BBCode staat AAN
[img] staat AAN
[flash] staat UIT
[url] staat AAN
Smilies staan UIT

Voorafgaande berichten

Bevestigingscode:

Om geautomatiseerde registraties te voorkomen, vragen wij je om onderstaande uitdaging op te lossen.


Re: Enkelbanden gescheurd

Vanmorgen bij de fysio geweest. Herstel gaat goed. Hij heeft m’n enkel gemasseerd en heb oefeningen mee gekregen.

Ik heb geen tape gehad.
Pijn is zeker verminderd.

Re: Enkelbanden gescheurd

Het kan normaal zijn, zeker omdat er nog geen tape omheen zit. Dan worden dusdanig overbelast dat ze voor een dikke enkel kunnen zorgen.
Zijn er foto's gemaakt van jou enkel?

Re: Enkelbanden gescheurd

Dank voor je antwoord..

Ik krijg nu ook last van mijn scheenbeen en kuit als ik op het aangedane been sta.. Is het normaal dat ik nog steeds veel last heb met traplopen en dat mijn enkel na een dag lopen weer gigantisch dik word?

Re: Enkelbanden gescheurd

Beste Nurselife,

Laat als je blieft wel je enkel in tapen. Het is een fabeltje dat je zwakke spieren of pezen krijgt van tape of een brace. De enkelbanden moeten herstellen, en die hebben rust nodig de eerste weken. Vandaar dat tape zinvol is. De spieren hoeven niet te herstellen na een verzwikking. Wat vaak wordt gezien is dat er juist een overbelasting van de spieren ontstaat omdat ze harder gaan werken om de enkelbanden te ondersteunen.
Of de verzwikking moet dusdanig minimaal zijn, dat tape niet nodig is.

Een verzwikte enkel kost ongeveer 6 weken herstel tijd in de meeste gevallen. De behandeling bestaat uit rust (tape/ brace) en oefeningen. Hoe lang tape zinvol is, is afhankelijke van de ernst van de verzwikking.

Enkelbanden gescheurd

Hallo,

Afgelopen woensdagmiddag ben ik door mijn enkel gegaan nadat ik een trapje over het hoofd gezien had.. Die avond nog naar de HAP gegaan die constateerde dat mijn enkelbanden gescheurd zijn en ik over 5 dagen een afspraak moest maken bij de fysio om in te laten tapen.
Nu ben ik vandaag bij de fysio geweest, die heeft mij niet ingetapet vanwege het feit dat de spieren in de enkel het beste herstellen wanneer ze niet ingetapet zijn.
Ik moet volgende week terug komen om te kijken hoe het herstel gaat.

Hoe lang heeft iemand gemiddeld fysio nodig na scheuren van de enkelbanden en waar bestaat de behandeling uit?