Wat beschreven staat naar aanleiding van jou foto, zegt eigenlijk niets. Het is een benaming van jou stand van je wervelkolom op die plek. Dit komt niet door de val.

Re: Rug/bil klachten na val

Goedemiddag,

Ik ben 2 weken geleden onderuit gegaan, het was een behoorlijke klap, na 1 week toch maar een röntgenfoto laten maken en daar stond in:
Scherpe angulatie van s3 (ter plaatse van s3 een scherpe knik)
Ik verga van de pijn, heb al zware pijnstillers maar ik ben benieuwd hoe lang dit duurt, en het verloop.
Graag hoor ik van u.
Met vriendelijke groet,
Ellen

Re: Rug/bil klachten na val

Beste Sabine,

Vermoedelijk heb je na de heftige val een kneuzing gekregen. Dit kan uitstraling geven, blauwkleuring en kan een paar weken duren voordat het beter is. Zeker als ze niets gezien hebben, is dit het meest logische.

Succes met het herstel

Re: Rug/bil klachten na val

Goede morgen,
Na mn val van de trap op mn linkerzijde. Heb ik naar spoed geweest ik kon bijna niet ademen. Ze hebben photos genomen en vonden niets. Maar toch straalt het tot naar mn buik.
En zit het blauw. Ik kan niet slapen bij het liggen doet het zelfs pijn.
Wat kan ik doen.

Re: Rug/bil klachten na val

Hoi Iris,

Het kan vanalles zijn in jou heup. Maar wat je met deze beweging doet, is een inklemming in je heupgewricht veroorzaken. Wat wil zeggen dat er een grote kans is dat er een probleem is met jou heupgewricht zelf. Ik wel liever geen diagnoses voorstellen op deze manier via een forum, omdat veel problemen relatief makkelijk te behandelen zijn. Maar er zijn ook zeker aandoeningen die erger zijn en eventueel een operatie vereisen. Maar hierin is het hele verhaal belangrijk.

Ik zal in ieder geval jou heup goed laten onderzoeken, door een fysiotherapeut. En daarnaast misschien een orthopeed, maar dit is afhankelijk van jou klachtenbeeld en de geschiedenis van deze klachten. Een fysiotherapeut kan dit sneller eruit filteren en eventueel het advies voor een orthopeed geven.

succes!

Re: Rug/bil klachten na val

Bedankt! Ja klopt als ik op mijn rug lig en mijn rechterbeen naar mijn borst breng. Dat gaat niet, al helemaal niet wanneer ik mijn knie naar mijn linker schouder wil doen. Als ik het forceer voel ik het een soort knappen in mijn lies en pijn. Wat voor probleem zou dat dan in de heup kunnen zijn?

Re: Rug/bil klachten na val

Hoi Iris,

Je bedoeld dat wanneer je op je rug ligt je knie niet naar je borst kan brengen? Dus je heup heel ver buigen? Als dit pijn doet, of klikt of knoept kan het zijn dat het probleem in je heup zit.
Pijn in de lies, komt vaak vanuit de heup? Het kan dat dit voorheen al aanwezig was, alleen doordat je mank hebt gelopen nog wat verergerd is. Het klinkt niet echt als overbelasting, maar meer als een probleem van de heup zelf.

Re: Rug/bil klachten na val

Goedemorgen, bedankt voor de reactie! Ik heb de tijd dat ik last had aan de linkerkant wel mank gelopen. Ik ben niet gaan sporten, dit durf ik helaas nog niet. De klachten begonnen met een zeurderig en zwaar gevoel onderaan m’n lies, bij m’n bil. Die zijn vooral als ik m’n broek of sokken aantrek aanwezig. Nu is het uitgebreid naar mijn onderrug aan de rechterkant. Het voelt eigenlijk vergelijkbaar met de pijn aan de linkerkant. Ik voel regelmatig wat knappen of tikken en de pijn word steeds erger naarmate ik langer loop. De pijn verplaatst ook regelmatig maar voel ik vaak vanuit m’n rug diep in mijn bil bij iedere stap die ik zet. Een stekende, zeurderige pijn. Ook kan ik mijn rechterbeen niet op mijn borst leggen als ik op mijn rug leg. Het voelt dan alsof ik “tegengehouden word” vanuit mijn lies. Dit was naar mijn weten alleen voor de val ook al zo. Herkent u hier iets van als overbelasting?
cron