BBCode staat AAN
[img] staat AAN
[flash] staat UIT
[url] staat AAN
Smilies staan UIT

Voorafgaande berichten

Bevestigingscode:

Om geautomatiseerde registraties te voorkomen, vragen wij je om onderstaande uitdaging op te lossen.


Re: Instabiele syndesmose

@Linde

Dat was denk ik mijn topic, ik heb vorig jaar een internal brace gekregen aan de buitenkant van de enkel. Die operatie is mij heel erg mee gevallen, ik kreeg na twee weken al loopgips en mocht beginnen met licht belasten.
Helaas heb ik aan de binnenkant nog steeds net zo veel klachten als voor de operatie, in juni mag ik naar de orthopeed om te kijken of de binnenkant ook iets aan gedaan kan worden of dat mn enkel vastgezet kan worden om de overgebleven problemen op te lossen.

Groetjes Elise

Re: Instabiele syndesmose

Dat is idd niet een hele enge operatie, het lijkt op plaatsen van zo'n internal brace, die operatie had ik via een ander topic hier gevonden .
Ik hoop dat je controle goed gaat, sterkte!

Groetjes Linde

Re: Instabiele syndesmose

Hoi Linde,

Ik heb inderdaad aan mijn laterale enkelbanden een internal brace geplaatst gekregen. En op mijn syndesmose een fibretape. Daar zitten wel schroeven bij maar geen platen volgens mij? Ik moet morgen terug voor controle dus ga dan ook even wat meer duidelijkheid vragen want heb het zelf ook niet 100% voor ogen wat er nou precies in m’n enkel zit. Ik moet zeggen dat ik aan de syndesmose wel meer pijn heb dan aan mijn laterale banden momenteel.

Ik ben 2 weken geleden pas geopereerd dus ben nog niet heel ver in mijn herstel dus voor mij is het ook maar de vraag wat het in de toekomst zal zijn…

Re: Instabiele syndesmose

Hi Suus,

Is dat vergelijkbaar met een internal brace?
Daar las ik hier ook in een topic over.
Dat lijkt mij minder heftig dan echt schroeven en platen in je been.
Mijn orthopeed noemde aan de telefoon ook eventueel het vastzetten van de hele enkel, afhankelijk wat er nog meer aan instabiliteit gevonden gaat worden.
Bij mij zijn de banden aan de binnenkant volgens de echo ook behoorlijk slecht, de pijn zit bij mij ook aan de binnenkant. Mijn fysio omschreef het dat het bot aan de binnenkant naar beneden zakt als ik loop, als de syndesmose niet werkt en de mediale banden ook niet goed zijn.
Moest jij na de operatie lang revalideren?

Groetjes Linde

Re: Instabiele syndesmose

Hoi Linde,

Klopt dat vocht was bij mij ook overal te zien! Ja het systeem wat ze bij mij hebben geplaatst mag blijven zitten.

Ik heb dit systeem op mijn syndesmose en op mijn laterale enkelbanden zitten. Ik had helaas ook erg veel letsel in mijn enkel.

Groetjes,
Suus

Re: Instabiele syndesmose

Hi Suus

Bij mij is op de echo te zien dat de syndesmose te veel ruimte heeft, dat er vocht zit op plekken waar het niet hoort en dat het bandje schade heeft gehad.
Op de mri zien ze ook "oud letsel" ,bij alle enkelbanden.
Nu wordt er gedacht dat er teveel speling in het bandje zit, dat hij wel aanwezig is,maar zn werk niet meer doet.
Nu gaan ze een röntgen onderzoek doen waarbij de enkel onder röntgen doorlichting wordt bewogen, om dat te bekijken.
Blijven die schroeven bij jou erin zitten?
Dat lijkt mij zo'n akelig idee....

Groetjes Linde

Re: Instabiele syndesmose

Hoi Linde,

Mijn syndesmose is hersteld door het bandje zelf te herstellen en met een fibretape versterkt. Dan krijg je inderdaad schroeven door je botten.

Bij mij konden ze de syndesmose op zowel MRI als röntgen niet zien. Mijn orthopeed heeft het met een kijk operatie gevonden.

Groetjes,
Suus

Re: Instabiele syndesmose

Hoi Suus,

Wat hebben ze bij jou gedaan om de syndesmose te herstellen?
Het bandje zelf gerepareerd of een schroef door je scheen en kuitbeen? Of beide?
Ik heb over twee weken een röntgen onderzoek om te naar de syndesmose te laten kijken en dan zal ik daarna wel weer een oproep van de orthopeed krikgen wat bij mij de opties zijn.

Groetjes Linde

Re: Instabiele syndesmose

Ik ben op 2 april geopereerd aan mijn enkel en bleek ook een volledige afgescheurde syndesmose te hebben. De operatie is goed gegaan en nu een week later merk ik al veel meer stabiliteit en minder pijn. Op de pijn van de operatie en mijn andere letsel na dan. Maar de operatie voor je syndesmose raad ik je aan! Ik kan helaas nog geen ervaring over lange termijn geven.
cron