BBCode staat AAN
[img] staat AAN
[flash] staat UIT
[url] staat AAN
Smilies staan UIT

Voorafgaande berichten

Bevestigingscode:

Om geautomatiseerde registraties te voorkomen, vragen wij je om onderstaande uitdaging op te lossen.


Re: Problemen met mijn enkel

Hoi Nele,

Mijn ervaring is helaas dat letsel aan de enkel/enkelbanden vaak onderschat wordt.
"Gelukkig zijn het alleen maar de bandjes" wordt er dan gezegd.
Mijn orthopeed zegt dat je beter je enkel op 3 plaatsen kunt breken,dan je banden kunt beschadigen.
Bandletsel duurt veel langer voor het geneest en als het in het begin niet goed behandeld wordt, heb je grote kans dat je er last van blijft houden.
Met als gevolg een instabiele enkel, wat weer voor pijn en slijtage in het gewricht en de banden en pezen er omheen zorgt.
Ik ben uiteindelijk aan mijn laterale banden geopereerd, maar heb nog steeds pijn aan de mediale kant en daar ook een chronische peesontsteking.
Ben nu in afwachting of er nog een (kijk) operatie gaat komen om daar iets aan te doen.

Groetjes Elise

Re: Problemen met mijn enkel

Dag Elise,

Merci vr de reactie!
MRI toont geen botletsels mr wel letsels van laterale ligamenten.

Wat is jouw ervaring?

Mvg,
Nele

Re: Problemen met mijn enkel

Hoi Nele,

Vraag je orthopeed of er een mri gemaakt kan worden.
Zodat je weet hoe je enkelbanden e.d. er aan toe zijn.
Pas dan weet wat je kunt verwachten qua revalidatie.
Die fractuur zal wel genezen,maar als er banden of pezen beschadingd zijn,heb je kans dat die niet meer goed herstellen omdat je in het begin niet goed behandeld bent.
Ik heb er helaas ervaring mee.

Groetjes Elise

Re: Problemen met mijn enkel

Ik heb op 17 november mijn enkel omgeslagen. Er bleek ook een kleine avulsiefractuur te zijn.

De huisdokter heeft me aangeraden om een brace te dragen in schoen. Dat heb ik gedaan en ook kine gevolgd.

Omdat ik na 3 maanden nog geen km kon wandelen zonder pijn, ben ik doorverwezen naar orthopedist. Die heeft me een medrol-injectie gegeven. Daarna is de pijn alleen mr erger geworden.

Daarom teruggeweest nr orthopedist. Dan 2 weken walker brace en nu 3 weken gips mr nog steeds meer pijn dan vóór injectie.

Iemand hier ervaring mee?

Mvg,
Nele

Re: Problemen met mijn enkel

Zouden jullie contact met mij willen opnemen ben wel erg nieuwschierig hoe het nu met je gaan want ik denk dat ik het zelfde probleem als jou heb!

Re: Problemen met mijn enkel

Hoi,

oei dat is slecht nieuws! Zeker op jou leeftijd. Ik zal er toch nog goed over nadenken of je het gewricht vast wil laten zetten, of er echt geen andere optie is op jou leeftijd. Als het moet dan moet het, maar het even laten bezinken en misschien overleg met je huisarts wat aan te raden is of een second opinion bij een enkel/voet specialist (orthopedisch chirurg). Vast zetten van het onderste spronggewricht geeft echt beperkingen.

succes!

Re: Problemen met mijn enkel

Het is net duidelijk geworden: ik heb slijtage aan het onderste spronggewricht. Daardoor is het gaan onsteken, is het met vocht gevuld, en is er ook nog een cyste ontstaan. Bovendien heeft het voor verklevingen van pezen gezorgd, waardoor ik die tenen nu niet meer kan bewegen. Zoals het lijkt is een operatie waarbij mijn enkel wordt vastgezet de enige optie. Morgenochtend krijg ik een echo en een spuit bij radiologie om de plek te controleren (als ik het goed begreep), en maandag heb ik dan weer een afspraak bij de orthopeed. Ik vraag me echt af hoe dit nou zomaar kan, want ik ben pas 24. Dit lijkt me meer iets dat je krijgt als je 70+ bent ofzo :/ Ik vind het maar heftig allemaal. Ik ben wel blij dat er eindelijk duidelijkheid is over de oorzaak, want het heeft allemaal erg lang geduurd en ik begon haast te denken dat ik gek werd met al die rare pijnklachten. Waarschijnlijk heb ik dus mijn enkelbanden niet gescheurd een aantal maanden terug, maar zag ik de pijn daarvoor aan.

Re: Problemen met mijn enkel

Fijn dat er een MRI komt, dan komt er meer duidelijkheid. Ik zou het leuk vinden om terug te lezen wat nu daadwerkelijk de oorzaak is van jou klachten.

succes

Re: Problemen met mijn enkel

Ik heb uiteindelijk de orthopeed nog een keer gebeld vanwege het verergeren van de onbeweeglijkheid en toen kon ik langskomen. Hij had nog nooit zoiets gezien, want normaal kan je alle tenen niet buigen behalve je grote teen. Het is blijkbaar vreemd dat de derde teen wel te buigen is. Ik heb gevraagd over het tarsale tunnelsyndroom, maar daar dacht hij niet aan vanwege de plaatsen waar ik pijn heb. Komende week heb ik de MRI-scan en in januari krijg ik de uitslag. Als ik eraan denk zal ik nog laten weten of/wat eruit is gekomen. Ik hoop dat er een verklaring voor te vinden is, want de pijn is echt heel naar. Bedankt voor het meedenken in elk geval!

Re: Problemen met mijn enkel

Beste,

Bent u op het moment nog onder behandeling van een fysiotherapeut? Misschien kan deze dat beter inschatten. Of even bij de huisarts langs gaan of je er haast achter moet zetten. In principe is tarsaal tunnel syndroom zonder operatie op te lossen, maar een operatie kan nodig zijn. Anders weer onder behandeling van een fysiotherapeut gaat en deze alvast laten kijken wat hij/ zij kan doen.

Succes