BBCode staat AAN
[img] staat AAN
[flash] staat UIT
[url] staat AAN
Smilies staan UIT

Voorafgaande berichten

Bevestigingscode:

Om geautomatiseerde registraties te voorkomen, vragen wij je om onderstaande uitdaging op te lossen.


Re: loopoefeningen bij etalagebenen

Hoi Edy,

Oei wat een ontzettende vervelende diagnose en ook de samenloop van omstandigheden door het corona. Poeh heftig. Ik zal met deze klachten toch weer terug gaan naar jou huisarts. Maar ik zal tegelijkertijd vast een afspraak maken bij een oedeemtherapeut. Zeker met de diagnose lymfeklierkanker is goede kennis van oedeem en lymfe wel vereist. Een Oedeemtherapeut weet daar het meeste van.
Je kan eventueel hier zoeken: www.hierhebikpijn/praktijken. Daar kun je zoeken op specialisme als oedeemtherapeut.

Succes!

Re: loopoefeningen bij etalagebenen

Er is bij mij ongeveer een jaar geleden lymfklierkanker ontdekt. Men dacht bij mijn rechteroog. Ook ben ik op 16 mei 2020 1 keer bestraalt onder dat rechteroog. Nu door het corona virus, is mijn behandeling ook overgeslagen tot dat ik plots dikke voeten, onderbenen en bovenbenen kreeg. Ik ben er mee naar de huisarts gegaan en deze constateerde lymfoedeem. Nu word ik al gedurende 2 weken om de 2 dagen gezwachteld. Maar nu krijg ik ook nog eens blauwe tenen aan beide voeten.

Re: loopoefeningen bij etalagebenen

Beste Frans,

Goed om te horen dat je leefstijl en je oefeningen doorzet. En ja een terugval is heel normaal. Jou aders zijn niet meer van de beste kwaliteit en dit kan zo nu en dan opspelen. Probeer je aan de adviezen van jou fysiotherapeut toendertijd te houden over loopoefeningen en duur etc.

Succes!

loopoefeningen bij etalagebenen

Ik heb adervernauwing in mijn onderbenen (links meer klachten dan rechts). Na een hartinfarct (2 jr. geleden) gebruik ik bloedverdunners en statines. Vorig jaar heb ik gedurende 3 maanden fysiotherapie gehad voor mijn beenklachten. Heeft goed geholpen, ik heb zelf de loopoefeningen voortgezet op dagelijkse basis (half uur lopen, tevens fietsen). Naast goede vooruitgang heb ik regelmatig "terugvallen". Ik heb mijn leef- en eetpatroon geoptimaliseerd, ik rook niet. Ik ben 72 jaar.
Is een terugval op zijn tijd normaal ?