BBCode staat AAN
[img] staat AAN
[flash] staat UIT
[url] staat AAN
Smilies staan UIT

Voorafgaande berichten

Bevestigingscode:

Om geautomatiseerde registraties te voorkomen, vragen wij je om onderstaande uitdaging op te lossen.


Re: Herstel na operatie triggerduim

Helaas, het liep anders. Na een paar dagen raakte de wond ontstoken wat extra pijn opleverde.
Antibioticakuur deed zijn werk gelukkig.
Na 10 dagen moesten de hechtingen eruit en dat was geen pretje omdat de ontsteking nog niet helemaal over was.
En er was een hechting vast gaan zitten door de ontsteking.
Nu alles weer rustig is functioneert mijn duim weer bijna normaal.
Maar dat het een kleinigheid is, nou niet echt.

Re: Herstel na operatie triggerduim

Beste Rina,

Goed om te horen dat het goed is gegaan. Operaties van pezen en peesschede zijn vaak erg pijnlijk. Dan liggen de pezen van de hand nog erg oppervlakkig, met de nodige littekenvorming geeft dat vaak veel pijnklachten.

Succes met revalidatie

Re: Herstel na operatie triggerduim

Ben donderdag van mijn triggerduim afgeholpen. Ingreep stelt weinig voor, maar herstel valt me wat tegen.
Best pijn nog, vooral de wond, waar nogsteeds wat bloed uit komt.
Lijkt me ook wel logisch misschien, want de chirurg had moeite om bij de peesschede te komen.
Ik wacht het af.

Re: Herstel na operatie triggerduim

Beste Esmee,

vervelend dat je nog klachten hebt na je operatie, maar het is niet heel gek dat je vinger nog pijn doet. Je kan altijd zelf nog naar een handtherapeut gaan, daar heb je geen verwijzing voor nodig. Die kan je misschien verder helpen. Hier kun je eventueel nog zoeken naar een handtherapeut https://www.hierhebikpijn.nl/praktijken

Succes met het verdere herstel.

Re: Herstel na operatie triggerringvinger

Hallo,

Ik ben vorig jaar juli geopereerd aan mijn rechter ringvinger voor een tricker vinger. Heb eerst een injectie gehad maar die werkte alleen maar averechts, ik kreeg meer last en er werdt dan ook een operatie ingepland. Ik kreeg een plaatselijke verdoving en de operatie was zo gedaan. Druk verband erop en na een paar dagen het verband eraf gehaald. Na 10 dagen hebben ze de hechtingen eruit gehaald en moest ik nog goed opletten dat ik de wond niet open maakte met te veel bewegen en of druk uitoefenen. Na 4 weken vanaf de operatie ben ik rustig aan gaan werken en heb mijn hand ontzien na 6 weken mocht ik meer en mocht ik rustig aan kracht gaan uitoefenen. Ik heb na deze herstel periode nog vaak last van mijn ring vinger. Hij doet nog pijn een stuk minder dan voor de operatie en hij hokt niet meer dus dat is fijn. Maar heb nog wel last van mijn vinger. Ga binnen kort het ziekenhuis bellen of dit normaal is. Ik gok dat ik na de operatie hand therapie nodig gehad heb en die heb ik niet gekregen. Maar goed we zullen het horen. Groetjes

Re: Herstel na operatie triggerduim

Beste Jazzper,

Begrijpelijk jou twijfel. Waarom probeer je niet eerst een injectie, en als dat niet voldoende werkt kan opereren altijd. Na een operatie is niet toegestaan om 6 weken kracht te zetten met de duim. Na ongeveer 10 dagen gaan de hechtingen er pas uit. Dus het traject is vele malen langer dan het traject van een injectie.

Succes met je beslissing

Re: Herstel na operatie triggerduim

heb een trigger duim. maandagochtend bezoek handchirurg. zit enorm te dubben over wel of geen operatie of " slechts " met een cortison injectie de zaak weer aan de gang zien te krijgen. Heeft mij eerder zeer goed geholpen met mijn andere duim.
Bang ben ik voor de lange genezingstijd en pijn bij een operatie. Ik heb de duim ivm mijn werk , elk moment nodig.
Bij een injectie zat ik de vorige keer na 2 a 3 uur later , weer met een beweegbare inzetbare duim , zonder grote pijn.
Kan iemand mij vertellen hoe lang het bij haar of hem duurde voordat zij of hij zij of haar duim weer kon gebruiken ?
Dank voor antwoord.

Re: Herstel na operatie triggerduim

Helaas. De pees in de duim zit nog vast. Ook verklevingen en littekenweefsel. Fysio kan de pees niet losmaken. Er wordt toch weer geopereerd nu met verdoving van de hele arm en een roesje. Dag na de operatie direct handtherapie. Ik heb nu advies gevraagd aan 2 fysiotherapeuten en de chirurg en ze zeggen allemaal hetzelfde. De snee in de hand wordt wel anders gemaakt dan bij de eerste operatie omdat dan de kans kleiner is dat er bepaalde zenuwen geraakt worden en het voorkomen van nog meer littekenweefsel op dezelfde plek. Nog even en dan heb ik weer een bewegende duim.
Bedankt voor je reacties