BBCode staat AAN
[img] staat AAN
[flash] staat UIT
[url] staat AAN
Smilies staan UIT

Voorafgaande berichten

Bevestigingscode:

Om geautomatiseerde registraties te voorkomen, vragen wij je om onderstaande uitdaging op te lossen.


Re: Herstel na operatie triggerduim

Beste Esmee,

vervelend dat je nog klachten hebt na je operatie, maar het is niet heel gek dat je vinger nog pijn doet. Je kan altijd zelf nog naar een handtherapeut gaan, daar heb je geen verwijzing voor nodig. Die kan je misschien verder helpen. Hier kun je eventueel nog zoeken naar een handtherapeut https://www.hierhebikpijn.nl/praktijken

Succes met het verdere herstel.

Re: Herstel na operatie triggerringvinger

Hallo,

Ik ben vorig jaar juli geopereerd aan mijn rechter ringvinger voor een tricker vinger. Heb eerst een injectie gehad maar die werkte alleen maar averechts, ik kreeg meer last en er werdt dan ook een operatie ingepland. Ik kreeg een plaatselijke verdoving en de operatie was zo gedaan. Druk verband erop en na een paar dagen het verband eraf gehaald. Na 10 dagen hebben ze de hechtingen eruit gehaald en moest ik nog goed opletten dat ik de wond niet open maakte met te veel bewegen en of druk uitoefenen. Na 4 weken vanaf de operatie ben ik rustig aan gaan werken en heb mijn hand ontzien na 6 weken mocht ik meer en mocht ik rustig aan kracht gaan uitoefenen. Ik heb na deze herstel periode nog vaak last van mijn ring vinger. Hij doet nog pijn een stuk minder dan voor de operatie en hij hokt niet meer dus dat is fijn. Maar heb nog wel last van mijn vinger. Ga binnen kort het ziekenhuis bellen of dit normaal is. Ik gok dat ik na de operatie hand therapie nodig gehad heb en die heb ik niet gekregen. Maar goed we zullen het horen. Groetjes

Re: Herstel na operatie triggerduim

Beste Jazzper,

Begrijpelijk jou twijfel. Waarom probeer je niet eerst een injectie, en als dat niet voldoende werkt kan opereren altijd. Na een operatie is niet toegestaan om 6 weken kracht te zetten met de duim. Na ongeveer 10 dagen gaan de hechtingen er pas uit. Dus het traject is vele malen langer dan het traject van een injectie.

Succes met je beslissing

Re: Herstel na operatie triggerduim

heb een trigger duim. maandagochtend bezoek handchirurg. zit enorm te dubben over wel of geen operatie of " slechts " met een cortison injectie de zaak weer aan de gang zien te krijgen. Heeft mij eerder zeer goed geholpen met mijn andere duim.
Bang ben ik voor de lange genezingstijd en pijn bij een operatie. Ik heb de duim ivm mijn werk , elk moment nodig.
Bij een injectie zat ik de vorige keer na 2 a 3 uur later , weer met een beweegbare inzetbare duim , zonder grote pijn.
Kan iemand mij vertellen hoe lang het bij haar of hem duurde voordat zij of hij zij of haar duim weer kon gebruiken ?
Dank voor antwoord.

Re: Herstel na operatie triggerduim

Helaas. De pees in de duim zit nog vast. Ook verklevingen en littekenweefsel. Fysio kan de pees niet losmaken. Er wordt toch weer geopereerd nu met verdoving van de hele arm en een roesje. Dag na de operatie direct handtherapie. Ik heb nu advies gevraagd aan 2 fysiotherapeuten en de chirurg en ze zeggen allemaal hetzelfde. De snee in de hand wordt wel anders gemaakt dan bij de eerste operatie omdat dan de kans kleiner is dat er bepaalde zenuwen geraakt worden en het voorkomen van nog meer littekenweefsel op dezelfde plek. Nog even en dan heb ik weer een bewegende duim.
Bedankt voor je reacties

Re: Herstel na operatie triggerduim

Hoi Ria,

Bedankt voor de terugkoppeling. Zoals ik het hoor is hier geen goed en fout in het verhaal en hebben beide specialisten gelijk. Het vast zitten van spieren is een andere benaming voor verklevingen. Dus ja de fysio heeft gelijk maar andere term gebruikt dan de chirurg die ook gelijk heeft. De behandeling is alleen compleet anders, en dat is niet vreemd omdat een chirurg snijd en een fysiotherapeut vanuit de buiten kant behandeld. En deze rollen kunnen ze niet omdraaien, en de uitkomst is vermoedelijk het zelfde. Goede functie van uw duim. De een doet het op de veilige en langere weg de andere de onveilige en korte weg met meer risico's en nadien nog een nabehandelingstraject.

Wat ik vreemder vind is dat de chirurg je eerst weg stuurt met oefenen, en nu ga je oefenen maar is het niet goed en moet het toch geopereerd worden. Terwijl bij elke operatie weer litteken weefsel ontstaat, en litteken weefsel geeft meestal de grootste problemen met verklevingen. En dat terwijl je duim (weefsel hiervan) nog aan het herstellen is van de eerste operatie.

Dus nee zover ik het begrijp uit uw verhaal zit de fysiotherapeut niet fout maar de chirurg ook niet. Dus wat ik zal adviseren is naar de handchirurg te gaan luisteren naar zijn verhaal en eventueel nog naar een andere handtherapeut. Daarna goed bedenken waar u zelf in geloofd en in welke behandeling u zelf volledig achter staat. Ik vermoed dat een goede handtherapeut u ook van de klachten af kan krijgen, zonder operatie met alle risico's van dien. Maar om dit zeker te weten en u het vertrouwen kwijt bent in de huidige therapeut vraag een andere therapeut wat zijn/ haar visie is.

Succes

Re: Herstel na operatie triggerduim

Toch nog een up-date. Volgens de fysiotherapeute zou het een langdurig proces worden, ik moest denken aan een jaar lang iedere week fysio. Ik heb het ziekenhuis gebeld om een verwijzing te vragen voor fysio zodat ik alleen de eerste 20 behandelingen zelf moest betalen. Dat liep anders, de chirurg wilde mij terug zien. Vandaag ben ik terug geweest. Volgens de chirurg is er niets mis met het gewricht, fysio per direct stoppen. Waarschijnlijk zijn het verklevingen. Ik word doorgestuurd naar een handchirurg en word waarschijnlijk weer geopereerd. Ditmaal een grotere operatie onder volledige narcose. Daarna zal ik nog handtherapie nodig hebben maar het baart mij zorgen dat deze therapeute er zo naast zat. Wordt nog vervolgd dus.

Re: Herstel na operatie triggerduim

Hoi Ria,

Bedankt voor de terugkoppeling. Zo te horen is het goed dat je nu al naar de fysiotherapeut bent gegaan i.p.v. over enkele weken als de specialist u had doorgestuurd, dan werd het vermoedelijk een nog langer traject. Succes! En hopelijk herstelt u weer volledig.