BBCode staat AAN
[img] staat AAN
[flash] staat UIT
[url] staat AAN
Smilies staan UIT

Voorafgaande berichten

Bevestigingscode:

Om geautomatiseerde registraties te voorkomen, vragen wij je om onderstaande uitdaging op te lossen.


Re: Ziekte van Dupuytren

Hoi Kristen,

Ik denk dat het inderdaad verstandig is hiermee even langs de huisarts te gaan. Deze kan je indien nodig doorverwijzen naar de specialist of je anders geruststellen als er niets aan de hand is. Het zou vervelend zijn als achteraf blijkt dat je te lang gewacht hebt.

Succes! En laat je even weten wat de huisarts gezegd heeft?

Re: Ziekte van Dupuytren

Na een handtrauma waarbij de band van mijn linker middelvinger was gescheurd een jaar geleden,voel ik 2 strengen en een knobbeltje in mijn handpalm.
Mijn broer en mijn vader zijn bekend met dit.
Mijn vraag is wanneer moet ik hier naar laten kijken omdat er wordt gezegd niet te lang te wachten.
Ik ben benieuwd naar uw antwoord.
Groeten
Kristen.

Re: Ziekte van Dupuytren

Beste Thea,

Iedereen reageert anders op injecties, het is niet gek dat je kleine blauwe plekjes hiervan krijgt.

Succes met het herstel!

Re: Ziekte van Dupuytren

Een vraagje
Afgelopen vrijdag heb ik injecties in m'n hand gehad m'n de plekjes zijn blauw
Wanneer kan ik m'n hand weer goed gebruiken lukt nog niet morgen verband er af
Overigens viel de pijn mee alleen trekken die plekjes nu waar geprikt is is dat normaal
Thea

Re: Ziekte van Dupuytren

Beste rene,

Dit gebeurd altijd onder plaatselijke verdoving. Er zal geen arts zijn die je volledige narcose geeft voor een operatie aan een hand. Een narcose kan namelijk heel vervelende bijwerkingen hebben. Hooguit kan je een roesje krijgen als je het niet bewust wilt meemaken.

Succes!

Re: Ziekte van Dupuytren

Beste Thea,

De verdoving is zeker goed, en je kan altijd om meer verdoving vragen als het toch pijn doet. In principe heb je geen napijn. Misschien de eerste dagen van alle spuiten in je hand. Net als bij bloedprikken, sommige hebben hier paar dagen last van, andere niet.

Succes, hopelijk geeft het goed resultaat

Re: Ziekte van Dupuytren

Over 2 weken krijg ik injectie in mijn hand om de knobbels weg tespuiten het wordt plaatselijk verdoofd kan iemand mijn vertellen of het goed verdoofd is en of je veel napijn hebt
Thea

Re: Ziekte van Dupuytren

Hoi Mirjam,

De verdikkingen zelf zijn over het algemeen niet pijnlijk. Echter kunnen de strengen en knobbeltjes na het gebruik van de hand wel pijnklachten veroorzaken. Dit komt mogelijk omdat je al een kleine bewegingsbeperking hebt door de verdikkingen. Je bent gewend om je vingers/hand verder te bewegen, maar de verdikkingen laten niet meer de volledige beweging toe. Hierdoor trekt je hand aan weefsel dat niet meer mee kan geven waardoor een lichte overbelasting/irritatie kan ontstaan.
https://www.hierhebikpijn.nl/aandoening ... -dupuytren

Mogelijk dat de triggerfinger ook deels meespeelt in dit verhaal. Die geeft namelijk ook klachten nadat je iets met je handen gedaan hebt.

Re: Ziekte van Dupuytren

Gister ben ik naar de plastische chirurg geweest nadat er al 13 weken een bultje in mijn rechter hand zit bij de ringvinger en de middelvinger. Inmiddels is ook bij de linker ringvinger zo’n verdikking te zien.
De had therapeut waar ik liep ivm spalk therapie voor mijn pols zei dat het geen dupuyten was maar een Triggerfinger.ook de huisarts dacht hier aan (of heeft dit gewoon overgenomen)
De plastische chirurg voelde gister en vertelde me dat het dupuyten is, aan beid handen. Met rechts in de ringvinger ook wel een Triggerfinger.

Na veel informatie opgezocht te hebben (omdat de handtherapeut heel verbaasd reageerde toen ik vertelde dat het toch dupuyten is) heb ik toch nog de vraag of het normaal is dat je rondom en op de plekken waar de verdikking zit pijn hebt. Niet constant... maar vaak als ik iets gedaan heb.

Rechts zijn de bultjes/ beginnende strengen duidelijker zichtbaar maar bij links voel ik het minstens net zo vaak als bij rechts.

Alvast bedankt voor jullie antwoorden