BBCode staat AAN
[img] staat AAN
[flash] staat UIT
[url] staat AAN
Smilies staan UIT

Voorafgaande berichten

Bevestigingscode:

Om geautomatiseerde registraties te voorkomen, vragen wij je om onderstaande uitdaging op te lossen.


Re: Mensicusletsel of botkneuzing

Beste Sarah,

Wat een pech heb je gehad. Wat voor operatie gaan ze doen? Loop je wel met een kniebrace?

We zien het helaas vaak dat na dit soort trauma's de knie nog niet volledig kan strekken. Dit is wel noodzakelijk voor de operatie! Anders gaat de revalidatie nadien veel langer duren. Dus probeer de knie te strekken en vraag hierbij hulp van een fysiotherapeut!

Gaan ze tijdens de operatie de collateraal band maken? Of is deze genezen door gebruik te maken van een brace? Zonder collateraalband heeft een operatie van een kruisband weinig zin. De collateraalband is nog belangrijker voor je knie.

Succes!

Re: Mensicusletsel of botkneuzing

Hallo,

2 maanden geleden op 5 okt heb ik een knie trauma opgedaan. Met voetballen is mijn knie naar binnen gekrakt
En resultaat is dat ik een botkneuzing heb plus voorste kruisband gescheurd meniscus gescheurd en collateraal ligament gedeeltelijk gescheurd. Ik ben al even bezig met kine te doen. Maar het strekken en plooien is nog niet volledig in orde. Mijn operatie is gepland binnen een week.

Ik vroeg me even af of het normaal is dat ik niet kan strekken ? Heb de indruk dat dat zo blokkeerd door die botkneuzing ook.

Groetjes sarah

Re: Mensicusletsel of botkneuzing

Beste Mellaniie,

Wat vervelend dat je klachten weer zijn terug gekomen, terwijl het zo goed ging.

Het beste wat je zelf kan doen, is rust helaas :(

Eventueel kun je vragen aan de huisarts om nieuw onderzoek te doen, om te kijken hoe het met de botkneuzing staat. Misschien zit hij er toch nog wel, dit kan verklaren dat hardlopen een te grote belasting is.

Succes ermee!

Re: Mensicusletsel of botkneuzing

Hallo,

Vorig jaar een botkneuzing opgelopen aan knie en net iets eronder. Stond ik de keuken en wilde draaien maar knie bleef slaan? Deed even zeer maar daarna was het minder. Steeds erger en erger dus uitkomst mri was botkneuzing.

Lange tijd niet meer gesport.. alles deed zeer ook maar beetje druk voelde ik, werd er zelfs misselijk van. Na een aantal maanden ging het beter dus weer gaan sporten. Voelde met trainen van benen soms wel eens van hmm voel wet iets dus dan gestopt en geen last meer.

Nu ben ik weer aan het hardlopen die paar keer gedaan en volledige pijn is weer terug helppppp? Hoe kan dit zo ineens. Lopen gaat goes voel het maar het is prima te doen. Het is meer in rust een kloppend gevoel en ook het gevoel of het nat is en er vocht uit stroomd heel gek gevoel? Nu heb ik er steeds een warmte pack op dat scheelt dan op het moment wel.

Wat kan ik het beste doen?

Groetjes,
Melanie

Re: Mensicusletsel of botkneuzing

Beste Sandra,

Een botkneuzing kan heel lang duren. Tot langer dan een jaar en er is helaas vrij weinig aan te doen. Het is alleen zaak dat alle andere mogelijke problemen zijn uitgesloten.

Succes ermee en sterkte voor je dochter.

Re: Mensicusletsel of botkneuzing

Mijn dochter heeft ook een botkneuzing
Op haar voet op haar vreef
Er is een paard op haar voet gaan staan
Ze heeft er nu al bijna vijf maanden last van
Doet haar ook pijn
Ze heeft er nu paar keer gips om gehad
Maar dat helpt ook niks
Maar het blijf dik op de voet ..we moeten 25 september weer ziekenhuis .ik weet niet wat wij moeten doen .

Re: Mensicusletsel of botkneuzing

Beste,

Ai, dat is een vervelende uitslag. Een botkneuzing kan lang duren, tot zelfs een jaar. Weet je waar de kneuzing precies zit? De locatie is vaak bepalend voor de hoeveelheid klachten. Druk op de plek van de kneuzing geeft namelijk de meeste klachten. Naast fysiotherapie is er weinig wat je kan doen, de tijd moet het genezen. Hardlopen en sprongbelasting zal ik zoveel mogelijk vermijden. Fietsen, zwemmen, fitness, roeien zijn sporten die je gewoon zonder problemen kan blijven doen. Zo zijn er nog wel tal van sporten die nog kunnen.

Beterschap met de knie.

Re: Mensicusletsel of botkneuzing

Hallo,

8 weken geledin hebben we een motor ongelukje gehad,

Daar bij heb ik dus nu blijkt naar uitslag mri,een botkneuzing in knie.

Nou is mijn vraag wat kan ik buiten fysio hier nog verder aan doen?
Plus wat is er goed voor op gebied van sporten??


gr.kneuknie

Re: Mensicusletsel of botkneuzing

Het is een maand of vier geleden gebeurd.
Ik blijf in beweging door de fietsen, wat op lichte stand niet echt een probleem is. Ook wandel ik veel maar dan wordt de knie na ongeveer 10 minuten pijnlijk en stijf.
Ik kan niet meer sporten. Hardlopen gaat niet meer en ook honkballen geeft veel klachten, daarom ben ik er al een tijdje geleden mee gestopt. De klachten worden hierbij niet minder, wat ik wel verwacht had want door het sporten kreeg ik meer last.

De pijn zit ook niet op de knieschijf maar aan de zijkant en diep in de knie.